15-20 százalékkal drágulhat a kenyér

    A  Párbeszéd szerint a liszt árának drasztikus emelkedése miatt hamarosan 15-20 százalékkal drágulhatnak a kenyértermékek – mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtökön a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

    Burány Sándor hangsúlyozta, a kenyér ára 30-40 százalékkal emelkedett az előző 3 évben, amit nagyon nehezen élnek meg a minimálbérből élők és az alacsony nyugdíjat kapók.


    Emlékeztetett, a Párbeszéd határozati javaslatban kezdeményezte azoknak a társadalmi csoportoknak a támogatását, akiket érzékenyen érint az “infláció elszabadulása”.


    Az ellenzéki politikus elmondta, indítványukban javaslatot tettek a családi pótlék és a gyes megduplázására, a minimálbér megemelésére és adómentessé tételére, valamint a nyugdíjszámítás módjának megváltoztatására, hogy azok meghatározásánál a bérek emelkedését is figyelembe vegyék.


    Burány Sándor kijelentette, a Párbeszéd jövő évi kormányra kerülése esetén olyan gazdaságpolitikát valósítana meg, amely a multinacionális cégek helyett a kisvállalkozókat támogatná, adópolitikájával pedig az alacsony keresetűekre koncentrálna. Továbbá “méltó nyugdíjemelést” hajtanának végre.