A Danone Magyarország Kft. működteti januártól a csoport teljes hazai tevékenységét

    A Danone csoport teljes hazai tevékenységét egyetlen vállalat működteti 2022-től, miután a Numil Kft. január 1-i hatállyal átruházta a Danone Magyarország Kft.-re a csecsemő és klinikai tápszereket forgalmazó üzletágát; az új struktúra felállásával az üzletmenet folytonossága biztosított – közölte a Danone csütörtökön az MTI-vel.

    A Numil Hungary Tápszerkereskedelmi Kft. termékeivel 1992-ben lépett a magyar piacra; a Danone 2007-ben vásárolta meg a cég anyavállalatát, a Royal Numicót.


    A közleményben ismertették, a Numil Kft. Nutricia márkája Magyarországon kulcsfontosságú speciális és gyógyászati célú táplálás területén van jelen. A portfólió tagjai többek között a Milupa, a Milumil, a Nutridrink, a Fortimel vagy a Neocate.


    A Danone anyavállalata 2020 novemberében jelentette be globális tervét a strukturális és szervezeti átalakításáról, amelynek középpontjában az az elképzelés áll, hogy országonként egyetlen üzleti egységgel legyenek jelen a piacon. A Danone összes üzletágát és termékkategóriáját egy vállalat képviseli, ezek a helyi vállalatok pedig nagyobb önállósággal rendelkeznek a döntéshozatalban. Ennek köszönhetően a helyi piacok és a fogyasztók igényei még inkább előtérbe kerülhetnek – írják a közleményben.


    Az új struktúra létrehozásának első állomásaként a Danone két magyarországi vállalata tavaly októberben közös vezetés alá került, a mostani lépéssel az új struktúra jogilag is megvalósult.


    A Danone vezető multilokális élelmiszeripari vállalat a világpiacon három egészségközpontú és gyorsan növekvő termékkategóriában van jelen. Ezek az alapvető tej- és növényi alapú termékek, a palackozott vizek és a speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek. A vállalatnak világszerte mintegy 100 000 dolgozója van, és termékeivel több mint százhúsz piacon van jelen. A Danone 2020-ban 23,6 milliárd eurós értékesítési bevételt ért el.


    Nyilvános cégadatok szerint 2020-ban a Danone Magyarország Kft. belföldi értékesítése 18,42 milliárd forintot, export eladása 2,1 milliárd forintot tett ki, adózott eredménye 651 millió forint volt 2020-ban. A Numil Kft. belföldi értékesítése 12,5 milliárd forintot, az export eladása 95 millió forintot tett ki 2020-ban.