Giraldo Juan Sebastian nyerte a 25. Magyar Sommelier Bajnokságot

     Giraldo Juan Sebastian, a budapesti Felix Kitchen & Bar assistant head sommelier-je nyerte vasárnap este Budapesten a 25. Magyar Sommelier Bajnokságot.

    A Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) által szervezett országos bajnokság első fordulójában a versenyzők írásbeli és gyakorlati feladatokat oldottak meg. Ezek eredményeként a döntőben három szakember folytathatta a versenyzést a Magyarország sommelier bajnoka 2022 címért – közölte a Masosz héfőn az MTI-vel.


    A döntősök többek között arról adhattak számot, hogy miként állják meg a helyüket olyan éttermi helyzetekben, amikor pezsgőt kell felszolgálni és ételekhez italokat ajánlani, valamint olyan tudásanyagról, mint különböző borok és párlatok felismerése, illetve szakmai leírása.  


    A Kozma Kálmán vezette, neves szaktekintélyekből összeállt zsűri döntése alapján az idei verseny győztese Giraldo Juan Sebastian lett, aki először diadalmaskodott a bajnokságban.


    A második és a harmadik helyeken Kincses László Dávid (head sommelier, Tom George Osteria, Budapest) és Pfeiffer Balázs (chef de rang, Werzer’s Hotel Resort, Pörtschach, Ausztria) végeztek.


    A döntő előtt adták át a Magyar Sommelier Szövetség által odaítélt 2020. és 2021. évi Par Excellence díjakat, amelyeket eddig a koronavírus-járvány miatt nem adtak át.


    Giraldo Juan Sebastian október 3-án a Magyar Sommelier Club szervezésében lebonyolított Év Sommelierje bajnokságot is megnyerte, ezzel ő képviselheti Magyarországot a nemzetközi Balkan Sommelier Challenge versenyen október 27-én.