Fejleszti gyártási és logisztikai kapacitását Dunaharasztiban a Coca-Cola

    A Coca-Cola HBC Magyarország mintegy 23 millió euró (mintegy 8,7 milliárd forint) értékben fejleszti gyártási és logisztikai kapacitásait Dunaharasztiban – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

    Ismertették, hogy a cég az év végéig új gyártócsarnokkal bővíti dunaharaszti központját, ahová egy nagy teljesítményű, modern gyártósort telepít, a megnövekedett termelési kapacitás támogatására pedig fejlesztik a rakodást.


    A tájékoztatás szerint a beruházás tervezése 2020-ban kezdődött, a kivitelezési munkálatok 2023. februárban indultak, az átadás novemberben várható.


    A Coca-Cola HBC Magyarország 1996 óta folyamatosan fejleszti gyártási tevékenységét, a vállalat az elmúlt 27 évben több nagy volumenű beruházást is végrehajtott, melyek eredményeként mára 2 gyártóegységgel és 8 logisztikai elosztóközponttal – köztük Magyarország legnagyobb élelmiszeripari raktárával rendelkezik – írják a közleményben.


    A mostani kapacitásbővítő beruházás a második legjelentősebb fejlesztés Dunaharasztiban a 2007-ben történt nem szénsavas termékeket előállító gyártósor telepítését követően, amelynek értéke elérte a 27 millió eurót (mintegy 10,2 milliárd forintot).


    A legújabb fejlesztéssel a gyártósor kapacitása 50 százalékkal haladja majd meg a korábbi nagy kiszerelésű, szénsavas üdítőitalokat előállító gyártósor teljesítményét és 30 százalékkal növeli meg a vállalat szénsavas üdítőital gyártó kapacitását – olvasható a közleményben.


    A gyártási teljesítmény növelése magával hozza a logisztikai kapacitások fejlesztését is. Ezért a dunaharaszti telephelyen útfejlesztés, valamint új rakodó területek kialakítása várható az év végéig – írják a közleményben.


    A társaság közleményében hangsúlyozta, a beruházásokkal a vállalat bizonyítja elköteleződését a magyar piac iránt, és újabb jelentős lépést tesz afelé, hogy a dunaharaszti üzem a Coca-Cola HBC Csoport közép-európai gyártóbázisává válhasson.


    Békefi László, a társaság ügyvezető igazgatója a közleményben kiemelte, büszkék arra, hogy egy újabb jelentős beruházással járulhatnak a magyar gazdaság növekedéséhez.


    Hozzátette, tavaly 1,5 milliárd forintot meghaladó értékben invesztáltak az ellátási láncukba, a vállalatcsoporton belül elsőként bevezették a mesterséges intelligencia által vezérelt robottechnológiát a raktározási folyamataikba, a kollégákat okosszemüvegek segítik a hatékonyabb és pontosabb munkavégzésben.


    A dunaharaszti székhelyű Coca-Cola HBC Magyarország Kft. a Coca-Cola HBC AG csoport tagja. Magyarországon két palackozó-üzemet működtet, 1000 munkavállalót foglalkoztat.


 Eddig a Coca-Cola HBC Magyarország 125 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, az egyik legjelentősebb magyar élelmiszer-feldolgozó, termékeit 17 országba exportálja. Az üdítőitalok előállításához használt alapanyagok mintegy kétharmadát belföldi szállítók biztosítják – közölte a társaság.