Együttműködési megállapodást kötöttek a Magyarok Kenyere program szervezői a Magyar Pékszövetséggel


    A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program szervezői, vagyis a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), és a Magyarok Kenyere Alapítvány együttműködési megállapodást kötött a Magyar Pékszövetséggel a Kenyér Világnapja alkalmából az Országházban – közölte a NAK az MTI-vel kedden.

    A megállapodást a NAK képviseletében Győrffy Balázs elnök, a MAGOSZ képviseletében Jakab István elnök, a Magyarok Kenyere Alapítványtól Rittlinger József kuratóriumi elnök, a pékszövetségtől Septe József elnök írta alá.


    A társadalmi felelősségvállalás első lépéseként a Magyarok Kenyere program szervezői fél tonna lisztet ajánlottak fel a Pékszövetség karitatív akciójához. Az együttműködés ezen kívül – mint írták – szakmai és stratégiai célokra is kiterjed. Utóbbiak közül kiemelték a fenntarthatóság biztosítását, a korszerűen előállított, egészséges és természetes élelmiszerek népszerűsítését, a kenyérrel és összetevőivel kapcsolatos ismeretterjesztést.


    Kiemelt célnak tekintetik emellett egymás érdekképviseleti tevékenységének erősítését, valamint a Kárpát-medencét átfogó technológia- és tudásátadást – olvasható a közleményben.