A SPAR és az INTERSPAR mellett a Regnum márka is Superbrands-díjas idén

Az áruházlánc húsüzemének Regnum márkája a története során első ízben kapta meg elismerést, míg a SPAR brandet 13., az INTERSPAR-t 6. alkalommal tartotta érdemesnek a rangos kereskedelmi díjra a tapasztalt szakemberekből álló zsűri.

„Büszkék vagyunk, hogy újabb pozitív visszaigazolást nyert a cégcsoportunk tevékenysége, amelyet – a magyar termékek iránti elkötelezettség mellett – az etikus üzleti magatartás, a minőségi kereskedelem és a vásárlók magas szintű kiszolgálása jellemez. A hosszú ideje magas színvonalú, a vevők igényeire fókuszáló munka következetességét mutatja, hogy a SPAR márka már 13., az INTERSPAR 6. alkalommal vehette át a legnívósabb szakmai díjat. A vállalatvezetőkből és kereskedelmi szakemberekből álló döntőbizottság kitüntetései a fenntarthatóság területén tett erőfeszítéseink elismerését is jelentik. Rendkívül örülünk annak is, hogy a tavaly 368 kollégával 45,2 milliárd forint bevételt realizáló húsüzemeink Regnum márkáját – amely brand termékei közül tavaly 19 elnyerte a Magyar Termék védjegyhasználhati jogot is – idén szintén Superbrands-díjra érdemesítették, történetünk során első ízben. A fontos elismerések is arra ösztönöznek bennünket, hogy a jövőben további fejlesztésekkel, kreatív innovációkkal gazdagítsuk a márkáinkat” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A Superbrands-oklevelet az INTERSPAR márka 2004-ben kapta meg először, a SPAR brand 2005-ben, a Regnum pedig idén. A díjra a folyamatos kiváló teljesítményükkel és minőségi márkaüzenetükkel váltak érdemessé. A szakmai kitüntetést a világ egyik legfontosabb márkaértékelési rendszerének szempontjai alapján ítélik oda. A legjobbnak tartott brandek a biztonságot és garanciát jelentő rangos elismeréssel tovább növelik ismertségüket, javítják piaci pozíciójukat és mintát is adnak azoknak a magyarországi kereskedelmi szereplőknek, akik a márkaépítés terén előre kívánnak lépni a jövőben.

A vállalat a márkái megerősítése érdekében minden évben fejleszt és beruház. Többek között – nagy mértékben a magyar beszállítókra és termelőkre támaszkodva – szélesíti az általános árukínálatát, bővíti a speciális igényeket ellátó és egészségtudatos termékei palettáját, növeli a kényelmi áruválasztékát. Új áruházakat épít, az üzletmodernizációs programja keretében régebbi egységeit felújítja. Növeli a gyártóüzemei kapacitását és területét, mint ahogyan a logisztikai egységekét is. Minden beruházása során érvényesíti a környezetvédelmi, valamint az élelmiszer- és munkabiztonsági szempontokat. Emellett olyan nagy jelentőségű projekteket valósít meg, mint az online shop rendszer kiépítése vagy egy egyedülálló, a magyar termelőket és gyártókat előtérbe helyező termékinnovációs verseny létrehozása.

A Superbrands a magas minőséget szimbolizáló védjegy. A nemzetközi program keretében a díj odaítéléséről egy többlépcsős előszűrést követően a független marketingszakmai és vállalatirányító szakemberekből álló bizottság döntött. A nagy-britanniai Brand Council által létrehozott Superbrands-program világszerte 90 országban van jelen, hazánkban első ízben 2004-ben ismerték el azokat a márkákat, amelyek követendő példát jelentenek területükön.