Eperfröccs

Az eper szezonja április végétől egészen júliusig tart. Érdemes tehát kihasználni azt az időt, amíg bőségesen van belőle. Ez a gyümölcs ideális alapanyag lehet egy frissítőhöz, hiszen egyfelől édes, másfelől pedig teljes mértékben vegyszermentesen termeszthető gyümölcs, éppen ezért biztosak lehetünk benne, hogy egészséges alapanyagot használhatunk fel a személyében.

Az eperfröccs elkészítéséhez egy maréknyi, alaposan megmosott házi eperre, egy gerezd lime-ra, illetve 0,3-0,5 liternyi előre behűtött szénsavas vízre van szükség. Fogyasztás előtt először is öntsük ki a szénsavas vizet egy pohárba, majd óvatosan úsztassuk el benne az eper szemeket. Ezután pedig tegyünk az italba néhány jégkockát, valamint a szeletekre vágott lime-ot. Végül, de nem utolsósorban, ha kedvünk tartja akkor némi eper sziruppal édesebbé tehetjük az eperfröccsöt. Az így elkészült ital remek szomjoltó, de vigyázni kell vele, mert étkezés előtt fogyasztva telítettség érzetet kelthet a gyomorban!