Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

A Sage bemutatja a konyhai komposztáló gépet

Posted on 2021-10-012021-10-01 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Így lehetne csökkenteni a kidobásra szánt ételhulladék mennyiségét idehaza

Szerdán, a Boook Kitchenben tartott sajtóreggelin bemutatkozott a hazai konyhai gép szegmens újdonsága, a Sage FoodCycler, amely radikálisan csökkentheti a szemétbe kerülő élelmiszerek mennyiségét. „Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer kerül a kukába és ennek a mennyiségnek a harmada a háztartásokban termelődik meg. A Sage újdonsága segíthet újrahasznosítani a kidobásra ítélt ételeket, élelmiszereket” – hívta fel a figyelmet Simon László, a Sage termékmenedzsere.

[envira-gallery id=’11426′]

Egy átlagos magyar állampolgár 65,49 kilogramm élelmiszert dob ki a szemétbe évente. Ezek fele az „elkerülhető” kategóriába tartozik, ugyanis a kukába kerülő ennivalók nagy része készétel, zöldség, gyümölcs, kenyér, vagy péksütemény. „A Sage partnere kíván lenni azoknak a vásárlóknak, akik tudatos és egészséges táplálkozás hívei és akik törekednek az élelmiszerpazarlás csökkentésére. Természetesen főzés, vagy étkezés közben mindig keletkezik valamennyi élelmiszerhulladék, de ezeknek sem kell a szemétbe kerülniük a Sage FoodCycler használatával” – hangsúlyozta a Sage hazai termékmenedzsere.

Az ausztrál piacon nagy sikernek örvendő FoodCycler 2 liter kidobásra szánt ételt vagy élelmiszert körülbelül 4-6 óra leforgása alatt képes 0,34 liter térfogatú komposztanyaggá, úgynevezett „ökocsipsszé” alakítani. A hűtési fázis pedig további 30 percet vesz igénybe. „Természetesen a működési idő nagyban függ a komposztálásra szánt élelmiszerek és ételek mennyiségétől, de a készülék működési ideje még a legszélsőségesebb esetben sem lehet több nyolc óránál” – hangsúlyozta Simon László. Ez azt jelenti, hogy egyetlen használat során egy háztartás 80 százalékkal csökkentheti az ökológiai lábnyomát a kidobásra szánt élelmiszerek és ételek terén.

A Sage SWR550 FoodCycler egy háromciklusos folyamatot hajt végre onnantól kezdve, hogy aktiválta rajta a felhasználó a komposztálási programot. Az első fázisban a gép kiszárítja és dehidratálja az edényében lévő ételmaradékokat, vagy a kávézaccot, második lépésben apró darabokra darálja a készülék tartalmát, a harmadik lépésben pedig lehűti az ökocsipszet. „Az így kapott komposztanyag felhasználható a kertben, vagy a teraszon található növények, virágok, gyümölcsfák trágyázására, tehát végső soron a közvetlen környezetünk jól járhat a kidobásra ítélt ételmaradékok felhasználásával” – tette hozzá a Sage termékmenedzsere.

A FoodCycler további előnye, hogy kevés helyet foglal, tisztítása egyszerű, hiszen az edényét mosogatógépben is el lehet mosni, emellett kevés energiafelhasználással és kellemetlen szagok nélkül dolgozik. A beltéri használatra szánt készülék forgalmazása októberben indul Magyarországon.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Sage FoodCycler

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Új csomagolást és arculatot kaptak a Gyulahús Kft. egyes termékei
Next Post: Kezdődik a XX. Országos Étterem Hét

Kapcsolódó anyagaink

  • “Sztárok” a paradicsomültetvényen Gasztropress
  • Már kapható a magyar sárgadinnye Gasztropress
  • Állami többletforrást kap az Alföldvíz Zrt. Gasztropress
  • Komplex programmal várja a látogatókat a hétvégén a Tavaszi lóverseny és food truck show Gasztropress
  • Egy igazi immuntestőr egészségünk szolgálatára Gasztropress
  • Gyorsított ágazati vizsgálatot indított a GVH a tejpiacon Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Bemutatkozott a vadonatúj Mitsubishi Colt
  • Szörnyeteg Priust villantott a Toyota Le Mansban
  • Az emberek a villanyautókról beszélnek, de hibridet vásárolnak
  • Folytatódhat a Peugeot Le Mans-i legendája
  • A finn pályákon “száguldozhatnak” a fotelralisták :-D
  • A szemünket is óvni kell a káros sugaraktól!
  • 120 éve gyártották az első biztonsági pengés borotvát
  • Vérképzőszervi daganatos betegségek diagnosztikája és terápiája napjainkban
  • Melyik lesz 2023 legjobb első könyve?
  • Növekvő energiaárak – Veszélyben az infrastrukturális beruházások
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • A nyaralás mindig a repülőtéren kezdődik
  • Van képünk hozzá (23.06.06.) –  Toyota Tacoma Trailhunter
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • Versenykörülmények között teszteli folyékony hidrogén hajtású technológiáját a Toyota
  • Fél évnyi tesztelés után országszerte minden SPAR-ban és INTERSPAR-ban elérhető a Munch-ételmentés
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • Cukorszünet Gasztropress
  • Mostantól már Tatán és Esztergomban is ehetünk méregdrágán tányérdíszítést Gasztropress
  • Több mint hat tonna tartósélelmiszert gyűjtött rászorulóknak a BRFK Gasztropress
  • Ne főzz külön mindenkinek, használd inkább az egységes alapanyagrendszert! Gasztropress
  • #Legalja… Győrfi Dani pofozkodva tanítja tojást sütni az iskolásokat TikTokon Gasztropress
  • Az elmúlt hét gasztroposztja – is lehetett volna… Kinekeszelma
  • Eszel Te rendesen? Kinekeszelma
  • A hét mondása a facebook-ról :-D Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.