Borpiknik a belváros fölött, a Westend Tetőkerten

A város szívében található Westend közösségi és szabadidős terének a különlegessége, hogy a Tetőkert tulajdonképpen a város fölött lebeg, melyet az elhelyezkedés mellett a színes programkínálat tesz igazán vonzóvá a kikapcsolódni vágyók számára. Ezen a hétvégén csütörtöktől vasárnapig a borkedvelőké lesz a terep. A legjobb hazai borokkal várják a kitelepült borászatok az érdeklődőket, az ínyenceket, a hozzáértőket, vagy akik egyszerűen csak egy pohár frissítő, zamatos ital mellett szeretnének lazítani egy hangulatos környezetben, jó zenék mellett – hiszen a Tetőkerten 19 órától mindennap koncertekkel is várják a látogatókat.

Azok sem fognak csalódni, akik nem csak felfrissülni szeretnének egy pohár finom nedűtől, hanem igazi borkóstolásra számítanak, mert a következő borászatok kínálatát próbálhatják végig: csütörtökön 17.15-től aperitivo kóstolót tart Erdei Zsolt Jordi, majd utána rögtön a Kakas Borászat mutatkozik be. Mindkét eseményre a helyszínen kell regisztrálni. Az est hangulatáról Scaby, Mihályfi Luca és Majré gondoskodik. Pénteken 18 órától a Galagonyás Habzóműhely termékeit lehet megkóstolni, majd Mr. Vasovski DJ-zik, és Szivák Zsolt és Paulina ad koncertet. Szombaton az 5Dudás Borászat vonul fel délután hatkor, aztán a Melodika Projekt koncertje, Wayden DJ szettje és Dánielfy Gergő akusztikus műsora szórakoztatja a közönséget. A vasárnapi zárónapon pedig a Pannonhalmi borvidék mutatkozik be szintén 18 órától, ami után Orsovai Reni és a NENE zenekar akusztik koncertje, Kőszegi Kristóf DJ szettje és Gájer Bálint fellépése zárja az idei Borpikniket, amelyen a Vadnai CSAKAZÉRTIS, a Vylyan Pincészet, a szekszárdi Mészáros Pál Borház és Pince és a Jack&Wine kínálata is jelen lesz.

Emellett állandó szórakoztató programokon és játékokon lehet részt venni, egyebek mellett ki lehet próbálni, ki mennyire ügyes abban, hogy egy kötélkarikával eltalálja a borosüveg nyakát, aki akar, készíthet saját borcímkét magának, vagy egyedi „tetoválást” westendes és borpiknikes mintákból. Ha pedig valaki öt perc alatt boldogul egy ördöglakat kinyitásával, ajándékba kap egy palack bort.