Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Végjátékban a valóságshow! Kijutni a tojásból

Posted on 2019-04-162019-04-16 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Elérkezett a végjáték! A Nébih „Túlélő tojások” című élő streamje a végkifejlethez közeledik, vagyis hamarosan várható a kiscsibék kikelése. A keltetőbe tett nyolc tojásból hét eljutott fejlődésének abba a szakaszába, amikor egy napon belül megkezdi a kikelést. A tojás héjának feltörése, és a tojásból való kijutás folyamata akár 4-5 órán át is eltarthat, és sajnos nincs garancia, hogy valamennyi csibe sikerrel jár.

Valami készül! Elérkezett a 21 napos keltetés 20. napja, a tojások a tojásbölcsőből átkerültek a keltető rácsra, hiszen már nincs szükség a forgatásukra. Néhány tojás már meg is repedt, és várhatóan pár órán belül megindul mindegyik csibe kikelése is.

Az 1. és 2. tojás sárga magyar tyúktól való. A 3. és 4-es tojásban fekete erdélyi kopasz nyakú tyúk csibéi fejlődnek. A 6. tojásban Wyandotten rejtőzik (ez Magyarországon nem elismert fajta). A 7-esből fogolyszínű magyar tyúk csibéjének kikelését várjuk, a 8-asban pedig kendermagos magyar tyúk csibéje rejtőzik.

A csibék neve a Nébih Facebook oldalán tartott közönségszavazás alapján: Bolyhos, Csébih, Nokedli, Kotkod Ákos, Kukor Ica, Pihe és Radiátor.

A kikelt csibék száradásukig még a keltetőben maradnak, majd biztonságos környezetbe, a Nébih szakemberének felügyelete alá kerülnek két hétre. Várhatóan a kiscsibék fejlődésének kezdetét még egy ideig élőben követhetik az érdeklődők. Ezt követően a kiscsirkék megérkeznek állandó élőhelyükre, ahol már nagyon várja őket egy gondos gazda.

A „Túlélő Tojások” szereplőinek születését ezen a linken lehet élőben figyelni: http://bit.ly/2OtWH39-stream

A keltetés napi krónikáját itt olvashatják az érdeklődők: http://szabadagazdi.hu/2019/03/27/tulelo-tojasok/

A program célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára, többek között – közeledve az ünnepekhez – arra, hogy senki ne ajándékozzon élő állatot. Az akciót rendkívüli érdeklődés övezi: a keltetés elindulása óta már csaknem 21 ezren kattintottak az élő streamre és ezernél is több komment született az élő csevegés során.

A végjáték elkezdődött, élet van születőben! Kérünk mindenkit, drukkoljon a csibéknek, hogy sikerüljön feltörniük a héjat, és kijutni a tojásból!

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Túlélő tojások

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Fejenként több mint 26 ezer forintot költöttek élelmiszerre a magyarok tavaly húsvétkor
Next Post: Két balatoni bor lett az idei bioborvesreny csúcsbora

Kapcsolódó anyagaink

  • Nyugi! Garamvári Vencel vehette át Az év bortermelője életműdíjat Gasztropress
  • Egy évtized az élelmiszerlánc iránti bizalomért Gasztropress
  • Ez meg, mi a szar, már megint?! Kutyák örökbefogadását segítő kiadványt jelentetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Gasztropress
  • (K)Áder János szerint jó hír, hogy jövőre visszaválthatók lesznek az italosüvegek és -dobozok Gasztropress
  • Megnyitott a balatonfüredi borhetek Gasztropress
  • IdealBody® néven folytatja a Turbó Diéta Gasztropress
2023. szeptember
hKscpsv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« aug    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Európa legnépszerűbb túramotorja, az NT1100, két feltűnő új fényezést kap jövőre
  • A Skoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot
  • Az EQE szedán és az EQE SUV már különleges kiadású modellként is elérhető, kiterjedt felszereltséggel és vonzó árelőnnyel
  • Több utcát aszfaltoznak uniós támogatásból Mezőhegyesen
  • Forgalomkorlátozás lesz október közepéig az M0-s autóút és az M5-ös autópálya csomópontjában
  • Űrprogramot indít az Elefánt a Budapest Park évadzáróján
  • A rendőrség nevében küldenek SMS-t csalók
  • Elképesztő, de mindössze öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sygin tömeggyilkos kaptányát
  • Novák Katalin: “Elon Musk személyében egy új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában és a békemisszióban”
  • A játékidő veszélyben
  • Van képünk hozzá (23.09.26.) –  Morgan Super 3
  • Hamarosan a Tesla is Magyarországon gyártja/újrahasznosítja az akkumulátorait? Elon Muskkal találkozott Novák Katalin Texasban
  • Van képünk hozzá (23.09.25.) –  Nikola Tre
  • Verstappen nyerte a Japán Nagydíjat, világbajnok a Red Bull
  • Van képünk hozzá (23.09.24.) –  Abarth 500e
  • A Lego tovább tesztel, de jelenleg lemondott az újrahasznosított műanyagból készített építőkockák gyártásáról
  • Tesztkörúton szereplő, digitális automata központi ütközővel felszerelt vonatot mutatott be a Rail Cargo Hungaria Zrt.
  • 5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Bosch és a Vodafone
  • A Suzuki V-Strom 800DE az „Alpen Masters 2023” tesztgyőztese
  • A laboratóriumi és klinikai tesztek mellett neuropszichológusok játékos tesztekkel vizsgálják a szellemi képességek lehetséges hanyatlását
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A születése óta vak Karvai Sándor megszelidítette az Acer ES 5 elektromos rollert
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A plug-in Priusszal is ismerkedtünkToyota Prius
  • Az Andrássy úton kóstolhatjuk meg a fúziós székely konyha remekeit Gasztropress
  • Az Eucharisztikus Kongresszus süteményének szaloncukor verziója nyerte el Az év szaloncukra 2021 díjat Gasztropress
  • Túrós palacsinta Gasztropress
  • Több kárt okozhat hosszú távon a környezetnek a laboratóriumi hús, mint a marhatenyésztés Gasztropress
  • Kompakt praktikák a vitalitásért Kinekeszelma
  • Több mint 130 étterem konyháját próbálhatják ki az őszi Országos Étterem Hét vendégei Gasztropress
  • Mi lehet a titok az Avalonban? Gasztropress
  • podGasTroll – Laktató ebédet, gyorsan Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.