Az eplényi Síaréna kávézója is a népszerű Kávéházak Éjszakáján

13 helyszínen több mint 40 kulturális- és gyermekprogrammal várja az érdeklődőket a Kávéházak Éjszakája szeptember 25-26 között. A kezdeményezéshez a budapesti és veszprémi helyszínek mellett a Bakony legmagasabb pontján lévő, eplényi Cafe506 kávézója is csatlakozott.

„Az eplényi Síaréna rendkívül sokoldalú helyszín, ami nem csak a Sport43 (Sport for free) diákoknak szóló, ingyenes sport-és szabadidős programjai – kerékpártúra, libegőzés, síelés – által telik meg élettel, hanem teljesen új színfoltként, a Culture43 égisze alatt kulturális programoknak is otthont ad az elkövetkező időszakban. Nagy örömünkre szolgál, hogy idén az eplényi Cafe506 kávézója is csatlakozik a Kávéházak Éjszakájához, ahol 12:00 és 15:00 óra között a mennyei kávékon és impozáns panorámán túl izgalmas, animátorok által vezetett KultKincsvadászattal várjuk a látogatókat. Ezentúl több veszprémi helyszínen drámajátékkal, fejtörő, detektív feladatokkal, könyvbemutatóval, kreatív versíró játékkal és pohárfestéssel készülünk a gyerekeknek ” – mondja Dr. Paksi Piroska, a Culture43 programigazgatója.

„Budapesti, több éves sikere után idén Veszprémben is útjára indul a Kávéházak Éjszakája. A rendezvényen a látogatók ingyenes zenei koncerteken, irodalmi programokon, gyerek- illetve családi foglalkozásokon és kóstolókon vehetnek részt a hétvége alatt reggeltől estig. Számos nagyon izgalmas programmal készülünk a kicsiknek, amelyben a Csacska csapata és a gyerekek kulturális nevelését célul kitűző Culture43 Alapítvány is segít nekünk. Rendezvényünkkel azt szeretnénk megmutatni, hogy az összefogás ereje, a kávéházasok egy rendezvényen való megjelenése még inkább láthatóvá teszi azt a sokféleséget, amelyet a magyar tradicionálisan erős “kávéházi kultúra” jelent. A testközelből átélt zenei vagy irodalmi élmény közelebb hozza mind a kultúrát, mind a létrehozó művészeket, alkotókat” – teszi hozzá Serfőző Krisztina, a Kávéházak Éjszakájának főszervezője, a Culture43 projektvezetője.

A 43 csapata tehát a kultúrából is sportot űz és szeptember végétől egy teljesen új területen mutatkozik be, a Culture43 programsorozatával. Az országos non-profit program keretében magyarországi felső tagozatos és középiskolás osztályok teljesen ingyenesen látogathatnak különböző kulturális programokat: színházi előadásokat, kiállításokat, beszélgetéseket.

A Kávéházak Éjszakájának részletes programjai az alábbi weboldalon érhetők el:

https://www.kavehazakejszakaja.hu/programok