Őszköszöntés a konyhában

  • Samsung Food_SmartThings_1
  • Samsung Food_SmartThings_2
  • Samsung Food_SmartThings_3
  • Samsung_ Dual Cook Flex
  • Samsung_Bespoke_AirDresser 1
  • Samsung_Bespoke_AirDresser 2
  • Samsung_BespokeAI
  • Samsung_konyha_Family Hub

Így lehet minden korábbinál egyszerűbb a főzés

Szilvás lepény, francia rakott cukkini, kelbimbó ázsiai módra – az őszi slágerzöldségek és -gyümölcsök rengeteg lehetőséget kínálnak arra, hogy egészséges és finom ételeket készítsünk otthon. A mesterséges intelligencia pedig segít, hogy ez a lehető legegyszerűbb legyen.

Egy felmérés1 szerint a magyarok hetente átlagosan 4,2 alkalommal készítenek otthon, frissen ételeket, és hetente 6,9 alkalommal fogyasztanak házi készítésű fogásokat ebédre vagy vacsorára. Ezzel szemben a világon átlagosan hetente 9,8 alkalommal esznek az emberek otthon főzött ételeket, Európában pedig 10,7-szer.

A saját készítésű ételek fogyasztásának számos előnye van: egyrészt sokat spórolhatunk, ha nem házhoz rendelünk, vagy étteremben eszünk, másrészt mi döntjük el, milyen alapanyagokat használunk. Ez különösen fontos lehet azoknak, akik valamilyen speciális diétát követnek, ételérzékenységük van, vagy csak szeretnének egészségesebben, tudatosabban táplálkozni. A főzés emellett kreatív programnak sem utolsó, a közös ételkészítés és étkezés pedig a családot is összehozza.

Főzzünk – de mit?

Az otthoni főzés előnyei ellenére sokan rettennek vissza tőle, elsősorban azért, mert a rendszeres ételkészítés ötletelést és tervezést igényel. Egy már kész tervet sokkal könnyebb követni – nem véletlen, hogy a neten számos előre összeállított heti menüt és hozzájuk tartozó bevásárlólistát találunk – ezekből viszont néha az a rugalmasság hiányzik, amely a saját étel elkészítését olyan vonzóvá teszi.

A Samsung Food alkalmazás abban segít, hogy a főzés tervezhetőbb és személyre szabhatóbb legyen. Igazodik az ízlésünkhöz, életmódunkhoz, diétánkhoz, ha szükséges, egészségügyi adatainkhoz, vagy akár a legutóbbi bevásárlásunkhoz, beépíti a receptbe az otthon található hozzávalókat. Emellett pedig a fúziós konyha szerelmeseinek is tartogat új lehetőségeket, így például kedvenc olasz ételeink koreai változatait is elkészíthetjük és beállíthatjuk a különböző receptek optimális főzési idejét vagy az elkészítés nehézségét.

Összekapcsolt eszközök a finom falatokért

A Samsung SmartThings platform segítségével összekapcsolhatjuk kompatibilis okoseszközeinket, így nemcsak a menü tervezése, hanem a sütés-főzés is egyszerűbb és örömteli lehet. Az összekapcsoltságnak köszönhetően távolról is előmelegíthetjük a sütőt, beállíthatjuk a sütési időt, valamint azt, hogy az eszköz kövesse a recept elkészítési utasításait2. Akár akarjuk, akár nem, a procedúrához sokszor a konyhapadló takarítása is hozzátartozik, ebben is segíthet a SmartThings alkalmazás3. Közreműködésével elég csupán beprogramoznunk és a telefonunkról elindítanunk Samsung Jet Bot robotporszívónkat és – a jó összeköttetéseknek hála – a piszkos munka egy része egyszerűen lekerülhet a vállunkról.

Az ételek ínycsiklandó illata is képes megbabonázni bennünket, de legritkábban akkor, ha a szárítón hagyott, frissen mosott ruháinkból köszön vissza. Erre adhat megoldást a Samsung Airdresser ruhaápoló rendszere, amelynek JetSteam funkciója eltávolítja a szagokat okozó gázokat4 és felfrissíti a készülékben elhelyezett ruhadarabokat.

A háztartási eszközparkunk és az okosotthon megoldások tehát nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a különféle fogásoknak nemcsak az elfogyasztása, hanem a készítése is kedvünkre való és „összekapcsolt”, mégis kötetlen élményt jelenthessen. A SmartThings alkalmazás Android és iOS készülékekre egyaránt elérhető, így szinte bárhol és bármikor ellenőrizhetjük, és irányíthatjuk csatlakoztatott okoseszközeink működését.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!

1 A Cookpad és a Gallup közös tanulmánya, amely 2022-ben készült.

2 SmartThings-kapcsolattal rendelkező Samsung sütőkön érhető el. Előfordulhat, hogy a funkció bizonyos modelleken nem elérhető.

3 Elérhető Android és iOS eszközökön. Wi-Fi kapcsolat és Samsung-fiók szükséges.

4Eltávolítja a szagokat okozó gázok 99%-át (izo-valeriánsav: izzadság, 4-etil-piridin: dohány, valeraldehid: hússütés, és tetraklór-etilén: száraz tisztítás) az intertek által tanúsított normál menetben.