Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

A legkedveltebb „túrórudak”

Posted on 2022-06-022022-06-02 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

A „túrórudak” hatósági és laboratóriumi ellenőrzése mellett most sem maradhatott el a kedveltségi vizsgálat. Kíváncsi, mely termékek kerültek a dobogóra ebben a kategóriában? Íme, következzen a győztesek rangsora!

A Szupermenta kedveltségi teszt célja valamennyi terméktípus esetében az, hogy a termékeket vizsgálva, ízlelve egyéb, fogyasztói szempontból releváns információkkal egészítse ki a Nébih hatósági és laboratóriumi vizsgálatait.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy szakértő és laikus kóstolók egyaránt pontozzák a termékeket, hiszen így több különböző, akár eltérő vélemény is megjelenhet a végeredményben.

Vásárlói szempontokat figyelembe véve a résztvevők 15 túrórudat és 7 tejalapú rudat kóstolhattak meg.

A termékek értékelése most is „vak-kóstolásos” módszerrel történt, azaz a tesztelők nem tudták, mely sorszám, melyik márkát takarja.

A résztvevők összesen négy szempont mentén értékelték a desszerteket.

Külső megjelenés szempontjából a desszertek közel hengeres alakú rudacskák, sima vagy enyhén bordázott felületűek. A csokoládé- vagy kakaómassza a túró- illetve a tejtermék-alapú tölteléket egyenletes vastagságban és összefüggően vonja be, amely sötét- vagy középbarna színű, jól tapad és nyomásra enyhén repedezik. A tej- vagy túróalapú massza egyenletesen fehér-sárgásfehér színű.

Az állagot illetően a bevonat a töltelékhez jól tapad, megfelelően kemény, harapáskor roppan, de könnyen harapható, és a szájban megfelelően olvad. A töltelék masszaszerű, szemcsés, az összetevők jól elkevertek, kissé krémes, jól összeállt, harapáskor sem esik szét. A termék jól harapható, rágás során jól összeáll, könnyen nyelhető.

A tej- és túróalapú töltelék és a kakaótartalmú bevonat illata harmonikus és a termékre jellemző, édeskés-savanykás. Az egyéb ízesítők (citrom, vanília) illata harmonizál a termék illatával, azok élvezeti értékét gazdagítja, nem rontja. Egyik összetevő illata sem nyomja el a másik illatát, összhatásában harmonikus, idegen szagtól mentes.

A tejtermékalapú töltelék és a kakaótartalmú bevonat íze harmonikus és a termékre jellemző, édeskés-savanykás. Az egyéb ízesítők (citrom, vanília) íze harmonizál a termékkel, élvezeti értékét gazdagítja, nem rontja. Megfelelően ízesített, édesített. Egyik összetevő íze sem nyomja el a másikét, összhatásában harmonikus, idegen és mellékíztől mentes.

A kóstolók által legfontosabbnak ítélt tulajdonság az íz volt, ami szerint a túrórudaknál a „Pöttyös Túró Rudi”, míg a tejalapú rudak esetében holtversenyben a „Milfina Rudi” és a „CBA Piros Rudi” végzett a legjobb helyen.

A túrórudak rangsorát tekintve a dobogó legfelső fokára a Pöttyös Túró Rudi állhatott, második helyen a Pilos Túródesszert végzett, míg a harmadik helyet a Pöttyös Óriás Rudi laktózmentes desszertkészítmény érdemelte ki.

A tejalapú rudakat illetően, első helyen holtversenyben a Milfina Rudi és a CBA Piros Rudi végzett, a dobogó második fokára léphetett fel a Sissy Rudi, a harmadik helyezett pedig az S-Budget Rudi lett a Szupermenta rangsorában.

KLIKK >>>

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress, Kinekeszelma, Miteszel Tags:bevonatarány, Nébih Szupermenta, Nébih Szupermenta termékteszt, Szupermenta, Szupermenta program, Szupermenta termékteszt, Szupermenta teszt, tartósítószer, transz-zsírsavak, Túró Rudi, túrórudak

Bejegyzés navigáció

Previous Post: A COOP Gazdasági Csoport tavaly is növelte árbevételét
Next Post: Készüljünk a nyárra a XIXO legújabb, trendi ízével

Kapcsolódó anyagaink

  • A kávé- és a kávégéppiacon is egyre inkább a minőséget keresik a vevők egy felmérés szerint Gasztropress
  • Hétmilliárd forint támogatást kaptak az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások és a juhtartók Gasztropress
  • 6500 önkéntes, 315 áruház, 3 napon át Gasztropress
  • Szatmár keserű likőrt hívtak vissza a forgalomból Gasztropress
  • Sok családban még mindig feleslegesen nagy az élelmiszertartalék Gasztropress
  • Jelentősen esett a sörfogyasztás a második negyedévben Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Felfrissült a rendőrmotor-állomány
  • A Mercedes-Benz egyesíti a kisteherautók bérlését az autó- és lakóautó-kölcsönzéssel
  • Neuville győzelme a Szardínia-ralin, 45. a magyar kettős
  • A Debrecen Drive kiemelt partnere volt a BMW Group Gyár Debrecen
  • Egymilliós járművezetői bónusz a BKV-nál
  • #magvetőakönyvhéten
  • Ismét sikerrel zárult az idei Bridge to Benefits Mesterkurzus
  • Már az adat sem a régi, avagy újfajta védelem kell az egyre szaporodó információknak
  • A LEGO Group a női futball sztárjaival együttműködve inspirálja a gyerekeket a megállíthatatlan játékra
  • Miért veszélyesek a szürke- és fekete importból származó klímák?
  • A három szabadedzés és az időmérő után a futamot is behúzta Verstappen
  • Van képünk hozzá (23.06.04.) –  Toyota Yaris
  • Verstappen az időmérőt is simán behúzta
  • Verstappené a harmadik is
  • Kezdődjön a játék! Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS
  • A sikeres tesztidőszak után újabb kétszáz budapesti kukára kerül fedő a madarak miatt
  • Kiiktatta irányítóját egy MI-vezérelt drón egy teszt során
  • Újabb kategóriában ért el elsöprő tesztgyőzelmet a Cybex
  • Hosszú szünet után folytatódik a gravitációs hullámok tesztelése/megfigyelése
  • Több mint 50 ráktípust kimutató vérvizsgálatot teszteltek biztató eredményekkel
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • Anita és Sanyi a Mazda CX-5-öt is kihagyta…
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • E-Tech Renault Arkana
  • Cukkinis pulykamelltekercs Gasztropress
  • Három gyerek mellett fogyott le egy magyar édesanya az applikációnak köszönhetően Gasztropress
  • Eszel Te rendesen? Kinekeszelma
  • Hagyományos ételek kerüljenek karácsonykor az ünnepi asztalra Gasztropress
  • Hahó, divatvegák, divatvegánok és divatpaleók! WC álarcos vegetáriánus sertés és sült glutén kapható Gasztropress
  • Kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál Kinekeszelma
  • Több mint hat tonna tartósélelmiszert gyűjtött rászorulóknak a BRFK Gasztropress
  • Csak a Mentes Őszi Vásár Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.