Húsvétkor is ételt oszt a budapesti büfés


Nem várom meg a következő karácsonyt

Pintér Péter, a budapesti Bakancsos utcai bolhapiac büféjének üzemeltetője legutóbbi karácsonykor szervezett ételosztást. Úgy döntött, hogy nem várja meg a következő karácsonyt, mert 500 adag sertéspörkölttel kívánja a rászorulók húsvétihoz.„ Legutóbb karácsonykor, amikor 500 adag székelykáposztát és süteményt osztottunk ki, akkor megígértem, hogy ez a hagyomány lesz és mivel egy nagyobb ünnep következik, a kis csapatommal ismét megnyitjuk a büfét a rászoruló családokat, az időseket és mindenki előtt, akinek ezzel tudunk egy kicsit segíteni ! ” – kezdet lényegre törően Péter, a büfé tulajdonosa.

A jótékonykodástól kezdve fontos a Bakancsos piac büféjének üzemeltetője számára, amióta megnyitottak és azt látták, hogy emberek a kukából esznek. Ezt azóta sem hagyja senkinek, aki éhes és nincs pénze ételre, azt mind vendégül látja, még ha éppen nincs is ünnep vagy ételosztás. De most szélesebb körben szeretne segíteni, így – mint ahogy fogalmazott – időseket, családvét mindenkit szeretettel vár hús vasárnap 13 órától a Bakancsos piac büféjében.

Aki Pétert ismeri és látta már személyesen, esetleg munka közben, az tudja, hogy mindenkihez van egy-két jó szava, és azon töri a fejét, hogy hogyan kedveskedhet még a hozzá ellátogatóknak.

„ A húsvéti ételosztás egy nagyobb volumenű dolog, de gyakran tartunk olyan napokat, amikor minden gyermek kap például egy ajándék palacsintát. De arra is nagyon odafigyelünk, hogy mindenki elégedetten távozzon tőlünk. Ehhez nem kell más, mint finom étel, nagy adagok és persze korrektség és vendégszeretet. ” – számol be Péter.

Péter egyébként már egy jó ideje új életet él, hiszen az éjszakában dolgozott és nem éppen a jószívűségéről vagy kedvességéről volt híres. Men azonban régi ismerősei is úgy mesélnek róla, hogy teljesen ott. Azon kívül, hogy családjának él, büféje folyamatos fejlesztésén dolgozik, és folyton azon töri a fejét, hogy milyen újabb akciókkal segítse a rászorulókat.