Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Az EU újabb rendkívüli intézkedésekkel támogatja a borágazatot

Posted on 2020-07-092020-07-09 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

    Újabb rendkívüli intézkedéseket fogadott el kedden az Európai Bizottság, hogy támogassa a borágazatot a koronavírus-válság miatti nehézségek leküzdésében – közölte az uniós bizottság kedden.

    Janusz Wojciechowski mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős biztos tájékoztatása szerint az új intézkedések révén növekszik a nemzeti támogatási programokhoz biztosított európai uniós hozzájárulás mértéke, valamint a krízislepárláshoz és a tároláshoz előleg is nyújtható.


    Az európai uniós hozzájárulás mértéke a nemzeti támogatási programok összes intézkedése révén 70 százalékra nő, miután egy korábbi rendkívüli intézkedés már 50-ről 60 százalékra növelte a támogatás mértékét. Ezáltal a kedvezményezettek pénzügyi segítségben részesülnek.


    A rendkívüli intézkedések átmeneti eltérést tesznek lehetővé az Európai Unió bizonyos versenyjogi szabályaitól. Ez legfeljebb hat hónapig tartó időszakra vonatkozik a borágazati szereplők számára, hogy a szektor stabilizálása érdekében – a belső piac működését tiszteletben tartva – piaci intézkedéseket hajtsanak végre, önszerveződés alapján. Például közös népszerűsítő tevékenységeket dolgozhatnak ki, megszervezhetik termékeik közös tárolását, valamint közösen tervezhetik meg a termelést.


    Az uniós bizottság engedélyezi a tagállamoknak, hogy előlegkifizetéseket folyósítsanak az érintett gazdasági szereplőknek a válság idején folyamatban lévő lepárlási és tárolási műveletekhez. Az előlegek a költségek akár 100 százalékát is fedezhetik és lehetővé fogják tenni a tagállamok számára, hogy maradéktalanul felhasználják a nemzeti támogatási programjukban az idei évre előirányzott forrásokat.


    A borágazat támogatására szolgáló intézkedéseken túl a zöldség- és gyümölcságazatban is 50-ről 70 százalékra emelkedik a termelői szervezetek által irányított programokhoz nyújtott uniós támogatás mértéke, hogy nagyobb rugalmasságot biztosítson a termelői szervezetek számára programjaik végrehajtásához.


    A bizottság szerint a borágazat a válság által leginkább sújtott agrár-élelmiszeripari ágazatok közé tartozik, ami a keresletben bekövetkező gyors változásoknak, valamint annak tudható be, hogy az éttermek, bárok és italmérések általános bezárását nem ellensúlyozta az otthoni fogyasztás növekedése.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:borágazat, támogatás

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja
Next Post: Idén 10 éves a Magyarok Kenyere program

Kapcsolódó anyagaink

  • Nagycsütörtökön az utolsó vacsorára emlékeznek a keresztények Gasztropress
  • Több sertést, kevesebb marhát és csirkét vágtak le tavaly a magyarországi vágóhidakon Gasztropress
  • Megjelent a Magyar Konyha idei Budapest Top10 gasztrokalauza Gasztropress
  • A növényi étrend 22 százalékkal csökkentheti a férfiak bélrákkockázatát Gasztropress
  • Hazánk ásványvíz készlete Gasztropress
  • Sonkás carbonara Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Felfrissült a rendőrmotor-állomány
  • A Mercedes-Benz egyesíti a kisteherautók bérlését az autó- és lakóautó-kölcsönzéssel
  • Neuville győzelme a Szardínia-ralin, 45. a magyar kettős
  • A Debrecen Drive kiemelt partnere volt a BMW Group Gyár Debrecen
  • Egymilliós járművezetői bónusz a BKV-nál
  • #magvetőakönyvhéten
  • Ismét sikerrel zárult az idei Bridge to Benefits Mesterkurzus
  • Már az adat sem a régi, avagy újfajta védelem kell az egyre szaporodó információknak
  • A LEGO Group a női futball sztárjaival együttműködve inspirálja a gyerekeket a megállíthatatlan játékra
  • Miért veszélyesek a szürke- és fekete importból származó klímák?
  • A három szabadedzés és az időmérő után a futamot is behúzta Verstappen
  • Van képünk hozzá (23.06.04.) –  Toyota Yaris
  • Verstappen az időmérőt is simán behúzta
  • Verstappené a harmadik is
  • Kezdődjön a játék! Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS
  • A sikeres tesztidőszak után újabb kétszáz budapesti kukára kerül fedő a madarak miatt
  • Kiiktatta irányítóját egy MI-vezérelt drón egy teszt során
  • Újabb kategóriában ért el elsöprő tesztgyőzelmet a Cybex
  • Hosszú szünet után folytatódik a gravitációs hullámok tesztelése/megfigyelése
  • Több mint 50 ráktípust kimutató vérvizsgálatot teszteltek biztató eredményekkel
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • Anita és Sanyi a Mazda CX-5-öt is kihagyta…
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • E-Tech Renault Arkana
  • Sült zöld spárga saláta zöld istennő öntettel Gasztropress
  • Fókuszban a fenntartható táplálkozás Gasztropress
  • Kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál Kinekeszelma
  • Honnan ismerszik meg a jó felvágott? Gasztropress
  • Mi lehet a titok az Avalonban? Gasztropress
  • Egész Magyarországra kiterjedő étteremválogatást tesz közzé a Michelin Guide Gasztropress
  • Tények és tévhitek a szójáról Gasztropress
  • Hahó, divatvegák, divatvegánok és divatpaleók! WC álarcos vegetáriánus sertés és sült glutén kapható Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.