Farsangi forgatag, maskarádé, mangalica fesztivál Debrecenben

    Kéthetes farsangi forgataggal búcsúztatják a telet és köszöntik a tavaszt február 14-27. között Debrecenben – közölték a  szervezők az MTI-vel.

    Tájékoztatásuk szerint két helyszínen, a Vojtina bábszínházban és a cívisváros főterén “maszkos alakoskodással, téltemető játékokkal, felvonulással tarkított zörgő-börgő zajkeltőkkel, álesküvői viccelődésekkel, végül Konc király és Cibere vajda, a bőség és a böjt urainak küzdelmével várják az érdeklődőket.

FRISS INFÓK AZ EXKLUZÍV PODCAST-SOROZATTAL KAPCSOLATBAN >>>


    A programsorozat a Vojtina bábszínházban kezdődik, ahol Illik a tánc a farsangnak, minden rongya fityeg annak címmel alakoskodók viccelődéseivel szórakoztatják a nevetni vágyókat.
    A 20. maskarádén városhírű komédiások, mások mellett a Szeredás együttes, a Kuckó művésztanya, a Hajdú és a Forgórózsa táncegyüttesek táncosai és a Vojtina társulat “csepűrágói csapnak csinnadrattát”.
    A mulatságok február 25-én a város főterén, a Református Nagytemplom előtti Kossuth téren folytatódnak: ott lesz a Garagulya gólyalábas kompánia, a Bürkös zenekar muzsikája mellett pedig az éhüket is csillapíthatják a látogatók az idei mangalica fesztivál szakácsainak étkeiből.
    Lesz táncház a főtéren, ahol a kéthetes farsangi forgatag zárásaként február 27-én rendhagyó, interaktív családi nappal vesznek búcsút a hideg, fagyos téltől, és köszöntik a tavaszt: maszkos, jelmezes alakok téltemető játékokkal űzik majd a telet – jelezték a szervezők.