Az Agrárminisztérium idén is ott van Campus Fesztiválon

    Termelői piac is van a Campus Fesztiválon, ahol a régióban meghatározó termékeket előállító helyi termelők finomságai érhetők el – jelentette ki Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium (AM) közös agrárpolitika végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, a tárca standjának megnyitóján, Debrecenben a tárca közleménye szerint.

    Az Agrárminisztérium az MTI-vel csütörtökön közölte, hogy a helyettes államtitkár nyitotta meg idén az Agrárminisztérium standját, mely a kormányzati, közigazgatási és civil szervezeteknek helyet adó Civil Faluban található. Itt interaktív ismeretterjesztő játékokkal találkozhatnak és értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak a rendezvény ideje alatt a fesztiválozók. A pavilonoknál a fiatalok színes programokon keresztül ismerkedhetnek meg többek között az erdőgazdálkodás eszközeivel, a vadgazdálkodással és hungarikumainkkal.


    A közlemény szerint a szakmai tematikus napokon részt vesz pálinkáival a Gyulai Pálinka Manufaktúra és a Lunczer Pálinkaház. A megnyitó után lehetőség nyílt megkóstolni a Törley Pincészet idei új termékét, az “ICE” fantázianevet viselő pezsgőt. Az Északi ASzC Wetsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola diákjai és tanárai által készített kenyérlángosokat is megízlelhetik a fesztiválozók, miközben betekintést nyerhetnek az agrárszakképzés, valamint az élelmiszeripar működésébe.


    A Gyógynövény Szövetség és Terméktanács közreműködése által pedig egy hűsítően frissítő tea is fogyasztható.


    Szakmai partnerként a Felelős Gasztrohős Alapítvány a fenntartható étkezés témakörben adja át tudását, a Matúra és Natúra Alapítvány pedig bemutatja a kicsiknek, hogy mit tehetnek a madarakért és rovarokért, és minden más, bennünket körülvevő élőlényért – közölte az AM.