A Márka Üdítőgyártó energiaitallal bővíti termékei körét

     Újabb magyar márkával bővíti portfólióját a Márka Üdítőgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., jövő februártól a vállalat gyártja és forgalmazza az Adrenalin energiaital-családot – közölte a Márka szerdán az MTI-vel.

    Az Adrenalin-energiaitalból a következő három évben mintegy 7 milliárd forint árbevételre számítanak, a gyártási és forgalmazási jogokért kifizetett összeg üzleti titok – közölte a cég az MTI kérdésére.


    A közlemény szerint az energiaital új arculatának és a csomagolásának tervezésre meghívásos tendert írtak ki, amelynek győztese a győri RAW Agency Reklámügynökség Kft. lett.


    Jelenlegi termékportólió a Márka üditőkből áll, amelyek között vannak szénsavas üdítők, limonádék, jeges teák, ízesített vizek, gyümölcsitalok.


    A Márka az egyik legrégebbi magyar üdítőszabadalom. Az elmúlt 45 év tradícióinak, a jelenlegi és jövőbeni innovációknak köszönhetően az első számú magyar üdítőgyártó vállalat. A cég jelen formájában 1995-ben alakult. Beszállítóik 90 százaléka magyar cég, éves kapacitásuk pedig 140 millió palack.


    A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Márka Üdítőgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a 2020-as üzleti évben 93 dolgozót foglalkoztatott, 2021-ben 113-at. A cég éves nettó árbevétele 2020-ban 7,43 milliárd forint volt, 2021-ben pedig 9,63 milliárd forint. Az éves adózott eredménye 2020-ban 995 millió forint, 2021-ben 1,02 milliárd forint volt.