Egy robotgép, amely minden érzékszervet elbűvöl

A japán gyökerekkel rendelkező európai márka, a Sencor bemutatja azt a robotgépet, amely minden érzékszervet elbűvöl. Az STM 8970 típusú gép mindent tud, amit manapság egy ilyen készüléknek tudnia kell. Sőt, még annál is többet.

A Sencor újdonsága karakteres és tetszetős megjelenéssel büszkélkedhet. A Paul nevet viselő gép robosztus acéltesttel, rozsdamentes, 6,7 literes, fogantyús, mérőskálás keverőtállal rendelkezik. Kezelését a gép oldalán található nagy méretű forgókapcsoló és egy digitális órával ellátott érintőpanel teszi felszabadítóan ergonomikussá.

„Mindenkinek, aki szeret sütni, vagy főzni, nagy hasznára lehet ez az ultramodern, többfunkciós konyhai robotgép, amely számtalan feladatra bevethető. Tartozékai között megtaláljuk a húsdarálót, a különféle reszelő és szeletelő feltéteket, valamint négy darab rozsdamentes acélból készült különböző keverőfejet” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

Paulra lehet számítani, legyen szó sós, vagy édes fogásokról. Ballonos habverőjével tejszínhab, vagy habos krémek készíthetők. Strapabíró dagasztó karjával pedig kemény tésztákat lehet gyúrni kenyér, vagy pizzasütéshez. Akár 1500 grammnyi kenyértészta, vagy ugyanennyi sütemény tészta is előkészíthető benne. A flexibilis keverőfej viszont piskótatészták keverésénél jelenthet hatalmas segítséget.

Mi garantálja a precíz és hibátlan munkavégzést ennél a robotgépnél? Nos, ez egy olyan mérnöki koncepciónak köszönhető, amely bolygóműves keverőrendszerként ismert. Ebben az esetben a keverőszár a saját- és a hajtómű tengelye körül is forog („kettős forgás”), garantálva ezáltal a hozzávalók maradéktalan és csomómentes elkeverését.

Paul vigyáz a konyha tisztaságára is! A Sencor szakemberei ugyanis fröccsenésgátló fedéllel is ellátták a készüléket, így elkerülhető, hogy az alapanyagok keverés közben kifröccsenjenek a konyhapultra. A pihentetésre vágyó krémek, tészták pedig egyszerűen lefedhetők a keverőtálhoz tartozó műanyag fedéllel. Mivel ehhez a készülékhez két keverőtál is rendelkezésre áll, így gördülékenyebbé tehető vele a konyhai munka.

A kolbásztöltő, a darált hús készítő, a húsdaráló, a darált keksz előállító, valamint az 1,5 literes turmix edény révén még további feladatok is megoldhatók vele.

„Annak érdekében, hogy a felsorolt funkciókat maradéktalanul teljesíteni tudja a készülék, erős, 1800 wattos motorral szerelték fel, amely fémből készült fogaskerekekkel van összeköttetésben. A Sencor erre a motorra hat év garanciát kínál, vagyis egyértelműen hosszútávra lehet tervezni ezzel a készülékkel” – emelte ki Lucza András.

Hozzátette: Paul minden érzékszervre hat, hiszen a látványa szemet gyönyörködtető, a lekerített élek révén a készülék házának tapintása sima. További előnye, hogy viszonylag csendesen üzemeltethető, hiszen maximális fokozaton mindössze 85 dB zajszinten dolgozik. A keverőtáljában előkészített tészták pedig fenséges illatúak. Kezelése is rendkívül egyszerű. Az érintő- és forgókapcsolók révén erőkifejtés nélkül szabályozható a készülék. Mindent összevetve tehát élménnyé varázsolja a sütést-főzést.