Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Aranygaluska muffinformában

Posted on 2020-04-182020-04-17 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Hozzávalók 12 darabhoz:

35 dkg liszt

1 tasak sütőpor

2 tojás

20 dkg cukor

1 dl olaj

2 dl natúr joghurt

8 ek. darált dió

vaj a formákhoz

Az öntethez:

6 dl tej

1 cs. vaníliás pudingpor

10 dkg cukor

1 tasak vaníliás cukor

A díszítéshez:

1 gránátalma vagy más gyümölcs

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 12 részes muffin sütőformát. A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk. A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporral elkevert lisztet.

2. A masszát a formába rétegezzük úgy, hogy egy kanálnyit teszünk a sütőformába. Megszórjuk jócskán darált dióval, megint egy kanál tészta, majd dió következik, és így folytatjuk addig, hogy háromnegyedig megteljen a forma. A tetejére dió kerüljön. A sütőben kb. 25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

3. Közben az öntethez a tejben megfőzzük a pudingport a cukorral együtt, langyosra hűtjük és a tészta mellé tálaljuk.

4. A tetejére a gránátalmát kettévágjuk, magjait kikaparjuk. Kevés öntetet locsolunk a muffinra, és rászórjuk a magokat.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: 1 óra múlva

1 darab: 320 kcal

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress, Miteszel Tags:aranygaluska muffinformában

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Rajzpályázat és játékos foglalkoztató füzet az élelmiszer-pazarlásról
Next Post: A Lidl exportálta a magyar palackos borok csaknem 30 százalékát tavaly

Kapcsolódó anyagaink

  • A Nissan e-4ORCE technológiája tökéletesen szállít egy tál rament Gasztropress
  • 23 barackpálinkát vizsgáltak a Nébih szakemberei Gasztropress
  • Sejti mennyi élelmiszert pazarol? Gasztropress
  • Pécsen kezdtek el oktatni a legnagyobb magyar cukrász sztárok Miteszel
  • Hatékony működés, digitális megoldások és csúcsgasztronómia a METRO-nál Gasztropress
  • Kevesebb sört főztek tavaly Csehországban, mint egy évvel korábban Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Új ingyenes applikáció segíti az autósokat
  • A BMW M divízió már 25 éve szállítja a MotoGP™ hivatalos biztonsági autóját
  • Portugáliában kezdődik a MotoGP új korszaka
  • Közelíti a havi kétszázezres utazásszámot a vasútvillamos forgalma
  • Az autógyártók közül a Toyotának van a legtöbb női vásárlója
  • A streaming hozza a hangfelvételipar legtöbb bevételét
  • Családi hétvége a Városligetben
  • Kezdődik a Reflex5!
  • Meghosszabbították a 16. KAFF nevezési határidejét
  • Parov Stelar Debrecenben
  • Van képünk hozzá (23.03.23.) – Alpine A110 S
  • Van képünk hozzá (23.03.22.) – MG4
  • Petőfi Sándor kutyája éve még BKV-zni is megtanult
  • Van képünk hozzá (23.03.21.) – Bronco
  • Neves társaságba került Alonso a századik dobogós helyezésével
  • A hétvégén tesztelik a biztonsági rendszereket
  • A teszteredmények után az ADAC veszélyesnek tart hét nyári abroncsot
  • A Toyota Highlander így teljesítette az IIHS töréstesztet
  • Táborfalván tesztelik a Magyar Honvédségben rendszeresített kézifegyvereket
  • A Mustang név “meggyalázása” jól teljesítette IIHS töréstesztet
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Az e-Power után röviden az e-Pedálról is
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Jön a Táplálkozás és Hidratáció Hete Gasztropress
  • Csirkerolád savanyított vajretekkel Gasztropress
  • Az Aldi kivon a forgalomból egy tonhalas szendvicset Gasztropress
  • Kárai Dávid kedvenc bisztróreceptje Gasztropress
  • Házi túrórúd recept Gasztropress
  • Családom és egyéb receptfajták – #krausztronomia Gasztropress
  • A  betegeknek nem javasolt a böjt Gasztropress
  • Túrós csusza alagút Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.