Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Előre csomagolt sárgarépákat vizsgált a Nébih

Posted on 2019-10-312019-10-29 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Előre csomagolt sárgarépákat vizsgált a legújabb Szupermenta teszt során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hivatal szakemberei összesen 11 terméket ellenőriztek, amelyek között 8 magyar, egy holland, egy olasz és egy osztrák származású sárgarépa szerepelt. Továbbá bio és hagyományos termesztésű, valamint esztétikailag kifogásolható termékek is kerültek a Nébih kosarába.

A Nébih laboratóriumában a répák komplex vizsgálata zajlott. A szakemberek elemezték a növényvédőszer-maradék, a kálium, a nitrit és a nitrát, a nedvesség- és az összescukor-tartalmat, valamint ellenőrizték az Escherichia Coli és a penészgomba jelenlétét. A béta-karotin és C-vitamin mennyiségi mérése szintén fontos eleme volt a vizsgálatoknak. A vitamintartalmat pedig nem csak a nyers, hanem a hőkezelt répákban, illetve a termények héjában és a répatestben is megmérték.

Az eredmények alapján elmondható, hogy a héj és a répatest vitamintartalma között nincs jelentős különbség. A vizsgálatok azt azonban nem igazolták, hogy a bio sárgarépáknál magasabb vitamintartalom várható.

A 11 mintából 10 maradéktalanul megfelelt az élelmiszerbiztonsági előírásoknak, ám egy esetben nem engedélyezett talajfertőtlenítő készítmény maradványokat találtak a szakemberek. A kimutatott hatóanyagot – bár az emberi szervezetre akut egészségügyi károsító hatást nem jelent – a jogszabályok alapján kizárólag üvegházakban, uborka és paprika kultúrákban lehet használni. Az érintett termelővel szemben a Nébih hatósági eljárást indított és növényvédelmi bírságra számíthat.

A Szupermenta termékteszt kedveltségi vizsgálatán ezúttal is szakértő és laikus kóstolók pontozták a termékeket „vak-kóstolásos” módszerrel.  A kedveltségi vizsgálaton a Magyar Zöldség Gyümölcs sárgarépa végzett az élen. A második helyezést a Top Carrots sárgarépa nyerte el, míg a dobogó harmadik fokára a Tesco sárgarépa léphetett fel.

További információk és a részletes vizsgálati eredmények elérhetők a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán: http://szupermenta.hu/mi-kerul-az-asztalra-elore-csomagolt-sargarepakat-teszteltunk/

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:előre csomagolt, Nébih, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, sárgarépa, Szupermenta, Szupermenta teszt, teszt

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Libaételek kóstolhatók a balatonfüredi Gastro fesztiválon november második hétvégéjén
Next Post: Újabb településeken indulnak gyermekétkeztetést szolgáló konyhafejlesztések

Kapcsolódó anyagaink

  • Reméljük, tudtatok aludni! El is felejtettük megosztani, hogy pécsi csapat győzelmével zárult a közétkeztetési szakácsverseny döntője Gasztropress
  • “A FAO képviselője méltatta a magyar élelmezésbiztonsági javaslatot” Gasztropress
  • SuperShop pontgyűjtés és számos kényelmi szolgáltatás a MySPAR applikációban Gasztropress
  • Tányért hív vissza az Auchan melamin-kioldódás miatt Gasztropress
  • Meg kell erősíteni a magyar élelmiszeripart Gasztropress
  • Álmaid konyháját is megtervezheted az ingyenes 4 helyszín Konyhabútor kiállításon Gasztropress
A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
2023. október
hKscpsv
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« szept    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • A játszótéren is megjelennek a közösségi autók
  • ABT Urus Scatenato – Az elegancia az erővel találkozik
  • 2023-ban is a Toyota lett a gyártók világbajnoka a WRC-ben
  • A 2024-es Honda NT1100 műszaki adatai
  • Suzuki influencerképző?!
  • Októberben újabb spanyol film a Pannónia felhozatalában
  • Csütörtökön kezdődik a 12. Szemrevaló Filmfesztivál
  • A Nike a legértékesebb ruházati márka a Brand Finance szerint
  • Koltay András: “Komoly etikai kérdéseket vet fel a mesterséges intelligencia használata”
  • Így kerülhetők el a nőgyógyászati ​​rémtörténetek
  • Van képünk hozzá (23.10.03.) –   Nissan Concept 20-23
  • A McLaren Speedtail által inspirált gitár a tökéletes múzsa
  • Van képünk hozzá (23.10.02.) –   Toyota APM Shuttle Cat Bus
  • Jobb, mint a Lego? A MEGA Barbie Corvette klasszikusan menő, és előrendelhető
  • Van képünk hozzá (23.10.01.) –  Toyota GR86 40th Anniversary Limited Edition Japan
  • Csomós Mixiék a Diósgyőr ralin teszteltek az Eb-futamra készülve
  • A Valhalla hibrid szuperautó első prototípusának tesztelése még idén megkezdődik
  • A legjobb üzemanyag fogyasztással rendelkező tehergépkocsi a Scania Super
  • A Siemens Mobility Mireo Plus hidrogénvonata sikeresen teljesítette első tesztútját Bajorországban
  • Éles teszt! Megnyerte első versenyét az új Toyota GR Yaris Rally2
  • Sanyiék a Casio G-Shock DWE-5600HG-1ER “óracsaládra” is rácsodálkoztak
  • Anitával és Sanyival a Toyota Corolla Crosst is körbejártuk
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Világraszóló szenzációról podcastolunk
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • Családom és egyéb receptfajták – #krausztronomia Gasztropress
  • Második lett a magyar csapat a budapesti Bocuse d’Or kontinensdöntőn Gasztropress
  • Tények és tévhitek a szójáról Gasztropress
  • Hatalmas sikert aratott Lázár Chef szervezésében az első Piaggio Pizzakészítő Bajnokság Gasztropress
  • Hagyományos ételek kerüljenek karácsonykor az ünnepi asztalra Gasztropress
  • Milyen bort ihatunk a fogyókúra alatt? Kinekeszelma
  • Kompakt praktikák a vitalitásért Kinekeszelma
  • Több mint hat tonna tartósélelmiszert gyűjtött rászorulóknak a BRFK Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.