VinCE Budapest a buborékok és a tízéves csúcsborok jegyében

Tízéves csúcsborokat és az elmúlt évtizedek legjobb pezsgőit is kóstolhatják a 10. VinCE Wine Show vendégei április 25. és 27. között a Várkert Bazárban.

    A Magyarország legrangosabb borszakmai eseményeként számon tartott a VinCE Budapest célja a kezdetektől az, hogy a világ meghatározó boraiat elhozza Magyarországra, illetve a legjobb magyar borokat bemutassa a rendezvény több száz külföldi vendégének – mondta el a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján a VinCE Budapest szakmai vezetője.
 

   Vancsik Ivett emlékeztetett arra, hogy a VinCE Budapest sétáló kóstolóján három napon át 160 hazai és külföldi kiálltó mintegy 850 borát ismerhetik meg a látogatók. A cél azonban nem a mennyiség: ezek mind olyan tételek, amelyek a VinCE Magazin valamelyik bortesztjén legalább négycsillagos, azaz kiváló minősítést értek el – hangsúlyozta.
  

  Mint hozzátette, a rendezvény minden évben mesterkurzusokkal  és workshopokkal is készül. A VinCE Budapest mesterkurzusain az elmúlt kilenc évben a nemzetközi borvilág olyan nagyságai is előadtak, mint Jancis Robinson, Steven Spurrier, Gary Vaynerchuk, Piero Antinori, Sandro Boscaini, Miguel Torres vagy Clovis Taittinger – idézte fel.
  

  Minden évben nagy népszerűségnek örvendenek a “buborékos” előadások, ezért a mesterkurzusok egyik fő témája ezúttal is a pezsgők világa lesz – árulta el Vancsik Ivett.
 

   A tízes jubileum tiszteletére külön masterclass válogat a tíz éve palackba került champagne-okból, egy másik kurzus pedig az elmúlt húsz év legszebb tételeit vonultatja fel Champagne-ból.
  

  Az érdeklődők méthode traditionelle eljárással készült olasz, katalán, osztrák, francia, újvilági és magyar pezsgőket is összekóstolhatnak champagne-okkal, Francesco Mionetto személyesen mesél családi pincészetük proseccóiról, a Villa Sandi proseccóit pedig Tüű Péter, az idei év magyar sommelier bajnoka mutatja be, osztrigával – adott ízelítőt a programból a VinCE Budapest szakmai vezetője.
  

  Bemutakoznak a 2009-es évjárat magyar csúcsborai, ifjabb Szepsy István és Figula Mihály virtuális dűlőtúrára viszi mesterkurzusok vendégeit, akik Magyarország legdrágább, forgalomban lévő fehérborát is megismerhetik, a világ vezető családi pincészeteitől válogatott tételek közül pedig az Antinori és a Symington képviselője személyesen mutatja be toszkán és portói borait – mondta el Vancsik Ivett.
    A VinCE Budapest folyamatosan bővülő programja és kiállítói listája a https://vincebudapest.hu honlapon érhető el.