Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Amikor azt gondolnád, nincs alább… Eláruljuk, mit eszik egy biohacker

Posted on 2019-09-232019-09-22 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

A Benedek tojás receptje

A biohackerek előszeretettel alkalmazzák az úgynevezett ketogén diétát. Íme, egy fantasztikusan finom keto recept: a Benedek tojás, ami 10 perc alatt összeüthető reggeli.

Hozzávalók: 3 friss tojás, egy vastag szelet főtt sonka (a lazacos változathoz használjunk füstölt lazacot). Hollandi mártáshoz: 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál tejszín, 2 tojássárgája, 1 evőkanál citromlé, egy csipet só.

Egy lábosba vizet teszünk 15 cm magasságig, ezt a lángra tesszük melegedni. Egy üveg vagy fém keverőtálba tesszük a vajat, tejszínt és a citromlevet. A keverőtálat feltesszük a lábosra és a vízgőz felett kiolvasztjuk a vajat. Amikor kiolvadt, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a gőz felett folyamatosan keverjük. Ha a szósz sűrűsödik, vegyük le a forró lábasról és tegyük félre. Közben a tojást egyesével egy pohárba ütjük, majd egy merőkanálba átcsúsztatjuk, aminek segítségével a forró vízbe tesszük. 2-3 perc alatt elkészül a buggyantott tojás is. Amikor már van tartása, kivesszük egy szűrőbe, és hagyjuk lecsöpögni. A sonkát vagy a lazacot egy tányérra tesszük, arra halmozzuk a tojásokat, és leöntjük a hollandi mártással.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Miteszel Tags:Benedek tojás, biohacker

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Rekordszámú magyarországi cég mutatkozott be az aradi Agromalim szakkiállításon
Next Post: Kampányt indít a Tej Terméktanács a magyar tej fogyasztásának ösztönzésére

Kapcsolódó anyagaink

  • Mediterrán rizottó Gasztropress
  • Almában rejlik Bódi Sylvi titka Gasztropress
  • Sonkás carbonara Gasztropress
  • A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kézműves termékeit kínálja az áruházlánc Miteszel
  • Életbe lépett a rovarfehérjékkel kapcsolatos új szabályozás Gasztropress
  • Hétfőtől a Tescóban is lehet SZÉP-kártyával fizetni Miteszel
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Kevesen akarják, hogy csak a haveroké legyen a Lánchíd – Egy héttel meghosszabbítják a Budapesti Lakógyűlés szavazásának határidejét
  • Újpest-városkaput is megtisztította partnereivel a BKK
  • A hétvégén csak a Batthyány tér és Békásmegyer között jár a H5-ös HÉV
  • „Zöld pokol” küldetés
  • Rövidített útvonalon jár a hétvégén a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos
  • A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja
  • A LEGO Group és Samira Wiley színész a Pieces of Me-t építi
  • Rekordsebességre gyorsult a globális felmelegedés
  • Romy érzelemdús klubslágerrel vezeti fel első szólólemezét
  • A vízparti üdülőhelyeket népszerűsíti az MTÜ
  • Dugót és légszennyezést okozva demonstráltak a 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület bohócai
  • Van képünk hozzá (23.06.09.) –  Toyota Tacoma TRD Sport
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • Pozitív doppingteszt miatt két török súlyemelőt felfüggesztettek
  • Egy zacskó bomlott le teljesen 45 nap alatt a Greenpeace és a Humusz Szövetség tesztjében
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • A Honda CMX1100T Rebelre is felpattant Anita és Sanyi
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • Három gyerek mellett fogyott le egy magyar édesanya az applikációnak köszönhetően Gasztropress
  • Az elmúlt hét gasztroposztja – is lehetett volna… Kinekeszelma
  • Hagyományos ételek kerüljenek karácsonykor az ünnepi asztalra Gasztropress
  • Csúcstechnológiás grill, ami kis helyen is elfér Gasztropress
  • Nem mindegy, mit zabálsz! Milyen étel illik a vezetéshez? Gasztropress
  • Cukkinis pulykamelltekercs Gasztropress
  • Kávé és pogácsa Kinekeszelma
  • Egész Magyarországra kiterjedő étteremválogatást tesz közzé a Michelin Guide Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.