Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Energetikai beruházással csökkenti áramköltségét a békéscsabai édességipari cég

Posted on 2021-08-042021-08-01 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

     Csaknem 17 millió forintos energetikai beruházással áramköltségének több mint 20 százalékát takarítja meg a jövőben a békéscsabai székhelyű édességipari cég, a Dolcetta Kft., amely több mint 700 millió forintból épít új gyártó- és raktárcsarnokot.

    Mint a cég MTI számára elküldött közleményében írja, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operativ programban (Ginop) 9,24 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kaptak a 16,8 millió forint összértékben megvalósult energetikai beruházáshoz; a hiányzó összeget saját erőből, egyéb külső finanszírozás igénybevétele nélkül biztosították.


    Ebből egy 60 kilowatt névleges teljesítményű napelemes rendszert telepítettek, amely az 55 százalékos mértékű támogatási intenzitás miatt 4-5 éves megtérülést tesz lehetővé. Éves szinten a vállalkozás 339 941 kilowatt áramot használ fel, amelynek a beruházással több mint 19 százaléka kiválthatóvá válik, ami azért lényeges, mert az elmúlt években jelentősen emelkedtek a villamos energia beszerzésének szabadpiaci árai – írják.


    A cég békéscsabai gyárában 1100 négyzetméteres új gyártó- és raktárcsarnok épül 725 millió forintos beruházással, amihez 239 millió forint támogatást kapnak – ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be januárban.


    A vállalat a beruházással megduplázná termelési és logisztikai kapacitását, emellett terveik között szerepel a dolgozói létszám bővítése is.


    A Dolcetta Kft.-t 1995-ben alapították, száz százalékban magyar tulajdonban van. A cég mára az ország egyik legnagyobb édesipari vállalkozássá nőtte ki magát. Mintegy százféle terméket gyártanak, szaloncukorból a gyártott mennyiség tekintetében piacvezetővé váltak.


    A cég a gyártás mellett kereskedelmi tevékenységet is folytat, több száz kis- és nagykereskedelmi egységet lát el különböző édesipari termékekkel. A hazai piac mellett a termékeik egyre keresettebbek a nemzetközi piacokon is.


    A nyilvánosan elérhető céginformációk szerint a Dolcetta Kft. 2020-ban 2 milliárd 377 millió forintos nettó értékesítési árbevételt ért el az egy évvel korábbi 2 milliárd 432 millió forinttal szemben. Adózott eredménye ez idő alatt 20 millió 700 ezerről 7 millió 624 ezerre csökkent. A vállalkozás tavaly 80 munkavállalót foglalkoztatott.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:édességipari cég, energetikai beruházás

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Nyár a konyhában a Tefallal
Next Post: Pizza, Kávé, Világbéke

Kapcsolódó anyagaink

  • Fulladásveszély miatt ABC márkajelzésű édességeket hívnak vissza Gasztropress
  • Kis-Berkes Márk képviseli hazánkat az ifjúsági szakács világbajnokságon Gasztropress
  • Balatonfüredi cukrászé lett idén az év fagylaltja Gasztropress
  • Az EKO Konzervipari Kft. szecsuáni csípős mártásokat hívott vissza Gasztropress
  • Veszprémi slammerek verseit párosították borokkal Gasztropress
  • Visszahívott egy Nestlé-terméket a forgalomból a Nébih Gasztropress
2023. szeptember
hKscpsv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« aug    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Új vezető a LIEGL & DACHSER Logisztikai Kft. pénzügyi osztályának élén
  • Forgalmi változások lesznek szombaton az Eurojackpot Szuperkoncertje miatt a Puskás Aréna környékén
  • A Siemens Mobility és az ÖBB digitalizálja ausztriai vasúthálózatát
  • Kifutottak első útjukra a Bahart új hajói
  • A MINI oxfordi gyára is elektromos üzemmódba kapcsol
  • Életre kel a Magányos Cédrus
  • Aki bújt, aki nem – A Random Trip pop ódát írt Veszprémhez
  • Küldd a szeretet jelét!
  • Ezreket spórolhatunk az iskolakezdésnél a könyveken, ha jól használjuk a keresőt
  • A QNAP bemutatja az ARM-alapú AI NAS-t
  • Verstappen nyerte a japán időmérőt
  • Van képünk hozzá (23.09.23.) –  Polestar Synergy Design Contest Winner
  • Verstappen behúzta a harmadik szabadedzést is
  • Frankl András: “A Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion”
  • Verstappen volt a leggyorsabb a második szabadedzésen is
  • 5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Bosch és a Vodafone
  • A Suzuki V-Strom 800DE az „Alpen Masters 2023” tesztgyőztese
  • A laboratóriumi és klinikai tesztek mellett neuropszichológusok játékos tesztekkel vizsgálják a szellemi képességek lehetséges hanyatlását
  • Ezt a vad külsejű autonóm buszt most Európában tesztelik
  • A tesztelések után 19 eljárás indult kakaóitalpor-forgalmazók ellen
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A születése óta vak Karvai Sándor megszelidítette az Acer ES 5 elektromos rollert
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A plug-in Priusszal is ismerkedtünkToyota Prius
  • Cukkinis pulykamelltekercs Gasztropress
  • Az EKO Konzervipari Kft. szecsuáni csípős mártásokat hívott vissza Gasztropress
  • A ketogén diéta legfontosabb szabályai Gasztropress
  • Tudjuk, mit eszel idén a fánkfesztiválon Gasztropress
  • Három gyerek mellett fogyott le egy magyar édesanya az applikációnak köszönhetően Gasztropress
  • A hét mondása a facebook-ról :-D Gasztropress
  • Körített túró Gasztropress
  • Családom és egyéb receptfajták – #krausztronomia Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.