A Magyar Pizzaválogatott tisztességesen helytállt 52 ország több mint 1.000 résztvevője és közel 700 pizzaséfe között

Megérkeztek az eredmények a Pizza Világbajnokságról

Idén 30. alkalommal rendezték meg Olaszországban, Pármában a Pizza Világbajnokságot. 

A 2023-as Magyar Pizzaválogatott bővített csapatlétszámmal igyekezett minden lehetséges kategóriában elindulni, valamint egy látássérült versenyző is csatlakozott a csapathoz.

Karvai Sándor (vak versenyző) – Sipos Dóri páros a due kategóriában a rendkívüli 44. helyezést érte el. Az elért helyezés bizonyítja, hogyha professzionális és elismert felkészítő szakemberek kezébe kerül egy tanonc, akkor megfelelő elszántsággal és akarattal, akár néhány hónap alatt is sikerülhet a megfelelő felkészülés a világbajnokságra a Pizza due, azaz a párban készített pizza kategóriában való indulásra. A páros versenymunkájának témája a Béke volt. Céljuk az volt, hogy a jubileumi 30. pizzavilágbajnokságon bemutassák azt a pizzát, amit egyszerűen bárki el tud készíteni, akár még vakon is. Az, aki elkészíti ezt a pizzát, vagy az, aki épp ezt eszi, ki tudja fejezni a béke iránti vágyát. Remélik, hogy a jövőben minél több pizzaiolo csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez, és minél több pizzéria és étterem teszi majd fel étlapjára a békepizzát.

Kovács Lázár (Lázár Chef)  – Takács Márk pizzamesterrel a megtisztelő 13. helyezést érték el, ezzel az eredménnyel 2023-ban a magyar mezőnyben a legelőkelőbb helyezést elérő páros. A páros versenymunkájának témája Mexikó volt. Az általuk kiemelt alapanyag a paradicsom volt, és igyekeztek a lehető legfrissebb ízkombinációkat és különlegesen ropogós textúrákat a pizzára varázsolni úgy, hogy közben egy kis magyaros ízvilág is jelen legyen munkájukban. A felkészülést nehezítette Kovács Lázár sérülése, amikor az egyik gyakorlás során súlyosan megvágta a kezét.

A sikeres szerepléshez kapcsolódóan, a Csapat köszönetet mond a Burattinak, a felkészüléshez és a versenyhez szükséges alapanyagok biztosításáért, a Grill4u-nak a gyakorláshoz szükséges Cozze elektromos pizzakemencékért, és a Nissannak az olaszországi utazáshoz szükséges autó biztosításáért.

A magyar duók további eredményei:

Marchut Szabolcs-Boros Enikő 14.

Simon Dani – Raveczky Miki 23.

Szabi a pék – Gáspár Krisztián 26.

Botos Gergő – Kiss Sándor 32.

Damu László – Dömök Zsolt 36.

Karvai Sándor – Sipos Dóri 44.

Paduradu Alexandru – Pomázi Péter 46.

Jancsa Jani – Bartha Ricsi 49.

„Azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy nagyon jó pár nap van a hátunk mögött, rengeteg élménnyel és tudással gazdagodtunk! Most pedig irány haza, irány Budapest!” – mondta Kovács Lázár, aki versenyző és felkészítő coach szerepköre után, pizzaverseny alapítójaként és főszervezőjeként debütál – „Gőzerővel készülünk a Piaggio Pizzakészítő Bajnokságra, amely 2023. május 5-6. között kerül megrendezésre a Kincsem Parkban, a Tavaszi Food Truck Show keretében. A hazai bajnokság célja a fiatal pizzaszakácsok támogatása, fejlődésének elősegítése a versenyzésen keresztül. Bizonyítási és rutinszerzési lehetőséget és motivációt nyújtva azoknak, akik még nem tudnak elindulni a világbajnokságon. A versenyre még lehet nevezni, de természetesen a szurkolókat is várjuk majd, hatalmas buli lesz.” 

A hazai bajnokságra az alábbi linken lehet nevezni:

https://webshop.lazarchef.hu/termek/piaggio-pizzakeszito-bajnoksag-2023-nevezesi-dij/