Csütörtökön indul a Bor, mámor, Bénye rendezvénysorozata Erdőbényén

Weekly or daily newspaper with articles. News sheet with picture and text. Folded tabloid isolated on white background. Periodical press edition. Flat vector cartoon illustration

    Csütörtökön kezdődik a Bor, mámor, Bénye rendezvénysorozat, amelyen különleges bórkostolók, irodalmi estek, zenei és gyerekprogramok, esténként koncertek várják az érdeklődőket a tokaj-hegyaljai Erdőbényén.

    A kevesebb mint ezer lakost számláló településen vasárnapig 16 borászat várja nyitott pinceajtókkal a közönséget.


    Csütörtökön a Sanzon Tokaj például Puskás Panni írónő részvételével irodalmi esttel és tematikus borkostólóval készül, de a hétvégén bemutatják első pezsgőjüket is.


    A négy nap alatt több alkalommal is terepjárós dűlőtúrát tart a Brandon Borászat. Csütörtökön a Gonda Borászatban Kristóf György Out című filmjét, a Komán Borbirtokon Emir Kusturica Macska-jaj című filmjét láthatja a közönség, az Illés pince előtt a nyitónapon Retro partyt tartanak.


    Pénteken egyebek mellett Gasztro-fotókiállítás lesz látható a Gonda Borászatban, a Vayi Borászatban muzeális tokaji borok kóstolójával készülnek, ugyanitt a Marianet-duó, a Karádi-Berger Borászatban K-Moringa, a Komán Borbirtokon Nyomán Enikő, az Ábrahám pincészetben Tóth Viktor dzsesszzenész lép fel.


    Szombaton egyebek mellett a Sanzon Tokaj Rány-dűlőtúrát és bórkostolót tart, a Gonda Borászatban szüreti dalos foglalkozás, a Budaházy-Fekete Kúria Borászatban népi játékok, a Gonda Borászatban pedig kalácsfonás is várja a gyerekeket. A Kerékgyártó Pincében Jónás Bernadett és zenekara magyar nótával és cigányzenével szórakoztatja a közönséget. A Csite Családi Birtokon Erhardt Gábor építész tart előadást, míg az Illés Pincében a világ legjobb aszúit kóstolhatja meg a közönség.


    Vasárnap a borászatoknál borvásárt tartanak, délelőtt a Sanzon Tokajban a múlté lesz a főszerep: Ungváry Krisztián történész, erdőbényei borász a tokaji császári-királyi szőlőterületekről mesél majd az érdeklődőknek.


    Több program is regisztrációhoz kötött. Részletek a https://bormamorbenye.hu oldalon érhetők el.