Házi babapiskóta recept

Sok üzletben megtalálhatóak már a különböző babapiskóták, melyekhez gyakran nyúlunk, ha például sütés nélküli desszertet szeretnénk összeállítani. Ha azonban elfogyott otthon a babapiskóta, vagy jobban szeretné saját kezűleg elkészíteni, akkor próbálja ki a receptünket!

Hozzávalók (kb. 50 darabhoz):
  • 5 tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1-2 ek porcukor a tetejére
Elkészítés:

A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük kemény habbá verni, majd a cukor harmadát is hozzáadjuk. Addig verjük, míg szép, fényes nem lesz a hab.

A tojássárgákat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Több részletben hozzádolgozzuk az átszitált lisztet, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot is.

A masszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire babapiskóta formákat nyomunk. Meghintjük egy kevés porcukorral, majd 160 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Légkeveréses fokozaton kb. 15 perc alatt készre sütjük. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánunk!
Maradék nélkül-tipp:

Ha egyszerre nagyobb mennyiséget készítünk, a fel nem használt babapiskótát lefagyasztva hosszabb ideig frissen tudjuk tartani. Fontos, hogy felcímkézve tegyük a fagyasztóba, és ne feledkezzünk meg róla!