Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

50 éves a Gyermelyi

Posted on 2021-10-032021-10-01 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

50. születésnapját ünnepli Magyarország kedvenc tésztája, a Gyermelyi. Az elmúlt évtizedekben töretlenül fejlődött az immáron cégcsoportként működő vállalkozás, létrehozva ezzel a magyar élelmiszer-előállítás egyik központját. Az alapelv azonban nem változott: jó minőségű alapanyagokból gyártott, jó minőségű terméket kínálni a fogyasztók számára.

[envira-gallery id=’11458′]

1971 szeptemberében kezdődött meg a termelés a Gyermelyi tésztagyárban. A tudatos fejlesztéseknek köszönhetően mára már nem csak Magyarország, hanem a térség meghatározó tésztagyára lett a Gyermelyi. A kezdeti kapacitását többszörösen meghaladja a mostani üzem, ami akár a teljes magyar lakosságot el tudja látni száraztésztával. A legmodernebb csúcstechnológiával rendelkező, teljesen automatizált tésztagyár, hat nagyteljesítményű gyártósorán évente akár 70 000 tonna száraztészta előállításra is alkalmas. Az alapanyagok saját forrásból érkeznek az üzembe, így garantálva a termékek állandó, magas minőségét. A kibocsátás növelése mellett mindig fontos szerepet kapott a termékfejlesztés is. A Gyermelyi közel 50 fajta formátumot kínál, ugyanakkor tojástartalom és csomagolás-változatok alapján termékeinek száma több százas nagyságrendű. Továbbra is a friss tojás felhasználásával készülő 4 és 8 tojásos termékek adják az értékesítés nagyobb részét, azonban az elmúlt években határozottan növekedett a durumtészták iránti igény. A jubileumi évben ezért is bővült a durumkategória választéka, valamint piacra került egy új, prémium termékcsalád. A bronz formázómatricával, durum alapanyagból, friss tojás hozzáadásával készült érdes felületű tészták a külpiacokon is a kínálat felső szegmensét képviselik. A 2018-as tésztagyári fejlesztést követően további csomagolórendszereket telepítettek, melyeken a praktikus, visszazárható tasakok készülnek. Ezek a blokktasakos tészták helytakarékosabbak a hagyományos csomagolású termékeknél, jobban kihasználható velük a szállítójárművek raktere, fajlagosan kisebb a csomagolóanyag igényük, így alacsonyabb energiafelhasználással és kisebb környezeti terheléssel jár a forgalmazásuk.

Az elmúlt években jelentősen növekedett az exportértékesítés is, aminek részaránya mára eléri a tésztaforgalom 35%-át. Jelenleg a világ 24 országába exportál tésztát a vállalat. Magyarországon piacvezető a Gyermelyi, a hazánkban elfogyasztott száraztészta majdnem fele ebből az üzemből kerül ki.

Termőföldtől az asztalig, 100%-ban magyar termék

Az idén 50 éves Gyermelyi márkáról egyre több embernek jut eszébe a tészta mellett a liszt és a tojás is. Azt azonban kevesen tudják, hogy a vállalatcsoport termékei előállítására egy teljesen zárt vertikális integrációt működtet, mely európai szinten is egyedülálló. Ez jelentős mennyiségi és minőségi biztonságot jelent a Gyermelyi termékek esetében.

A liszt termékpályát megalapozó növénytermesztési ágazat 8 400 hektár földterületen gazdálkodik. A fő növény a búza, azon belül is a búzavetőmag termesztése a legfontosabb. A vállalatcsoport zömében az MTA Martonvásári Kutatóintézete által nemesített magas beltartalmi értékű vetőmagjait szaporítja, amit az aratást követően a saját vetőmagüzemében dolgoz fel. Innen kerül az integrációban lévő magyar gazdákhoz és a vállalatcsoport területeire, amiből kiváló minőségű étkezési búza lesz a Gyermelyi malmok számára. A központi telephelyen működő két malom teljes mértékben ellátja a tésztagyárat, miközben egyre bővül a Gyermelyi lisztek értékesítése a hazai és a környező országok piacán. A malmok magas kihasználtsággal működnek, amiben további bővülés, vagy éppen tartalék már nincs, így a vállalat jelenleg egy újabb malmot épít, mely várhatóan jövő tavasszal kezdi meg az őrlést.

A Gyermelyi Vállalatcsoport egyúttal Magyarország egyik legnagyobb tojástermelője is. Az évi 140 millió darab tojást adó ágazat már a naposcsibe nevelésétől kontrollálja a folyamatot. Az állatok takarmány szükségletéről a 2018-ban átadott takarmánygyár gondoskodik, mely kapacitásának kihasználása érdekében jelentős mennyiségű sertés- és baromfitápot szállít külső partnereknek is. A modern tojótelepeken az etetést, itatást, a tojásgyűjtést és a válogatást automata berendezések végzik. A megtermelt tojás zömében a tésztagyárban kerül feldolgozásra, másik része pedig héjas tojásként jut a piacra.

Társadalmi szerepvállalás

Akinek van lehetősége és hosszú távú célja a magyar piacon, annak kötelességei is vannak, vallja a Gyermelyi Vállalatcsoport. A fejlesztések és beruházások mellett a társadalmi felelősségvállalás is folyamatosan fontos szerepet játszott és játszik a Gyermelyi életében. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Élelmiszerbank segítségével évente több tíz tonna terméket juttat el a Gyermelyi az arra rászorulóknak. Az országos hálózatokon túl több környékbeli civil szervezet, önkormányzat munkáját is segíti, legyen szó adományozásról, vagy rendezvények, programok támogatásáról.

Beruházásai során kiemelt figyelmet fordít a legjobb emissziós paraméterekkel bíró, modern berendezések beszerzésére. Ez döntő szempont volt a legutóbbi tésztagyári és malmi beruházások alkalmával is. Az egyik tojófarmon napelemes erőművet helyeztek üzembe, és az aktuális fejlesztésnek is része egy újabb ilyen beruházás, amivel jelentősen növelhető a tiszta energiák felhasználása. A vállalaton kívüli beszerzéseik során – amennyiben van releváns magyar ajánlat – magyar partnerektől vásárol a cégcsoport, így biztosítva a saját munkavállalóin túl, további több száz család megélhetését.

Folyamatos fejlődés

A Gyermelyi Vállalatcsoport sikerének titka, hogy a megtermelt eredmény nagy részét az alkalmazott technológia és minőségirányítási rendszer állandó fejlesztésére fordítja. A cégcsoport az elmúlt öt évben 22 milliárd Ft-ot fordított beruházásokra. A fejlesztések révén európai mértékkel is modern és nagy kapacitású termékpályák jöttek létre, melynek köszönhetően a versenyképesség is jelentősen növekszik. A következő években a liszt és tojás termékpálya fejlesztése, bővítése a kitűzött cél. A legmodernebb, automatizált technológiák bevezetése mellett, a piac bővülésnek köszönhetően a cégcsoport növelni is tudta dolgozói létszámát, amely jelenleg meghaladja az 500 főt.

A Gyermelyi Vállalatcsoport mind a hazai élelmiszeripari hagyományokat, mind pedig üzleti modelljét tekintve igazi magyar sikertörténet.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Gyermelyi

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Hippokratész után szabadon – avagy a dietetika története
Next Post: A hozzátáplálás titkai

Kapcsolódó anyagaink

  • Stratégiai szerepet tölt be az élelmiszeripar Gasztropress
  • Bövülő ásványvízgyártó kapacitás Soltvadkerten Gasztropress
  • Sonkás carbonara Gasztropress
  • Azért fizet egy budapesti étterem, ha nem lájkolod őket Gasztropress
  • Savanyú eredmények a Szupermenta csemegeuborka tesztjén Gasztropress
  • Túrákkal népszerűsítik a borvidéki gasztronómiát és értékeket Villány környékén Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Bemutatkozott a vadonatúj Mitsubishi Colt
  • Szörnyeteg Priust villantott a Toyota Le Mansban
  • Az emberek a villanyautókról beszélnek, de hibridet vásárolnak
  • Folytatódhat a Peugeot Le Mans-i legendája
  • A finn pályákon “száguldozhatnak” a fotelralisták :-D
  • A szemünket is óvni kell a káros sugaraktól!
  • 120 éve gyártották az első biztonsági pengés borotvát
  • Vérképzőszervi daganatos betegségek diagnosztikája és terápiája napjainkban
  • Melyik lesz 2023 legjobb első könyve?
  • Növekvő energiaárak – Veszélyben az infrastrukturális beruházások
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • A nyaralás mindig a repülőtéren kezdődik
  • Van képünk hozzá (23.06.06.) –  Toyota Tacoma Trailhunter
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • Versenykörülmények között teszteli folyékony hidrogén hajtású technológiáját a Toyota
  • Fél évnyi tesztelés után országszerte minden SPAR-ban és INTERSPAR-ban elérhető a Munch-ételmentés
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • Jön a Táplálkozás és Hidratáció Hete Gasztropress
  • Itt kapható Budapest legnagyobb gyrosa Gasztropress
  • Márton-napi libanapokat tart a Magyar Pavilon a Dubaji Világkiállításon Gasztropress
  • Eszel Te rendesen? Kinekeszelma
  • A legkedveltebb „túrórudak” Gasztropress
  • Útra kelt a Magyar Pizzaválogatott a Pizza Világbajnokságra Gasztropress
  • Dining Guide TOP100 – Az idei évtől a legjobbak legjobbjait is díjazzák Gasztropress
  • Csúcstechnológiás grill, ami kis helyen is elfér Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.