Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

Az étrenden csúszik el a legtöbb fogyókúra

Bő egy hónap van, a legtöbben pedig ünnepekkor betartják a legkevésbé karácsonyi ünnepeket. Egy speciális étrend azonban finom abban, hogy karácsonyra olyan formába lendüljünk, hogy egy kicsit elcsábulhassunk az ünnepiságokra.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a lakosság 58 százaléka rendelkezik súlytöbblettel, nem csoda hát, hogy a fogyásra és a fogyókúrára egy egész ágazat épült. A csodapirulák és mágikus szerek helyett érdemes az alapoknál elkezdeni a fogyókúrát, aminek a sikeressége nem is olyan összetett, mint gondolnánk. A táplálkozási szakértő szerint ugyanis a legtöbben az étrenden
csúsznak el.

„Aki elkezd diétázni, annak a legfontosabb, hogy legyen egy terve arra, hogy mikor mit eszik. Az egyik leggyakoribbtévhit, hogy akkor fogyunk, ha nem eszünk: ha így állunk neki a fogyókúrának, az már eleve halálra van ítélve. Ekkor ugyanis olyan fontos tápanyagokat és vitaminokat vonunk meg a szervezetünktől, ami negatívan befolyásolja a testünk működését, mindemellett pedig könnyebb „bűnbe esni”, ha éhezünk. A másik gyakori tévhit, hogy nem eszünk elég változatos ételeket fogyókúra idején. A csirke-rizs kombináció sem boldoggá nem tesz minket, sem pedig karcsúvá, mert nem fogjuk tudni hosszú távon tartani. Az egysíkú étkezés hamar unalmassá válik és ezzel nem elégítjük ki a szervezet vitamin- és ásványianyag-szükségletét” – magyarázta Ötvös Edina, az  IdealBody táplálkozási szakértője.

Fontos a személyre szabott és megtervezett étrend

A szakember szerint mind a nem evés, mind pedig az egysíkú étkezés során komoly tápanyaghiány léphet fel. csak a fogyókúrázók a legtöbb esetben a szénhidrátot vonják maguktól, ami az energiát biztosítja a teszt számára.

„A legfontosabb, hogy megtervezzük az étkezésünket és ügyeljünk arra, hogy mindent a megfelelő mennyiségben vegyünk magunkhoz, megtartva a zsír-szénhidrát-fehérje-ásványianyag- és vitamin arányokat. Sokan félnek például a zsírtól, ám erre is szükségünk van, hiszen van olyan vitamin, ami csak zsírban oldódik. Az  ideális étrend összeállítása persze nem olyan egyszerű fogy, főleg ha szem előtt tartjuk a változatosságot, a kiegyensúlyozottságot és a könnyen elkészíthetőséget is. Ezért alkottuk meg az IdealBody-t  14 és 30 napos étrendjeit , használjon már elérhetőek és egy olyan opciót kínálnak a fogyókúrázóknak, amely segít a tervezhetőségben és a sikeres fogyókúrában. Természetesen ennek szerves részei az  IdealBody fogyókúrás turmixjai és levesei, amelyek egy egész étkezési kiváltására alkalmasak. Ezeket bárhol, bármikor elfogyaszthatjuk. ez alatt a bő egy hónap alatt, még karácsonyig, a segítségével formába lendülhetünk” – tette hozzá az IdealBody szakértője.

Ötvös Edina szerint a szakszerűen összeállított étrend azért is elengedhetetlen, mert sokan épp a bőség zavara miatt adják fel az életmódváltást.

Ízletes élmény is lehet a fogyókúra

„Sokan esnek abba a hibába, hogy összegyűjti a recepteket, többet többet, végül nem készítik el ezeket az ételeket, mert elvesznek a mindennapokban. Az IdealBody  személyre szabott étrendje abban is segít, hogy egy rendszerbe foglalva étkezzünk. sokat érezzük a változatos ízeket, ne legyen hiányunk semmilyen tápanyagban. Ez az étrend bátran használd a fűszereket is, így megvan a fogyókúrában az élményben, hogy bűntudattal élvezhesd az ízletes fogásokat, amelyek ráadásul egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, akár több napra előre is.”

A szakértő szerint, ha néhány alapszabályt betartunk, a személyre szabott étrend segítségével könnyen és egyenletesen érhetjük el a kitűzött célt, ráadásul változatosságának megfelelően addig tudjuk, amíg a számot nem látjuk a mérlegen, amit akarunk.

„Ha ügyelünk a megfelelő folyadékbevitelre, ami évszaktól és aktivitástól függően a nőknél minimum 2-2,5 liter, a férfiaknál pedig 3 liter és legalább 3-5 alkalommal étkezünk egy nap az étrend szerint, garantált súlyvesztést érhetünk el. A leadni tervezett kilók mennyisége függvényében az étrendben napi szinten egy vagy több főétkezést is kiválthatnak IdealBody diétás fehérjeturmixai vagy levesei. Biztosak lehetünk abban, hogy minden szükséges vitamin és ásványi anyag megkapja a szervezetünk, ezen termékek ugyanis elegendő mennyiségű kalóriát, és az összes szükséges tápanyagot tartalmazzák, hogy teljes mértékben étkezési helyettesítők. Azért hasznos egy ilyen étrendet követni, mert egy keretet ad a napfajtanak és ezáltal jobban tervezhetővé válik a napi, heti étkezésünk és kalóriabevitelünk” – fejtette ki a szakértő.

Fotók (forrás: IdealBody):