Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Az önfeledt grillezés titka

Posted on 2020-05-052020-05-05 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Grillezési tippek a tökéletes eredmény érdekében

A kellemes, napsütéses idő beköszöntével és a hosszabb nappaloknak köszönhetően egyre többen kapnak kedvet az otthoni grillezéshez. A sütögetéshez még inkább kedvet csinál, hogy a koronavírus járvány miatt most a szokásosnál többet lehetnek együtt a család tagjai. A Sencor összegyűjtötte a legfontosabb grillezési tippeket a minél teljesebb élmény érdekében.

Megfelelő készülék kiválasztása

A faszenes grilleknél sokszor kihívásokkal jár elérni a sütéshez szükséges ideális hőfokot. Jellegéből adódóan a legtöbbször vagy nem sül át rendesen a hús, vagy pedig megég és a közepe nyers marad. Közben takarítása sokszor több ideig tart, mint maga a grillezés. Éppen ezért érdemes elektromos kontaktgrillt választani, amelyen zsiradék nélkül készíthetők el a csillagos ötös finomságok.

„Ezeknél az elektromos készülékeknél a harmadik generációs, tapadásmentes felületnek köszönhetően nincs szükség olajra a sütéshez, ráadásul az automatikus hőmérséklet-szabályozó megakadályozza a hússzeletek odaégetését” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere. Hozzátette: a kontaktgrilleknél a grillezendő húsok és zöldségek tökéletesen megőrzik ízüket és a bennük lévő tápanyagokat. A grill lapok megfelelő beállításával pedig különféle vastagságú ételek, így például steakek vagy kukoricák is egyszerűen grillezhetők.

Egyes készülékeknél a vastagságmérő szenzornak köszönhetően digitális kijelzőn nyomon követhető a grillezés készültégi szintje, így teljes mértékben az elvárásoknak megfelelő steak, vagy húspogácsa süthető velük. „A kontaktgrillek tisztítása minden esetben gyerekjáték, gyakran elég egy papírtörlő, de a tökéletes végeredmény érdekében akár mosogatógépben is el lehet mosni a sütőlemezeket” – emelte ki a Sencor termékmenedzsere.

Ideális húspác elkészítése

Egy jóféle pác csodát tesz az alapanyaggal, legyen szó zöldségről, halféléről, vagy húsokról. A megfelelő eredmény érdekében érdemes házi készítésű páccal kezelésbe venni a grillezendő húsokat, mert elzárja a levegőtől, vagyis a káros oxidációtól a hússzeleteket, így azok tovább frissek maradnak. Az ideális húspác alapját mindig valamilyen olaj, vagy zsiradék adja, amiben jól oldódnak az aromaanyagok, ezért a húsok jobban át tudják venni a fűszerek ízeit. A legnépszerűbb ízesítő a fokhagyma, a rozmaring és a kakukkfű, de bármilyen szárított és frissen aprított zöldfűszer használata hasznos lehet.

A húspácban érdemes használni valamilyen savas alapanyagot is – például citromlevet, vagy borecetet, mert ennek köszönhetően a húsok rostjai fellazulnak, így sütés közben a csirke-, pulyka-, sertés-, vagy marha húsok porhanyóssá, omlóssá és szaftossá válnak. „A sütés előtt érdemes bizonyos ideig pihentetni a húsokat a pácban. Az ehhez szükséges idő eltérő lehet – szárnyasoknak 1-12 óra, vörös húsoknak 3-24 óra ajánlott -, de a halaknál elegendő lehet fél óra pihentetés” – tette hozzá a Sencor szakembere.

Panini készítés egyszerűen

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a panini, amit kontaktgrillekkel is el lehet készíteni, mivel egyes készülékeknél cserélhető panini lapok állnak rendelkezésre. A panini alapja egy Cibatta nevű, bagettszerű hosszúkás szendvics fajta, amely tetszés szerint ízesíthető különböző húsokkal, zöldségekkel, szószokkal és sajtokkal. Sütés közben, hő hatására a panini szerkezete megpuhul, külseje ropogós lesz, a benne lévő sajt pedig megolvad. Az elkészült szendvicset érdemes melegen tálalni, hiszen így élvezhetők ki legjobban az ízei.

A grillezés legizgalmasabb része természetesen a kísérletezés, amire a kontaktgrillnek köszönhetően nemcsak a melegebb évszakokban, hanem egész évben lehetősége van a sült húsok és pirított zöldségek kedvelőinek.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:grill, grillezés, Sencor

Bejegyzés navigáció

Previous Post: A táplálkozás befolyásolja az immunrendszert
Next Post: Átadták az egészségügyi dolgozóknak felajánlott mézet

Kapcsolódó anyagaink

  • Mise en place Gasztropress
  • Nem valószínű, hogy károsítják az egészséget az ivóvízben lévő műanyagszemcsék Gasztropress
  • „Az én kávém, a mi bolygónk” Gasztropress
  • Jogerősen is pert nyert a Gazdasági Versenyhivatal a Kúrián az Auchannal szemben Gasztropress
  • Húsforgalmazókat ítéltek börtönbüntetésre Székesfehérváron Gasztropress
  • Libaételek kóstolhatók a balatonfüredi Gastro fesztiválon november második hétvégéjén Gasztropress
2023. március
hKscpsv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Szabálytalan mutatvány, sikeres intézkedés 
  • Hideg Ádám: “Nem változott semmi”
  • Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása kezdődik áprilisban
  • Tavaly második éve nőtt a személyi sérüléses balesetek száma
  • Az Európa-bajnokságon indul a Hangodi, Bunkoczi páros
  • A World Photography Awards 2023 nyílt pályázatának döntősei
  • A múlt héten megérkezett Ed Sheeran vadonatúj felvétele, az „Eyes Closed”
  • A Linkin Park egy újabb kiadatlan számot fedett fel „Fighting Myself” címmel
  • A Képzőművészeti Egyetem jótékonysági adományozást szervez a török földrengés áldozatai javára
  • Újabb szívhez szóló dalt ismerhetünk meg a The National közelgő lemezéről
  • Van képünk hozzá (23.03.27.) – Lexus ROV
  • Van képünk hozzá (23.03.26.) – Peugeot 508 SW
  • Van képünk hozzá (23.03.25.) – Silk FAW Hongqi S9
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • Amikor, nem az utasok szavaznak… Az év légitársaságának választották a Wizz Airt
  • A távoli északon teszteli az Audi a Q6 e-tron szériaközeli prototípusát
  • A gyári BMW-csapattal tesztelt Kovács Bálint
  • A Mazda CX-9 gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • Jövő kedden és pénteken tartják két metróállomás füstpróbáját
  • A Volkswagen Atlas így teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • podGasTroll – Laktató ebédet, gyorsan Gasztropress
  • Nem mindegy, mit zabálsz! Milyen étel illik a vezetéshez? Gasztropress
  • Cukorszünet Gasztropress
  • Családom és egyéb receptfajták – #krausztronomia Gasztropress
  • Csúcstechnológiás grill, ami kis helyen is elfér Gasztropress
  • Körített túró Gasztropress
  • Hagyományos ételek kerüljenek karácsonykor az ünnepi asztalra Gasztropress
  • Több kárt okozhat hosszú távon a környezetnek a laboratóriumi hús, mint a marhatenyésztés Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.