A Pick Szeged Zrt. kedvezőtlen gazdasági környezetben is növelte nyereségét az első hat fél évben

2622. Céklában marinált töltött tojás http://www.thekitchn.com/recipe-beet-pickled-deviled-eggs-151550 8 db tojás 1 üveg cékla savanyúság 2 ek majonéz 1 tk dijoni mustár só bors 1 fej saláta 1 marék retek 1 marék színes koktélparadicsom díszítéshez petrezselyem A tojásokat keményre főzzük. Miután kihűltek, megpucoljuk azokat, és a cékla savanyúság levébe tesszük, úgy hogy ellepje. Érdemes 1-2 napot benne hagyni a tojásokat, hogy intenzív szinük legyen. Tálalás előtt félbe vágjuk, egy tálba óvatosan kikaparjuk a sárgáját, hozzáadjuk a sót, borsot, majonézt, mustárt. Összekeverjük, és habzsákba töltjük a krémet, majd a fél tojásokba nyomjuk. A felaprított salátát, retket, koktélparadicsomot tányérokra szedjük, és ráültetjük a tojásokat. Petrezselyemmel megszórjuk. Recept: Dosso Gabi. Fotó: szöllősi-Kiss orsi

    A Pick Szeged Zrt. az 2023 első hat hónapját 4,932 milliárd forint adózott eredménnyel zárta, az előző év azonos időszakban elért 4,846 milliárd forint után – közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett fél éves jelentésében.

    A Pick-Szeged nettó árbevétele az év első felében 38,837 milliárd forintra nőtt a bázisidőszaki 35,930 milliárd forintról.


    Ezen belül az exportértékesítés 9,174 milliárd forintról 10,423 milliárd forintra nőtt, a belföldi értékesítés pedig 1,7 milliárd forinttal 28,414 milliárd forintra emelkedett.


    A jelentés kiemelte: az élelmiszerpiacon érzékelhető keresletcsökkenés és az emelkedő költség-, alapanyag- és feldolgozási költségek mellett sikerült biztosítaniuk az eredményes működést. Az első hat hónapban a nyershús-alapanyagok felvásárlási ára tovább nőtt, júniusban rekordszintre, kilogrammonként 2,5 euróra emelkedett. Az árbevételt az emelkedő alapanyag- és feldolgozási költségek miatt végrehajtott árkorrekciók is emelték – írták.


    A KSH adataira hivatkozva megjegyezték, hogy a Magyarországon a húskészítménygyártó ágazat termelési volumene az év első felében 15 százalékkal csökkent.


    Várakozásaik szerint a második fél évben megállhat a húskészítmények iránti kereslet visszaesése, és a sertéshús árának csökkenésére is számítani lehet. Ezek a tényezők a gazdálkodási környezet némi javulását jelzik előre a cég számára.