Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

1,5 milliárd forintos rendkívüli támogatás a nehéz helyzetben lévő kisebb borászatok számára

Posted on 2021-10-202021-10-18 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

    Október 18. és 26. között lehet igényelni a koronavírus-járvány okozta piaci zavarok miatt nehéz helyzetbe került borászatok számára azt a rendkívüli támogatást, amelynek 1,5 milliárd forintos keretét a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának kezdeményezésére a kormány biztosította az Agrárminisztérium (AM) számára – ismerteti a szaktárca az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

    Az AM közleményében kifejti: a Covid 19-világjárvánnyal összefüggő gazdasági hatások különösen sújtották a szőlő- és borágazatot, hiszen a turizmust, az éttermeket, a szórakozóhelyeket és a rendezvényeket érintő nehézségek a borfogyasztást is jelentősen mérsékelték nemcsak belföldön, hanem a világ minden pontján.


    Az intézkedés célzottan azon kis- és közepes méretű borászatokat támogatja vissza nem térítendő támogatás formájában, amelyek a saját maguk által megtermelt szőlőből bort állítanak elő, és amelyek zömében a vendéglátás és szálloda (HORECA) szektorba, illetve helyben, közvetlenül a fogyasztóknak értékesítik termékeiket, hiszen a legnagyobb bevételkiesés ezeket érintette.


    Egy kérelmező legfeljebb harminc hektár támogatható terület után nyújthat be támogatási kérelmet. A támogatási összeg maximum 450 ezer forint/hektár, amely összeget meg kell szorozni a HORECA/közvetlen értékesítés teljes értékesítéshez képesti arányával. Az a termelő jogosult a rendelet szerinti átmeneti támogatásra, aki, vagy amely a borászati termékeinek legalább 20 százalékát (mennyiségben) a 2018/2019. vagy a 2019/2020. borpiaci évben a fogyasztó részére közvetlenül a pincészetén keresztül, vagy valamely belföldi HORECA-szektorbeli vállalkozás részére közvetlenül vagy közvetetten értékesítette. E mellett azok számára, akik legkorábban 2018. augusztus 1-jét követően kezdték meg bortermelői tevékenységüket, a támogatás intenzitás hektáronként 90 ezer forint.


    A támogatás igényléséhez – a tavalyi évhez hasonlóan – első lépésként igazolást kell kérni a hegybírótól, majd a támogatási kérelmet a Magyar Államkincstárhoz elektronikusan lehet benyújtani október 18. és 26. között. A Kincstár a szabályos igényléseket összesíti, és legkésőbb 2021. december 31-éig megállapítja és folyósítja a támogatás összegét.


    A támogatásról bővebben a https://boraszat.kormany.hu/atmeneti-boraszati-tamogatas linken olvasható.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:borászat, mutyi

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Az Aldi bővíti a belföldi eredetű húskínálatot a magyarországi üzleteiben
Next Post: Te mennyit pazarolsz?

Kapcsolódó anyagaink

  • Utcatárlatot nyitott a Nébih Gasztropress
  • A táplálkozás és az immunrendszer kapcsolata Gasztropress
  • A kávé minőségén is múlik, hol állunk meg útközben Gasztropress
  • Több mint 670 millió forint zöldségek nemesítésére Gasztropress
  • Bisztrótöri – 7 érdekesség, amit soha nem hallottál Gasztropress
  • Karalábéfőzelék kuszkuszos húsgolyóval Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Bemutatkozott a vadonatúj Mitsubishi Colt
  • Szörnyeteg Priust villantott a Toyota Le Mansban
  • Az emberek a villanyautókról beszélnek, de hibridet vásárolnak
  • Folytatódhat a Peugeot Le Mans-i legendája
  • A finn pályákon “száguldozhatnak” a fotelralisták :-D
  • A szemünket is óvni kell a káros sugaraktól!
  • 120 éve gyártották az első biztonsági pengés borotvát
  • Vérképzőszervi daganatos betegségek diagnosztikája és terápiája napjainkban
  • Melyik lesz 2023 legjobb első könyve?
  • Növekvő energiaárak – Veszélyben az infrastrukturális beruházások
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • A nyaralás mindig a repülőtéren kezdődik
  • Van képünk hozzá (23.06.06.) –  Toyota Tacoma Trailhunter
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • Versenykörülmények között teszteli folyékony hidrogén hajtású technológiáját a Toyota
  • Fél évnyi tesztelés után országszerte minden SPAR-ban és INTERSPAR-ban elérhető a Munch-ételmentés
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • Házi túrórúd recept Gasztropress
  • Megkezdődött a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete Gasztropress
  • Eszel Te rendesen? Kinekeszelma
  • Cukorszünet Gasztropress
  • Megérkezett hazánk első nők számára fejlesztett kávéja Gasztropress
  • Csak a Mentes Őszi Vásár Gasztropress
  • Pff… Vegánoknak is érdekes lehet az új hentesvetélkedő Gasztropress
  • Korpacibere és vetrece az Andrássy úton Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.