Akiknek a karácsonyi vásár egyenlő a sült gesztenyével

Már csak néhány nap és itt az év talán legjobban várt időszaka. Akár karácsony, akár szilveszter, az ünnepi ízek mindenkit képesek elvarázsolni, főleg, ha egy üde koktél formájában csábítanak. 

 „Lady chestnut” – Tkálecz Zsófia koktélja

Hozzávalók:

60 ml Mrs Millicent gin

15 ml Monin gesztenye szirup / 1 evőkanál/

25 ml Cointreau

20 ml friss citromlé

20 ml Aquafaba (csicseriborsólé) – így a vegánoknak sem kell lemondania egy csinos habról

jég

Elkészítése:

Öntsünk minden összetevőt egy széles szájú kulacsba/termoszba/befőttes üvegbe, rázzuk össze jól, majd adjuk hozzá a jeget is, és erősen mixeljük újra, amíg hideg nem lesz, és szép hab nem keletkezik.

Az elkészült koktélt előhűtött pezsgős kehelybe öntjük, közben ügyelve arra, hogy lehetőleg jégkocka darabok ne essenek bele. Ehhez egy szűrő, vagy akár egy konyhai spatula is segítségünkre lehet.

Díszítésképpen a habot meghinthetjük ehető, arany színű csillámporral (Brew Glitter), és a pohár tetejére egy arany színű koktélnyársra sült gesztenyét tűzünk. (Vagy a gyors megoldást kedvelőknek a a Maroni Hámozott gesztenye snacket tudom ajánlani.)

Forrás: Just Creative

Fotó: MrsMillicent/Talabér Géza, Neményi Márton

8+1 házi készítésű ünnepi koktél, hogy te lehess a szilveszteri buli sztárja >>>