Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Barack-nap Boldogkőváralján

Posted on 2019-07-02 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Július 6-án valódi finomságokkal vár minden barackimádót a Gönci Barack Vigasság. A rendezvény a térség gasztronómiai esszenciáját, családi programokat és vidámságot kínál az ideérkezőknek.

Vidám hangulatú baráti, családi piknikre vár a BESTILLO-kertbe a Gönci Barack Vigasság, a barack, a nemes italok, a kiváló minőségű ételek és a szív fesztiválja. Az elmúlt 7 sikeres rendezvényt követően elmondható, hogy a barack szeretete tényleg közösséget kovácsol, legyen szó akár a visszatérő látogatókról, akár az évről évre megjelenő újoncokról.

„A Gönci Barack Vigasság igazi, családias együttlét, ahol bemutatkozik az eredetvédett gönci sárgabarack, az abból készülő ételek és italok. Idén parádés kulináris kínálattal készülünk, ezért is érdemes lesz a fotelből felállni és útra kelni a Zemplén lankáihoz. Érintetlen helyszínen prémium minőséggel várunk minden barackimádót” – mondta Czakó Mónika, a rendezvény megálmodója és főszervezője. „A gönci barack a vidék jellegzetes gyümölcse, amely sehol máshol nem található meg, csak ezen a környéken igazi. Megéri itt nálunk megkóstolni. S ha már a kóstolásnál tartunk, lesz itt baracklekvár, barackos sütemények, barackpálinka a legjavából” – tette hozzá a Gönci Barack Vigasság szervezője.

A július 6-i rendezvény egyik fő attrakciója a pálinka. 19 BESTILLO pálinkát kóstolhat az idelátogató: tiszta pálinkák fajtaválogatott nemes és vadgyümölcsből, málnából, birsből, aszútörkölyből, de legfőképpen gönci barackból.

A fesztiválon – idén már második alkalommal, a többiekkel karöltve – a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tagjai gondoskodnak a finom ételekről, így a vendéglátók kiváló minősége garantált. A kajszibarack ihlette fogásait kóstolhatjuk olyan közkedvelt észak-kelet magyarországi éttermeknek, mint az encsi Anyukám Mondta, a debreceni IKON, a Nomád Hotel, az Első Mádi Borház, de a BESTILLO kiváló minőségű pálinkái mellett a Mohácsi Sörmanufaktúra kajszibarackos sörét és a Tokaji Y Generáció híres borászatainak (Dávid Rémusz, Homoky Dorka, Kvaszinger László, Zsirai Kata, Varkoly Ádám) különlegességeit is fogyaszthatják az ínyencek. A helyi ízek táborát erősítik idén is az abaúji őstermelők: a Mádi Sajt, krumplilángos, baracklekváros palacsinta és felkészül Erzsike néni parádés házi süteményeivel. Természetesen friss barack is kapható lesz a Vigasságon.

„Óránként különféle gasztronómiai workshopok is színesítik majd az ízletes Vigasságot. Mivel a pálinka-workshop minden évben nagyon népszerű, így ezzel biztos, hogy most is kedveskedünk majd a pálinka kedvelőknek, de emellett a kajszibarack változatos felhasználását, a kovászos kenyér és a debreceni kolbász titkát és a húzógatós rétes csínját-bínját is szeretnénk átadni az érdeklődő közönségnek. Az ínycsiklandozó ételek mellett a pihenést és önfeledt kikapcsolódást egész nap a legjobb utcazenészek biztosítják majd, ha esik, ha fúj. Mivel az elmúlt években nem úsztuk meg az esőt, így idén már most készülünk az esőtáncra, ami alatt felfrissülhetünk egy kicsit” – mosolygott a főszervező.

A Gönci Barack Vigasság család- és gyermekbarát rendezvény. A gyerekek a koncertek mellett játszóházban, szalmabála várban szórakozhatnak és kézműves foglalkozásokon: nemezelés, fazekas korongozás, henna festés, valamint sorversenyeken vehetnek részt. A kedvükért készítenek a váraljai nagymamák krumplilángost, palacsintát, baracklekvárt, házi szörpöket, sütiket a legkülönbözőbb verzióban. Ami a legfontosabb: egész nap mesebeli, csupazöld környezetben, friss levegőn tölthet együtt nyugalomban és jókedvben minden család, baráti társaság egy klassz nyári szombatot a pihenés, lazulás, feltöltődés jegyében.

Részletes program, szálláslehetőség, további információ: www.goncibarack.hu

A belépés a rendezvényre ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyre hamarosan a weboldalon lesz lehetőség.

VIII. Gönci Barack Vigasság

2019. július 6. (szombat) Kapunyitás: 11 óra

Boldogkőváralja

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Boldogkőváralja, Gönci Barack Vigasság

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Idén 40. alkalommal adták át az Országos Borverseny díjait
Next Post: Vegyél számba! – a csúnya zöldség is lehet finom

Kapcsolódó anyagaink

  • Csupán öt év hat hónap, valamint öt év börtönbüntetésre ítélték a badacsonyi borász gyilkosait Gasztropress
  • A Porsche különleges fagylaltot készített a nemzetközi fagylaltnap alkalmából Gasztropress
  • A Füstli 25. születésnapjára megújult csomagoláson már csak finom jelzés utal Magyarország egyik legnépszerűbb és legismertebb márkájára Gasztropress
  • Két nemzetközi szőlészeti-borászati kutatási program vezetője lesz az egri egyetem Gasztropress
  • Egyre több halat esznek a magyarok Gasztropress
  • Szingapúrban népszerűsíti a magyar élelmiszereket az Agrármarketing Centrum Gasztropress
2023. szeptember
hKscpsv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« aug    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Európa legnépszerűbb túramotorja, az NT1100, két feltűnő új fényezést kap jövőre
  • A Skoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot
  • Az EQE szedán és az EQE SUV már különleges kiadású modellként is elérhető, kiterjedt felszereltséggel és vonzó árelőnnyel
  • Több utcát aszfaltoznak uniós támogatásból Mezőhegyesen
  • Forgalomkorlátozás lesz október közepéig az M0-s autóút és az M5-ös autópálya csomópontjában
  • Űrprogramot indít az Elefánt a Budapest Park évadzáróján
  • A rendőrség nevében küldenek SMS-t csalók
  • Elképesztő, de mindössze öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sygin tömeggyilkos kaptányát
  • Novák Katalin: “Elon Musk személyében egy új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában és a békemisszióban”
  • A játékidő veszélyben
  • Van képünk hozzá (23.09.26.) –  Morgan Super 3
  • Hamarosan a Tesla is Magyarországon gyártja/újrahasznosítja az akkumulátorait? Elon Muskkal találkozott Novák Katalin Texasban
  • Van képünk hozzá (23.09.25.) –  Nikola Tre
  • Verstappen nyerte a Japán Nagydíjat, világbajnok a Red Bull
  • Van képünk hozzá (23.09.24.) –  Abarth 500e
  • A Lego tovább tesztel, de jelenleg lemondott az újrahasznosított műanyagból készített építőkockák gyártásáról
  • Tesztkörúton szereplő, digitális automata központi ütközővel felszerelt vonatot mutatott be a Rail Cargo Hungaria Zrt.
  • 5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Bosch és a Vodafone
  • A Suzuki V-Strom 800DE az „Alpen Masters 2023” tesztgyőztese
  • A laboratóriumi és klinikai tesztek mellett neuropszichológusok játékos tesztekkel vizsgálják a szellemi képességek lehetséges hanyatlását
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A születése óta vak Karvai Sándor megszelidítette az Acer ES 5 elektromos rollert
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A plug-in Priusszal is ismerkedtünkToyota Prius
  • Csirkerolád savanyított vajretekkel Gasztropress
  • Az elmúlt hét gasztroposztja – is lehetett volna… Kinekeszelma
  • Háttéranyag az Árkád éttermeiről Kinekeszelma
  • Sült zöld spárga saláta zöld istennő öntettel Gasztropress
  • Mostantól már Tatán és Esztergomban is ehetünk méregdrágán tányérdíszítést Gasztropress
  • Ne főzz külön mindenkinek, használd inkább az egységes alapanyagrendszert! Gasztropress
  • Túrós palacsinta Gasztropress
  • Különleges koktélversenyt zsűriz Solti Ádám és felesége, Berni Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.