Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Zöldséges tojáskrém retekkompóttal

Posted on 2022-09-112022-09-09 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp



Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db főtt tojás
  • 20 dkg zsenge zöldborsó megfőzve
  • 10 dkg főtt kukorica (konzerv/csöves)
  • 4-5 szál újhagyma
  • 1 dl SKYR/görög joghurt
  • 2-3 ek. mustár
  • só, frissen őrölt bors, 1 tk. kurkumás curry-fűszer,
  • 1-1 csokor petrezselyem, koriander

tálaláshoz:

  • zöldségcsíkok
  • teljes kiőrlésű kenyér,
  • 2 csokor zsenge, apró szemű retek
  • 1 tk. só
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 ek. édesítőszer
  1. A főtt tojásokat pucoljuk meg, villával törjük össze.
  2. Keverjük krémesre a görög joghurttal, a mustárral és a curry-vel. Sóval, borssal ízesítsük.
  3. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett zöldborsót és kukoricát, az aprított újhagymát és a finomra vágott zöldfűszereket, keverjük krémesre, ízesítsük sóval, borssal.
  4. A megpucolt, felezett retket tegyük kis edénybe. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, adjuk hozzá az ecetet, a sót, az édesítőszert és főzzük a retket kb. 15 perc alatt puhára, majd hagyjuk a lében kihűlni, üvegezzük le.
  5. Tálaljuk a krémet zöldségcsíkokkal, kenyérrel és a retekkompóttal.


    Egy adag szénhidráttartalma: 16 g + a kenyér/zöldség hozzá
    ebből cukor: 5,5 g

    Elkészítés: 5-10 perc
    Előfőzés: 20 perc

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress, Miteszel Tags:recept, Zöldséges tojáskrém retekkompóttal

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Cukkinis-szezámmagos tócsni
Next Post: Kakaós cukkinis muffin

Kapcsolódó anyagaink

  • “A vendéglátók, közétkeztetők is válasszák a hazait!” Gasztropress
  • Ezeket a kávéfőzőket keresik a magyar vásárlók Gasztropress
  • A közönségdíjas Access4you tanúsította az Auchan akadálymentességét Gasztropress
  • Itt vannak a pékárú tasakok Gasztropress
  • A „Nagyi kedvence” a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese Gasztropress
  • Több mint 720 tonna főtt füstölt húsáruval készül a SPAR a húsvétra Gasztropress
A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
2023. október
hKscpsv
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« szept    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Az új Honda CRF1100L Africa Twin és Africa Twin Adventure Sports még szebb, még erősebb és még praktikusabb
  • Citroen 2CV 1950
  • Wirtmann új motorral indul a bajnoki döntőn
  • Luxusautót faragtak a legnagyobb melós Toyotából
  • Elektromos Honda N-Van e: Japánban debütál 130 mérföldes hatótávval
  • Robosztus kiberbiztonság kisvállalkozásoknak
  • Hasznos appok az Őszhöz
  • Egyre több magyar munkavállaló próbál szerencsét külföldön
  • Csütörtöktől mozikban A 999-es szoba
  • Újabb rekordot döntött a Budapest Park
  • Van képünk hozzá (23.10.04.) –   Subaru Crosstrek
  • Van képünk hozzá (23.10.03.) –   Nissan Concept 20-23
  • A McLaren Speedtail által inspirált gitár a tökéletes múzsa
  • Van képünk hozzá (23.10.02.) –   Toyota APM Shuttle Cat Bus
  • Jobb, mint a Lego? A MEGA Barbie Corvette klasszikusan menő, és előrendelhető
  • Egy kerékcseréről készült videó Turán tesztélményt hozhat a szerencsésnek
  • Elindult a Rail Cargo Group tesztvonata Bécs és Kijev között
  • Csomós Mixiék a Diósgyőr ralin teszteltek az Eb-futamra készülve
  • A Valhalla hibrid szuperautó első prototípusának tesztelése még idén megkezdődik
  • A legjobb üzemanyag fogyasztással rendelkező tehergépkocsi a Scania Super
  • Sanyiék a Casio G-Shock DWE-5600HG-1ER “óracsaládra” is rácsodálkoztak
  • Anitával és Sanyival a Toyota Corolla Crosst is körbejártuk
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Világraszóló szenzációról podcastolunk
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A világ legerősebb chilije az egyik legkeresettebb karácsonyi ajándék Gasztropress
  • A tatai Platán Gourmet nyerte el az Év étterme díjat Gasztropress
  • Café Párisi a Lotz-teremben Gasztropress
  • Kárai Dávid kedvenc bisztróreceptje Gasztropress
  • Második lett a magyar csapat a budapesti Bocuse d’Or kontinensdöntőn Gasztropress
  • Az Andrássy úton kóstolhatjuk meg a fúziós székely konyha remekeit Gasztropress
  • Hahó, divatvegák, divatvegánok és divatpaleók! WC álarcos vegetáriánus sertés és sült glutén kapható Gasztropress
  • Regisztrálj egy egészségesebb életre! Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.