A Bentley és a Macallan új, exkluzív whiskyt mutatott be

ÍME A MACALLAN HORIZON

  • Exkluzív single malt skót whisky a hagyományos kézművesség és a legmodernebb precíziós mérnöki technológia ötvözésével
  • A limitált kiadás egyedi, 180 fokos csavart edényt tartalmaz, és tükrözi az autóipar vízszintes pályáját
  • Egybeesik a The Macallan 200 éves évfordulójával, a két márka a kompromisszumok nélküli kiválóságra és egy rendkívüli utazásra törekszik a jövőbe

A Macallan Horizon az első olyan kiadás, amelyet a Bentley Motors-szal együttműködésben terveztek és készítettek el, egyesítve a kivételes single malt whisky és a rendkívüli autóipari dizájn világának szakértelmét. A hagyományos kézműves tudást és a legmodernebb precíziós mérnöki technológiát ötvöző Macallan Horizon a lehetséges művészetét mozdítja elő – ahol a cél találkozik az innovációval, a kivitelezéssel és a szépséggel.

A szakértelemmel megalkotott single malt skót whisky egy vízszintes vízszintes edényben kerül bemutatásra, egyedi, 180 fokos csavart részlettel, és a termékinnováció és a dizájn páratlan megközelítését mutatja be, és tükrözi az autóipar vízszintes síkját.

A kiadást a The Macallan és a Bentley Motors közötti kiterjedt együttműködés nyomán vizualizálták. A The Macallan Six Pillars alapkövei előtt tisztelegve hat olyan anyagot építenek be, amelyek szerves részét képezik a Macallannak, a Bentley Motorsnak és az innovációban alapított partnerségnek.

A Macallan Horizon egyedi, testre szabott üvegedényben kerül bemutatásra, amely mind a The Macallan, mind a Bentley alapanyaga, vízszintes megjelenítésre tervezték, megkérdőjelezve a hagyományos whisky-palackozás hagyományait. Alumínium szalag veszi körül az üveget, és a precíziós tervezés a Bentley szigorú szabványai szerint történik, tisztelegve ennek a kulcsfontosságú anyagnak, amelyet a Bentley szobrászati alapozásában és karosszériájában használnak. Az edényt a legfinomabb, alacsony szén-dioxid-kibocsátású bőrrel bélelt, szakszerűen kidolgozott, gesztenye színű szobor zárja, amely díszesen díszíti és védi az értékes whiskyt. A környező rézkeret precíziós tervezésű újrahasznosított rézből készült, amely a The Macallan által korábban használt lepárlóképekből származó rezet is tartalmazza, mielőtt 2019-ben bemutatták volna a nemzetközileg is elismert lepárlót.

Egy másik, mindkét márkához szervesen hozzátartozó anyag a záróelemen található tölgyfa berakás révén – a whisky érleléséhez használt hat hordó egyikéből készült, és a Bentley Drive Dynamic Control forgótárcsa esztétikája ihlette. A szobrot a Bentley Crown Cut Walnut furnérral fejezték be, amely specifikációt aprólékosan fejlesztettek ki járműveihez. A hatodik és egyben utolsó összetevő a kifinomult és merész single malt skót whisky, amelyet kizárólag a The Macallan Horizon számára készítettek.

A The Macallan Master Whisky Maker, Kirsteen Campbell által, hat első töltésű sherryvel fűszerezett tölgyfahordóból aprólékosan megalkotott whiskyt úgy alkották meg, hogy megragadja a Bentley esszenciáját. Hat egyedi hordót választottak ki a The Macallan Estate raktáraiban érlelődő készletekből. Szakszerűen kombinálva minden hordó sajátos jellemzőit hoz a The Macallan Horizonba.

A gazdag és engedékeny szárított gyümölcs és fűszer ízjegyei gyönyörűen egyensúlyoznak a tölgy és a bőr aromákkal, amelyek a Bentley világában bővelkednek. A whisky gazdag és hosszan tartó felülete az autó időtlen minőségét és dizájnját is tükrözi, ami az érzékek valódi serkentését eredményezi az ízen és a textúrán keresztül.

Adrian Hallmark, a Bentley elnök-vezérigazgatója megjegyzi:

„Évek óta dolgozunk együtt a Macallannal partnerségünk révén, és időt szakítottunk arra, hogy elkészítsük ezt a hihetetlen első közös terméket, amely mindkét márka legjobbjait képviseli. Az innovatív anyagokra összpontosítva, amelyek a jövőre való összpontosításunkat tükrözik, a végeredmény – mind a whisky, mind az azt tartalmazó edény – lenyűgöző, és új mércét jelent a dizájn, az anyagok és a minőség terén ezen a téren.”

Jaume Ferras, a The Macallan kreatív igazgatója elmondta:

„A Macallan Horizon a legösszetettebb és leglátványosabb whiskyprojekt, amelybe a Macallan belefogott, és amely mélyreható és folyamatos szakértelemcserét igényelt a Bentley Motors csapatával. A Bentley-vel való együttműködésünk és az általunk vállalt tudáscsere arra inspirált bennünket, hogy egészen másképp lássuk a dolgokat. A szeszes italok világában minden függőleges, például állóképeink és palackjaink. Amikor megnéztük azt a vízszintes síkot, amelyet a Bentley nagy turnéi elfoglalnak, elgondolkodtattunk, hogy adaptálhatnánk-e, és hogyan, ezt a formátumot a whiskyhez, amelyhez végső soron önteni és élvezni kell.”

„A The Macallan Horizon számára közösen készített gyönyörű dizájn és a beépített egyedi anyagok tanúskodnak arról a páratlan kivitelezésről, innovációról és kreativitásról, amelyről a Macallan és a Bentley híres.”

A Macallan Horizon egy erősen korlátozott kiadású kiadás, amely csak 70 cl-ben érhető el, a The Macallan Estate Boutique-tól és a hazai és utazási kiskereskedelmi üzletek globális hálózatánktól, valamint a prémium kiskereskedelmi üzletektől.

A whiskykészítő megjegyzései

ABV: 46,6%, rábólintott mind a hat hordó, mind a The Macallan’s Six Pillars
Szín: sötét mahagóni
Illat: Gyantás polírozott tölgy szilvával és sötét cseresznyével, aromás friss bőrrel és gyógynövényes, leveles jegyekkel. Aszalt gyümölcsök bősége következik – ragacsos datolya, mazsola és szultán, ami az édes fahéjhoz vezet, szerecsendió egy csipetnyi szegfűszeggel.
Íz/íz: Csodálatosan gazdag és engedékeny. Sötét melaszos jegyek hamukaramellával, kristályos gyömbérrel és szenes ananásszal. Édes vaníliarúd és fudge fejlődik, majd étcsokoládéval bevont brazil dió és melegítő tölgyfűszer.
Kidolgozás: gazdag tölgy, hosszú, összetett.

A Macallan:

A Macallan világszerte híres egyedülálló single malt whiskyjéről. Két évszázad telt el azóta, hogy Alexander Reid, a The Macallan alapítója 1824-ben a skóciai Speyside-ban lepárolta az első adag whiskyt különös kis desztillálóüvegeiben, és ezzel megkezdődött a single malt skót whisky rendkívüli öröksége.

A minőség és a kivitelezés iránti megszállottság a The Macallan fémjelzi. Az egyes whiskyk kiemelkedő minőségét és jellegzetes karakterét a sherry borral fűszerezett kivételes tölgyfahordók befolyásolják – a természetes színek iránti elkötelezettség, amelyet a mesteri tudás támaszt alá. A nemzetközileg elismert építészek által tervezett Macallan Distillery egy gyönyörű, 485 hektáros birtokon található, és a környező ősi skót dombokból merít ihletet.

Az elmúlt 200 év prológusa volt mindannak, ami még hátra van. Ez egy utazás az időben. Ez a Macallan, 200 éves fiatal.

Kompromisszumok nélkül készült. Kóstolja meg a Macallant felelősségteljesen.

További információkért látogasson el a www.themacallan.com oldalra, és legyen tagja a Macallan Társaságnak, hogy felfedezze a whiskyk mögött rejlő történeteket. Sajtóinformációkért látogasson el a https://www.themacallan.com/en/newsroom oldalra