Zöldséges tojáskrém retekkompóttal



Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db főtt tojás
  • 20 dkg zsenge zöldborsó megfőzve
  • 10 dkg főtt kukorica (konzerv/csöves)
  • 4-5 szál újhagyma
  • 1 dl SKYR/görög joghurt
  • 2-3 ek. mustár
  • só, frissen őrölt bors, 1 tk. kurkumás curry-fűszer,
  • 1-1 csokor petrezselyem, koriander

tálaláshoz:

  • zöldségcsíkok
  • teljes kiőrlésű kenyér,
  • 2 csokor zsenge, apró szemű retek
  • 1 tk. só
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 ek. édesítőszer
  1. A főtt tojásokat pucoljuk meg, villával törjük össze.
  2. Keverjük krémesre a görög joghurttal, a mustárral és a curry-vel. Sóval, borssal ízesítsük.
  3. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett zöldborsót és kukoricát, az aprított újhagymát és a finomra vágott zöldfűszereket, keverjük krémesre, ízesítsük sóval, borssal.
  4. A megpucolt, felezett retket tegyük kis edénybe. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, adjuk hozzá az ecetet, a sót, az édesítőszert és főzzük a retket kb. 15 perc alatt puhára, majd hagyjuk a lében kihűlni, üvegezzük le.
  5. Tálaljuk a krémet zöldségcsíkokkal, kenyérrel és a retekkompóttal.


    Egy adag szénhidráttartalma: 16 g + a kenyér/zöldség hozzá
    ebből cukor: 5,5 g

    Elkészítés: 5-10 perc
    Előfőzés: 20 perc