A Renault Trucks folytatja tevékenységét a Világ Élelmezési Program partnereként

A RENAULT TRUCKS ÉS A WFP

A Renault Trucks 5 éve buzdítja alkalmazottait arra, hogy szakértelmüket osszák meg a Világ Élelmezési Program helyi munkatársaival Afrikában. Összesen 200 fő részesült képzésben a mindegy 15 oktatási turnusban, melyet 12 országban tartottak. A pozitív tapasztalatok után a gyártó megújítja a partnerségét további 3 évre.

A Renault Trucks elkötelezte magát a Világ Élelmezési Program (World Food Program – WFP) tevékenysége iránt. Mint az éhezés elleni küzdelem legfontosabb humanitárius szervezete a világon a WFP élelmiszer segélyekkel látja el rászorulókat és együtt dolgozik a helyi közösségekkel az élelmezés javításán és az ellátás rugalmassá tételén.

A gyártó 2012-ben egy mobil oktatási központot állított a Program rendelkezésre és önkéntes munkavállalókat küld Afrikába, hogy szaktudásukat átadják a WFP helyi munkatársainak. 15 oktatási turnus zajlott Afrika 12 országában, mely során 200 szerelő, műhelyvezető és flottakezelő kapott szakképzést.

Jean-Francois Milhaud a WFP globális flotta managere pozitív mérleget vázol fel az 5 éves együttműködésről: „A Renault Trucks-szal történő együttműködés nagyon fontos a WFP számára, hiszen egészen konkrét hasznát tapasztaljuk: javult a kollégáink hozzáértése, csökkentek a költségeink és jelentősen nőtt a hatékonyságunk a terepen. Ez a partneri kapcsolat lelkesítőleg hat a munkatársainkra is.”

A pozitív eredmények következményeként a Renault Trucks további 3 évvel meghosszabbítja az együttműködését a WFP-mal. A gyártó egy második mobil egység üzembe állításáról döntött a WFP számára : egy Renault Trucks K 6×6-os járművet készít fel WFP Nyugat-Afrikai tevékenységének fejlesztéséhez. Az első, már helyszínen lévő mobil oktatási egység Kelet-Afrikában folytatja a tevékenységet.  Ezzel könnyebbé válik az oktatások logisztikájának szervezése.

Ezen kívül egy új oktatási típust is bevezet a Renault Trucks, mely a gépkocsivezetőknek szól, akik gyakran nagyon nehéz terepen teljesítik a feladatukat. A képzés során alaposabban megismerhetik a járművüket, annak működését, hogy nehéz közlekedési körülmények között is eredményesen, gond nélkül tudjanak vezetni. Az oktatók segítségével elsajátíthatják az ésszerű vezetés ismérveit is. A szerelők, műhelyvezetők és flottamenedzserek képzései is folytatódnak tovább.

Ezen felül évente egy alkalommal egy önkéntes Renault Trucks munkavállaló megy a helyszínre, egy hónapos időtartamra, hogy a WFP munkatársai által feltárt, de az oktatások során nem érintett kérdésekben segítséget nyújtson.

A 2019-as megvalósult és tervezett képzések :

– 2019. Január: Gépkocsivezető képzés Etiópiában

– 2019. Április : Szerelő képzés Ugandában

– 2019. Június : Gépkocsivezető képzés a Kongói Demokratikus Köztársaságban

– 2019. November : Flottamenedzser képzés Lyonban

Ez a partneri tevékenység a Renault Trucks komplex CSR tevékenységének fontos részét képezi.