Ez lenne a fogyókúrázók adu ásza?

Sokaknak nincs lehetősége a sportra, nekik nyújthat megoldást ez a módszer

Sokszor hallottuk már, hogy rendszeres mozgás nélkül nem lehet sikeres egy fogyókúra, vannak azonban olyan esetek, amikor egészségügyi vagy egyéb okok miatt nem tudunk heti több órát a sportolásra. Ilyen esetekben fontos a tervezés, a napi étkezés meghatározása és a táplálék-összetétel kontrollálása.

Ki ne ismerné az érzést a nyár beköszönte előtt, hogy kétségbeesetten nézegeti a tükör előtt és próbálja magát elképzelni, milyen módszerekkel adhatna le néhány kilót a strandszezonig? A legtöbben ilyenkor számos hibát is elkövetnek: sportolnak ugyan, de az étkezésre nem, rendszertelenül étkeznek vagy épp nem a megfelelő dolgokat teszik a tányérjukra. A szakértő szerint azonban nem a rengeteg sport a sikeres fogyás titka, így azok se kesered el, akiknél fogva nem tudnak heti több órát aktívan mozogni.

„Az, aki egészségesen él, mert valamilyen célt szeretne megvalósítani, mondjuk a fogyást, ha utánanéz, már tudja, hogy a fogyás hetven százalékban a táplálkozástól függ, harminc százalékban pedig a sporttól. Érdemes a mozgást és a sportot különválasztani, mert nem minden mozgás sport, de minden sport mozgás. De maga a táplálkozás hetven százalékban befolyásolja azt, hogy fogyunk vagy nem. Ha megfelelően táplálkozunk, a fogyás beindulhat anélkül is, hogy sportolnánk” – betegség ki Ötvös Edina egészség coach, az IdealBody táplálkozási szakértője.

A szakértő szerint számos olyan eset előfordulhat, amikor a rendszeres sportolás egyszerűen nem opció, ám a testsúlycsökkentésre >>>