Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Dalnoki Bence nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Posted on 2021-10-222021-10-22 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

    Dalnoki Bence,  a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja (segédje), Nyikos Patrik nyerte a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny magyar döntőjét csütörtökön Budapesten, így ők képviselhetik az országot az európai döntőn, amelyet szintén a magyar fővárosban rendeznek meg jövő márciusban.

    A Magyar Bocuse d’Or Akadémia közleménye szerint a döntőben négy szakács, Dalnoki Bence mellett Huszár Tibor, a nyírbátori Kakukk Étterem kreatív séfje, Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol séfje, a tavalyi hazai döntő második helyezettje és Adamek Balázs, a székesfehérvári Diófa Étterem konyhafőnöke mérte össze tudását.


    A második helyen Kelemen Roland és Fodor Noel commis végzett, a harmadik Adamek Balázs és Kocsis Marcell commis lett.   

  
    A legjobb csapat díját szintén Dalnoki Bence és Nyikos Patrik kapta, és Dalnoki Bence nyerte el a médiazsűri különdíját is. A legjobb commis Fodor Noel lett.


    A döntőn először adták át a Magyar Bocuse d’Or Akadémia életműdíját, amelyet Bíró Lajos séf vehetett át.


    A Hungexpón megrendezett döntőn a versenyzőknek a megszokott módon két ételt kellett készíteniük, egy hal- és egy húsételt. A halétel kötelező alapanyaga a balatoni sudár ponty volt, amelyből éttermi stílusú tányért kellett készíteni. A haltányér kötelező eleme volt a bezdáni pirospaprika is.


    A hústéma kötelező alapanyaga a mangalica volt, amelynek bármely részét felhasználhatták. További kötelező elem volt a tarja és a nyelv is. A hústémában legalább három különböző köretnek és legalább egy mártásnak kellett szerepelnie. A csapatok reggel egy meglepetés alapanyagot is kaptak, a snidlinget.


    Dalnoki Bence a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, aki tanulóéveit rögtön Szulló Szabina és Széll Tamás csapatában kezdte meg, saját szavaival élve: mindent tőlük tanult. Bocuse d’Or versenyen még nem indult, de 2019-ben ő képviselte Magyarországot a Calgaryban megrendezett Chaîne des Rôtisseurs versenyen – írták róla az MTI-hez eljuttatott közleményben.


    A csütörtöki megmérettetésen a kóstolózsűri tagja volt Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Bíró Lajos, Erdei János, Tiago Sabarigo, Rácz Jenő, Sárközi Ákos, Barna Ádám és Jahni László. A konyhai zsűriben Széll Tamás, Lutz Lajos, Vajna Tamás, Nyíri Szása, Segal Viktor és Harmath Csaba kapott helyet.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress, Miteszel, Újragondolt Tags:Barna Ádám és Jahni László. A konyhai zsűriben Széll Tamás, Bíró Lajos, Erdei János, Harmath Csaba, Lutz Lajos, Nyíri Szása, Rácz Jenő, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Tiago Sabarigo, Vajna Tamás

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Jelentősen elmarad a kukoricatermés a sokéves átlagtól Tolnában
Next Post: A pálinka világszínvonalú minőséget képvisel

Kapcsolódó anyagaink

  • A meleg jót tesz a balatoni éttermek forgalmának Gasztropress
  • Étterembe hajtott egy ittas autós Zalaegerszegen Gasztropress
  • Csökkent a Zwack Unicum adózott eredménye Gasztropress
  • Részvényenként 1300 forintos osztalékjavaslat a Zwack Unicumnál Gasztropress
  • Tíz hónap felfüggesztettet kapott az indexest pofánvágó biztonsági őr Gasztropress
  • Komoly fejlesztés előtt a hazai élelmiszeripari vállalkozások Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Felfrissült a rendőrmotor-állomány
  • A Mercedes-Benz egyesíti a kisteherautók bérlését az autó- és lakóautó-kölcsönzéssel
  • Neuville győzelme a Szardínia-ralin, 45. a magyar kettős
  • A Debrecen Drive kiemelt partnere volt a BMW Group Gyár Debrecen
  • Egymilliós járművezetői bónusz a BKV-nál
  • #magvetőakönyvhéten
  • Ismét sikerrel zárult az idei Bridge to Benefits Mesterkurzus
  • Már az adat sem a régi, avagy újfajta védelem kell az egyre szaporodó információknak
  • A LEGO Group a női futball sztárjaival együttműködve inspirálja a gyerekeket a megállíthatatlan játékra
  • Miért veszélyesek a szürke- és fekete importból származó klímák?
  • A három szabadedzés és az időmérő után a futamot is behúzta Verstappen
  • Van képünk hozzá (23.06.04.) –  Toyota Yaris
  • Verstappen az időmérőt is simán behúzta
  • Verstappené a harmadik is
  • Kezdődjön a játék! Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS
  • A sikeres tesztidőszak után újabb kétszáz budapesti kukára kerül fedő a madarak miatt
  • Kiiktatta irányítóját egy MI-vezérelt drón egy teszt során
  • Újabb kategóriában ért el elsöprő tesztgyőzelmet a Cybex
  • Hosszú szünet után folytatódik a gravitációs hullámok tesztelése/megfigyelése
  • Több mint 50 ráktípust kimutató vérvizsgálatot teszteltek biztató eredményekkel
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • Anita és Sanyi a Mazda CX-5-öt is kihagyta…
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • E-Tech Renault Arkana
  • Kiderült, hogy szalmonellafertőzés okozta a hajdúsámsoni gyerekek tömeges megbetegedését Gasztropress
  • Kávé és pogácsa Kinekeszelma
  • Elvis szendvicsébe és a szivárványszínű salátába is tökéletes a bacon Gasztropress
  • Több kárt okozhat hosszú távon a környezetnek a laboratóriumi hús, mint a marhatenyésztés Gasztropress
  • Michelin Guide ajánlást kapott az Avalon Ristorante Gasztropress
  • Második lett a magyar csapat a budapesti Bocuse d’Or kontinensdöntőn Gasztropress
  • Az óbudai Málna The Pastry Shop az ország legjobb cukrászdája Gasztropress
  • Mautner Zsófi főzelékeit ízlelgette a világhírű séf Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.