Gyümölcsös cobbler

Mint arról korábban már beszámoltunk, a nyár és az iskolaszünet tökéletes alkalmat kínál a barátokkal, családdal töltött szabadtéri estékhez, finom ételek elkészítéséhez.

Gyümölcsös cobbler

Hozzávalók:

  • 1 nyári bogyós gyümölcs (eper, áfonya, cseresznye)
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 3 ek sötét barnacukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg kristálycukor + a szóráshoz a tetejére
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • pici só

A kimagozott gyümölcsöt a keményítővel, barnacukorral, fahéjjal jól összekeverjük, a tepsibe öntjük. Összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport és a sót, hozzáadjuk a hideg vajkockákat és robotgéppel egyenletesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszínnel kikevert tojást, épp csak addig keverjük, amíg a tészta összeáll. A tésztát kanállal a gyümölcsre szaggatjuk és megszórjuk kristálycukorral. 40 perc alatt készre sül. Akkor jó, ha a teteje sötét aranysárga, alatta a gyümölcs pedig szirupos sűrű.