Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Gyermeknapi „pacsalintázás”

Posted on 2021-05-262021-05-26 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Szombaton 10 órától 34 intézeti helyszín számára töltenek palacsintát a Pagony kertben a noÁr Mozgalom aktivistái, amit másnap délelőtt – az egyéni felajánlásban készülőkkel kiegészítve – „házhoz” is szállítanak. Második alkalommal szervezik meg e jószolgálati mozgósítást, mely során az ételérzékenyek egyedi igényeit sem hagyják figyelmen kívül.

„Tavaly indult útjára a kezdeményezés – mondta el Tóth-Kása Ottília programkoordinátor -, amikor a noÁr Mozgalom Hős utcai ételosztásának öthetes programját egy gyermeknapi különlegesség zárta. A közösségi felületen közzétett felhívás hatására fél Budapest palacsintát sütött, amiből más szervezetek kis kedvezményezettjeinek is jutott.” A higiéniás követelményeket szem előtt tartva, külön csomagolva érkeztek az előre egyeztetett háromdarabos adagok és a tölteléknek valók. Az egyedi igények kiszolgálása sem jelentett akadályt. A közel ötezer palacsinta között glutén- és laktózmentes édességgel, de még varázslatos palacsintaszőnyeggel is készültek a szervezők. A felajánlások „oroszlánrészét” a Marcsika Palacsintája vállalta. A 2018-ban alapított csepeli üzem hajléktalan édesanyákat foglalkoztat. Állami gondozott gyerekek egykori nevelőtanáraként az ötletgazda Tajti Mária – amikor épp nem palacsintát süt szimultán tíz serpenyőben – pedagógusként dolgozik, áruforgalmat és élelmiszerismeretet oktat sajátos nevelésű diákoknak a Csepeli Erőmű Szak- és Átképző Kft. alapítványi iskolában.

Molnár Áron, a noÁr Mozgalom alapítója így fogalmazott az egy évvel ezelőtti akció összefoglalójában: „GYEREKNAP!!!! Végeredmény: 1450 gyereknek jutott 4714 palacsinta Budapest-szerte, Tarnabodon és Pilisen. Kimondhatatlanul csodálatos nap volt!! Reggel 11-kor a Pagonyban kezdtünk (nagyon köszönjük Foitl Andrásnak és a Pagony kertnek a segítséget és a helyszínt) ahol a csodálatos és pótolhatatlan koordinátorunk, Tóth-Kása Ottília, Bérces Nóri, Csermák Tímea – Totti, Fülöp Júlia a Pacsalinta kommandó felelősei és a Budapest Bike Maffia előkészítette a cuccokat. Ott voltak a szállítóink, akik startra készen várták, hogy vihessék Gyermeknap alkalmából a 4715, igen 4715 !!! db palacsintát Budapestre, Pilisre és Tarnabodra.”

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:gyermeknap, pacsalintázás

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Műanyagszál esetleges előfordulása miatt a DETKI Keksz Kft. visszahívta babakekszeit
Next Post: A görögdinnye Északkelet-Afrikából származik egy új kutatás szerint

Kapcsolódó anyagaink

  • Sétált oroszlánokkal, evezett aligátorok és búvárkodott cápák között – most Etyeken készít különleges borokat Gasztropress
  • Minden negyedik állás elveszett a német gasztronómiában Gasztropress
  • Megvette a Master Good a Ságát Gasztropress
  • Idén is gyűjti az adományokat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a Tesco áruházakban Gasztropress
  • Leadható a használt étolaj az Aldi 11 áruházánál is Gasztropress
  • A közönségdíjas Access4you tanúsította az Auchan akadálymentességét Gasztropress
2023. március
hKscpsv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Szabálytalan mutatvány, sikeres intézkedés 
  • Hideg Ádám: “Nem változott semmi”
  • Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása kezdődik áprilisban
  • Tavaly második éve nőtt a személyi sérüléses balesetek száma
  • Az Európa-bajnokságon indul a Hangodi, Bunkoczi páros
  • A World Photography Awards 2023 nyílt pályázatának döntősei
  • A múlt héten megérkezett Ed Sheeran vadonatúj felvétele, az „Eyes Closed”
  • A Linkin Park egy újabb kiadatlan számot fedett fel „Fighting Myself” címmel
  • A Képzőművészeti Egyetem jótékonysági adományozást szervez a török földrengés áldozatai javára
  • Újabb szívhez szóló dalt ismerhetünk meg a The National közelgő lemezéről
  • Van képünk hozzá (23.03.27.) – Lexus ROV
  • Van képünk hozzá (23.03.26.) – Peugeot 508 SW
  • Van képünk hozzá (23.03.25.) – Silk FAW Hongqi S9
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • Amikor, nem az utasok szavaznak… Az év légitársaságának választották a Wizz Airt
  • A távoli északon teszteli az Audi a Q6 e-tron szériaközeli prototípusát
  • A gyári BMW-csapattal tesztelt Kovács Bálint
  • A Mazda CX-9 gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • Jövő kedden és pénteken tartják két metróállomás füstpróbáját
  • A Volkswagen Atlas így teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Az ünnepek alatt is figyelni kell a táplálkozásra Gasztropress
  • Negyven százalékkal több üvegházhatású gázkibocsátást okoz a férfiak étrendje, mint a nőké Gasztropress
  • Jön a Táplálkozás és Hidratáció Hete Gasztropress
  • Egész Magyarországra kiterjedő étteremválogatást tesz közzé a Michelin Guide Gasztropress
  • Rögös túró – a magyar szuperélelmiszer Gasztropress
  • Spenótos pulykás rizottó Gasztropress
  • Családom és egyéb receptfajták – #krausztronomia Gasztropress
  • Kávé és pogácsa Kinekeszelma

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.