Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Vigyázz! Magas higanytartalmú étrend-kiegészítő készítményeket árusítanak az interneten

Posted on 2019-09-172019-09-16 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

A Cseh Mezőgazdasági és Élelmiszer-ellenőrzési Hatóság (CAFIA) augusztus végén a RASFF rendszeren keresztül jelentette, hogy a határérték 1,5 milliószorosát meghaladó higanytartalmat mért étrend-kiegészítő tablettákban. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Indiából származó termékeket több online felületen is megtalálta.

Az érintett termékek:

  • Bruhat Vata Chintamani Rasa STANDARD Quality Suvarnakalpa
  • Bruhat Vata Chintamani Rasa PREMIUM Quality Suvarnakalpa
  • Elérhető kiszerelések: 10, 30, 60, 300 darab tabletta műanyag tégelyben
  • Gyártó: Shree Dhootapapeshwar Ltd., Khetwani, Mumbai, India
  • E-kereskedő: saurabh sonavane, navdurga rahivasi seva sangh, gandhi nagar 
  • RASFF referenciaszám: 2019.3085

A különböző fórumokon a készítmények alkalmazását különféle betegségek esetén ajánlják, ilyenek például az ízületi rendellenesség, porckopás, bénulás, szív- és érrendszeri rendellenességek, szabálytalan pulzus, szívizomgyengeség, nem megfelelő vérkeringés.

A Nébih felhívja azok figyelmét, akik vásároltak a fenti azonosító adatokkal rendelkező termékekből (vagy valamelyik termékből), hogy ne fogyasszák el azokat! Amennyiben panaszt észlelnek, mielőbb forduljanak orvoshoz!

A higanyrólA higany természetes forrásokból, valamint emberi tevékenység következtében jut a környezetbe és az élelmiszerekbe. A szervezetben képes felhalmozódni, jellemzője továbbá, hogy csak lassan ürül ki. A szervezetbe került higany átjut az anyatejbe is. Legfontosabb toxikus hatása a vese, a máj, és a központi idegrendszer károsítása. A szerves higanyvegyületek (mint pl. a metil-higany) lényegesen mérgezőbbek, mint a szervetlenek. A metil-higany főként táplálékkal jut szervezetünkbe, bevitelének fő forrásai a halak és más tengeri élelmiszerek. A rendszeresen sok halat fogyasztó emberek számára egészségügyi kockázatot jelenthet a túlzott higanybevitel, amelyet figyelembe véve mind a halak, mind a halászati termékek és étrend-kiegészítők esetében is az Európai Unióban meghatározott maximálisan megengedhető higanytartalom értékeket folyamatosan felülvizsgálják. 

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:CAFIA, Cseh Mezőgazdasági és Élelmiszer-ellenőrzési Hatóság

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést kaptak az üzletlánc vezetői
Next Post: Tsuru

Kapcsolódó anyagaink

  • A jazz-hez semmi közük, de még egy bőrt le lehet húzni róluk! Rick Astley és a The Jacksons is fellép a nyolcadik Paloznaki Jazzpikniken Gasztropress
  • Élelmi rostban gazdag táplálkozás aa mikrobiom egyensúlyáért Gasztropress
  • Megállapodás nélkül nem garantálható az EU-ba irányuló brit élelmiszerexport Gasztropress
  • Magyar díjazottja is van a Champagne és Pezsgő Világbajnokságnak Gasztropress
  • Új nyitvatartási rend és további óvintézkedések a SPAR-nál Gasztropress
  • Alapvető élelmiszerekből keletkezhet átmeneti hiány az ünnep előtti napokban Gasztropress
2023. május
hKscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« ápr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Országos szemétgyűjtési akcióhetet szervez a Magyar Közút
  • A főbohóc tovább folytatja apja tragikus halálának megbosszulását! – #Karigerikerékpársugárúttá lesznek a metrópótló buszok egykori sávjai
  • A Volvo Trucks új biztonsági rendszereket vezet be teherautóiban
  • Nyirádon a Korda-lányok mentették meg a csapat becsületét
  • Fotókon a Mercedes-EQ EQT
  • A TP Vision és az FC Barcelona több évre szóló megállapodást kötött
  • Psoriasis és társbetegségei
  • Megjelent Steigervald Krisztián új könyve, a Generációk harca a figyelemért
  • Programozható robotokkal a jövő mérnökeiért
  • „Látjuk a jövőt!”
  • Az Aston Martin Aramco Cognizant Formula One® csapatáról
  • Van képünk hozzá (23.05.29.) –  Ssangyong Rexton
  • A Honda részvétele az F1-es versenyeken
  • Verstappen behúzta a Monacói Nagydíjat
  • Van képünk hozzá (23.05.28.) –  Suzuki Jimny 5 Door
  • Új szuperbaktérium-ölő antibiotikumot fedeztek fel tesztelés közben
  • Elon Musk cége elkezdheti az agyimplantátumok tesztelését embereken
  • Új új biológiai fegyverek tesztelése volt a cél
  • Mikrozöld termelőket ellenőriztek a Szupermenta tesztprogramban
  • A tesztidőszak tapasztalatai alapján…
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • Anita és Sanyi a Mazda CX-5-öt is kihagyta…
  • Anita és Sanyi a Mazda 6-os jubileumi kiadásával is megismerkedett
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • E-Tech Renault Arkana
  • Elsőként a Mazda CX-5-ben
  • Mazda 6 20 TH Anniversary
  • Április 30-ig további folyamatos és jelentős élelmiszer áremelkedésre kell számítanunk! Gasztropress
  • Hahó, divatvegák, divatvegánok és divatpaleók! WC álarcos vegetáriánus sertés és sült glutén kapható Gasztropress
  • Megérkezett hazánk első nők számára fejlesztett kávéja Gasztropress
  • Nem mindegy, mit zabálsz! Milyen étel illik a vezetéshez? Gasztropress
  • Csak a Mentes Őszi Vásár Gasztropress
  • Kávé és pogácsa Kinekeszelma
  • Házi túrórúd recept Gasztropress
  • Három gyerek mellett fogyott le egy magyar édesanya az applikációnak köszönhetően Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.