Aranygaluska muffinformában

Hozzávalók 12 darabhoz:

35 dkg liszt

1 tasak sütőpor

2 tojás

20 dkg cukor

1 dl olaj

2 dl natúr joghurt

8 ek. darált dió

vaj a formákhoz

Az öntethez:

6 dl tej

1 cs. vaníliás pudingpor

10 dkg cukor

1 tasak vaníliás cukor

A díszítéshez:

1 gránátalma vagy más gyümölcs

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 12 részes muffin sütőformát. A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk. A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporral elkevert lisztet.

2. A masszát a formába rétegezzük úgy, hogy egy kanálnyit teszünk a sütőformába. Megszórjuk jócskán darált dióval, megint egy kanál tészta, majd dió következik, és így folytatjuk addig, hogy háromnegyedig megteljen a forma. A tetejére dió kerüljön. A sütőben kb. 25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

3. Közben az öntethez a tejben megfőzzük a pudingport a cukorral együtt, langyosra hűtjük és a tészta mellé tálaljuk.

4. A tetejére a gránátalmát kettévágjuk, magjait kikaparjuk. Kevés öntetet locsolunk a muffinra, és rászórjuk a magokat.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: 1 óra múlva

1 darab: 320 kcal