Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

A vártnál nagyobb bevételt ért el az Unilever a második negyedévben

Posted on 2021-07-252021-07-25 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

   A vártnál jobban nőtt az Unilever árbevétele a második negyedévben részben a magasabb áraknak, részben pedig a jégkrémek és teák erős forgalmának köszönhetően.

    Az egyebek között a Dove szappant és a Hellmann’s majonézt gyártó vállalat bevételei éves összevetésben 5 százalékkal emelkedtek szemben az elemzők által várt 4,8 százalékkal.


    Csütörtökön közölt gyorsjelentésében azonban a fogyasztási cikkeket gyártó brit-holland multinacionális vállalat arra figyelmeztetett, hogy nyersanyagköltségek megugrása csökkenteni fogja az egész évre vonatkozó működési árrést.


    A befektetőket megijesztette ez az előrejelzés, így a londoni tőzsdén jegyzett vállalat volt a délelőtti órák vesztese. Délelőtt 11 óra körül 4,42 százalékos mínuszban, 4112,7 pennyn állt az árfolyam, de napi mélypontján 4,62 veszteségben is járt.


     Az év első felében 5,4 százalékkal nőttek a bevételek, ami ugyancsak több az elemzők által várt 5,3 százaléknál.


    A növekedés motorja az élelmiszerek és üdítők üzletága volt, forgalma 8,1 százalékkal ugrott meg, miután számos országban enyhítették a járványügyi korlátozásokat.


    Európában az otthon fogyasztott jégkrémek forgalma kétszámjegyű ütemmel bővült, de erős volt a fogyasztás olyan piacokon is, mint Törökország, Kína és India. Ugyancsak jelentősen emelkedett a teák, köztük a Lipton és a PG Tips értékesítése Észak-Amerikában, Törökországban, Európában és Indiában.


    A vállalat bízik abban, hogy 2021-ben az árbevétel növekedési üteme a 3 százalék és 5 százalék közötti sávban lesz, bár a második félév jóval nagyobb kihívást jelent. A menedzsment dinamikusan kezeli a költségnyomások erősödését, és arra számít, hogy a tavalyival azonos szinten tudja tartani a működési haszonkulcsot.


    Az amerikai számviteli szabvány (GAAP) szerint számolva az Unilever bevételei a második negyedévben 13,5 milliárd euróra, az első fél évben pedig 25,8 milliárd euróra rúgtak. Elemzők valamivel kisebb, 25,7 milliárd eurós forgalomra számítottak.


    A működési árrés az első fél évben 2020 azonos időszakához képest 100 bázisponttal, 17,2 százalékra csökkent.


    A működési nyereség az első fél év után 4 milliárd 426 millió euróra süllyedt az egy évvel korábbi 4,67 milliárd euróról. A tiszta haszon 3 milliárd 397 millió eurót tett ki, 145 millió euróval kevesebbet az egy évvel korábbinál. Az egy részvényre jutó nyereség 1,19 euró volt, 6 centtel kevesebb, mint 2020 első felében.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:bevétel, növekedés, Unilever

Bejegyzés navigáció

Previous Post: A túlzott kávéfogyasztás csökkentheti az agytérfogatot és növelheti a demencia kockázatát
Next Post: Cukorbetegség babavárás idején

Kapcsolódó anyagaink

  • Mentes finomságot az ünnepi asztalra Gasztropress
  • Javában tart a Táplálkozás és Hidratáció Hete Gasztropress
  • A táplálkozás, a tápanyagok hatása a kismama és a magzat egészségére Gasztropress
  • Támogatja a Magosz a tejtermelők keddi demonstrációját Gasztropress
  • Magnéziumtartalmú ásványvizek (> 50 mg/l) Gasztropress
  • Külföldi piacokon terjeszkedne a Borsodi Sörgyár Gasztropress
2023. március
hKscpsv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Szabálytalan mutatvány, sikeres intézkedés 
  • Hideg Ádám: “Nem változott semmi”
  • Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása kezdődik áprilisban
  • Tavaly második éve nőtt a személyi sérüléses balesetek száma
  • Az Európa-bajnokságon indul a Hangodi, Bunkoczi páros
  • A World Photography Awards 2023 nyílt pályázatának döntősei
  • A múlt héten megérkezett Ed Sheeran vadonatúj felvétele, az „Eyes Closed”
  • A Linkin Park egy újabb kiadatlan számot fedett fel „Fighting Myself” címmel
  • A Képzőművészeti Egyetem jótékonysági adományozást szervez a török földrengés áldozatai javára
  • Újabb szívhez szóló dalt ismerhetünk meg a The National közelgő lemezéről
  • Van képünk hozzá (23.03.27.) – Lexus ROV
  • Van képünk hozzá (23.03.26.) – Peugeot 508 SW
  • Van képünk hozzá (23.03.25.) – Silk FAW Hongqi S9
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • Amikor, nem az utasok szavaznak… Az év légitársaságának választották a Wizz Airt
  • A távoli északon teszteli az Audi a Q6 e-tron szériaközeli prototípusát
  • A gyári BMW-csapattal tesztelt Kovács Bálint
  • A Mazda CX-9 gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • Jövő kedden és pénteken tartják két metróállomás füstpróbáját
  • A Volkswagen Atlas így teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Kávé és pogácsa Kinekeszelma
  • Csúcstechnológiás grill, ami kis helyen is elfér Gasztropress
  • Cukkinis pulykamelltekercs Gasztropress
  • Tudjuk, mit eszel idén a fánkfesztiválon Gasztropress
  • Hahó, divatvegák, divatvegánok és divatpaleók! WC álarcos vegetáriánus sertés és sült glutén kapható Gasztropress
  • Kárai Dávid kedvenc bisztróreceptje Gasztropress
  • Az ünnepek alatt is figyelni kell a táplálkozásra Gasztropress
  • Ideje megismerkedni a bisztronómiával Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.