Amikor azt gondolnád, nincs alább… Eláruljuk, mit eszik egy biohacker

A Benedek tojás receptje

A biohackerek előszeretettel alkalmazzák az úgynevezett ketogén diétát. Íme, egy fantasztikusan finom keto recept: a Benedek tojás, ami 10 perc alatt összeüthető reggeli.

Hozzávalók: 3 friss tojás, egy vastag szelet főtt sonka (a lazacos változathoz használjunk füstölt lazacot). Hollandi mártáshoz: 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál tejszín, 2 tojássárgája, 1 evőkanál citromlé, egy csipet só.

Egy lábosba vizet teszünk 15 cm magasságig, ezt a lángra tesszük melegedni. Egy üveg vagy fém keverőtálba tesszük a vajat, tejszínt és a citromlevet. A keverőtálat feltesszük a lábosra és a vízgőz felett kiolvasztjuk a vajat. Amikor kiolvadt, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a gőz felett folyamatosan keverjük. Ha a szósz sűrűsödik, vegyük le a forró lábasról és tegyük félre. Közben a tojást egyesével egy pohárba ütjük, majd egy merőkanálba átcsúsztatjuk, aminek segítségével a forró vízbe tesszük. 2-3 perc alatt elkészül a buggyantott tojás is. Amikor már van tartása, kivesszük egy szűrőbe, és hagyjuk lecsöpögni. A sonkát vagy a lazacot egy tányérra tesszük, arra halmozzuk a tojásokat, és leöntjük a hollandi mártással.