Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Hat ország nyolcvan kiállítója vesz részt a pécsi Adventi Borszalonon

Posted on 2019-12-072019-12-06 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

     Hat országból mintegy nyolcvan kiállító kétszáz borral vesz részt a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin évzáró boros-társasági eseményén, az Adventi Borszalonon a baranyai megyeszékhelyen szombaton.

    Mint azt a szervezők az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményükben írták, a második alkalommal megrendezendő Adventi Borszalon ideje alatt a pécsi Littke Palace Látogatóközpontban mintegy kétszáz bort lehet megkóstolni a baranyai gasztronómiai termelők finomságai mellett.

    A rendezvényen adják át a magazin által harmadszor meghirdetett Pannon Borrégió Top 5 elismeréseket, amelyeket az olvasók szavazatai alapján a térség kedvenc pincészetei, éttermei és szálláshelyei kapnak meg.


    Az Adventi Borszalonra a Pannon Borrégió, Magyarország és Közép-Európa borászatait hívják meg, idén Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Montenegró, Románia és természetesen Magyarország borait is meg lehet kóstolni. Az eseményen több mint hatvan pincészet italai kerülhetnek a vendégek poharaiba.

    Délután Németh “Ritmo” Zsolt smooth jazz gitáros játszik, majd a kora esti órákban a Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetemével együttműködésben a Cedar Knoll együttes akusztikus műsorát élvezhetik a borszalonra érkezők.

    A Pécsi Borozó idén harmadik alkalommal hirdette meg szavazását, az olvasók és a szerkesztőség munkatársainak véleménye alapján alakult ki a régiós kedvencek listája pincészetek, éttermek és szálláshelyek kategóriában. Több mint ötszázan voksoltak, a közönségkedvencek díjait december 7-én, 14 órakor adják át az Adventi Borszalon színpadán.

    Kiemelték: az Adventi Borszalon részeként valósul meg a második Zé Feszt, a pécsi nemesítésű szőlőfajták éves találkozója, amelyre tucatnyi bortermelő érkezését várják az ország minden régiójából.

    A Zé Fesztet a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete tavaly rendezte meg először. A rendezvény a Pécsett induló nemesítési folyamatnak állít emléket, amely során Király Ferenc megalkotta a zenit, zefír, zéta, zengő és zeusz nevű fajtákat. Az ország számos borvidékéről érkeznek termelők, akik bemutatják zé-boraikat.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Adventi Borszalon

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Kaviár
Next Post: Egészségtelenné teszik a szívet az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek

Kapcsolódó anyagaink

  • Egy tonna lisztből készül ma a Kárpát-medence kenyere Szolnokon Gasztropress
  • Idén garantált a Ferrari sikere a Forma-1-ben Gasztropress
  • 30 éves az MDOSZ Gasztropress
  • Jó reggelt! 5+1 ok, amiért hasznos a koffein! Gasztropress
  • Élelmiszerbiztonságot támogató kutatást végeztek uniós támogatással Gasztropress
  • Csaknem nyolcmillió tonna az idei kukoricatermés Gasztropress
A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
2023. október
hKscpsv
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« szept    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Lantos Csaba energiaügyi miniszter látogatása az Audi Hungariánál
  • A Toyota APM EV Shuttle valódi macskabuszokká alakult
  • Baleset miatt lezárták az M5-ös autópálya mindkét oldalát a kecskeméti pihenőhelynél
  • A Mazda bemutatja a 2024-es Mazda3 és CX-30 modellek Nagisa Special Edition változatát
  • Intelligens karosszéria és modern utasbiztonsági rendszerek
  • Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos
  • „Rhythm & Bricks”
  • Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat a Neumann Társaság pályázatán
  • A Kislaki pincészet borai a Dél-balatoni borvidék különleges ízvilágát idézik meg
  • A HONOR X6a-val a vállalat újra a középkategóriás okostelefonok világában alkot nagyot
  • Van képünk hozzá (23.10.03.) –   Nissan Concept 20-23
  • A McLaren Speedtail által inspirált gitár a tökéletes múzsa
  • Van képünk hozzá (23.10.02.) –   Toyota APM Shuttle Cat Bus
  • Jobb, mint a Lego? A MEGA Barbie Corvette klasszikusan menő, és előrendelhető
  • Van képünk hozzá (23.10.01.) –  Toyota GR86 40th Anniversary Limited Edition Japan
  • Csomós Mixiék a Diósgyőr ralin teszteltek az Eb-futamra készülve
  • A Valhalla hibrid szuperautó első prototípusának tesztelése még idén megkezdődik
  • A legjobb üzemanyag fogyasztással rendelkező tehergépkocsi a Scania Super
  • A Siemens Mobility Mireo Plus hidrogénvonata sikeresen teljesítette első tesztútját Bajorországban
  • Éles teszt! Megnyerte első versenyét az új Toyota GR Yaris Rally2
  • Anitával és Sanyival a Toyota Corolla Crosst is körbejártuk
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • Világraszóló szenzációról podcastolunk
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A szív- és érrendszer védelme egészséges táplálkozással Gasztropress
  • Először kaptak Michelin-csillagot vidéki magyar éttermek Gasztropress
  • Tények és tévhitek a szójáról Gasztropress
  • A Füstli 25. születésnapjára megújult csomagoláson már csak finom jelzés utal Magyarország egyik legnépszerűbb és legismertebb márkájára Gasztropress
  • Cukkinis pulykamelltekercs Gasztropress
  • Regisztrálj egy egészségesebb életre! Gasztropress
  • Április 30-ig további folyamatos és jelentős élelmiszer áremelkedésre kell számítanunk! Gasztropress
  • Több kárt okozhat hosszú távon a környezetnek a laboratóriumi hús, mint a marhatenyésztés Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.