Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Új szemestermény-tároló rendszert dolgozott ki a hódmezővásárhelyi Dió 896 Kft.

Posted on 2021-02-102021-02-09 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

   A korábbiaknál hatékonyabb és kíméletesebb szemestermény-tároló rendszert dolgozott ki uniós támogatással a hódmezővásárhelyi Dió 896 Kft. – tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.

    A mintegy 662 millió forintból, 364 millió forint hazai és uniós állami támogatással megvalósult projekt innovatív anyagmozgatási, silótöltési és siló-átszellőztetési rendszerrel egészíti ki a szemestermény-szárítási és -tárolási technológiát.


    Az eddig még nem alkalmazott töltési technológia szabadesés-mentes, így minimalizálja a szemtörést, csökkenti a szálló port. A továbbfejlesztett átszellőztetési rendszerrel homogén nedvesség- és hőmérséklettér biztosítható. A kilépő levegő tisztításával csökken a környezetterhelés. Az újszerű technológiának köszönhetően javult a rendszer hatékonysága, üzembiztonsága.


    A fejlesztési munkák elvégzéséhez a vállalkozás kiegészítő technológia eszközöket vásárolt a gabonatárolóhoz és tisztítógéphez, valamint elkészültek a gabonatároló siló és tisztítógép alépítményei.


    A magyar magántulajdonú Dió 896 Kft. 1996-os megalakulásától vegyi anyagok, mezőgazdasági anyagok és tisztítószerek kereskedelmével foglalkozott, majd 2005-től megkezdte termékpalettájának átalakítását. A cég műtrágyákkal, majd növényvédő szerekkel bővítette kínálatát, integrációs tevékenységet folytat, növényvédelmi szolgáltatást nyújt ügyfeleinek, valamint terménytisztítást, -szárítást és -tárolást végez partnereinek.


    A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 42 alkalmazottat foglalkoztató cég 2019-ben a megelőző évhez képest 1,4 százalékkal alacsonyabb, 7,649 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, adózott eredmény meghaladta a 33 millió forintot, ami mintegy 13 millió forinttal volt alacsonyabb a 2018-asnál.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Dió 896 Kft., szemestermény, szemestermény-tároló, szemestermény-tároló rendszer, tároló, tároló rendszer

Bejegyzés navigáció

Previous Post: A Nestlé 3,2 milliárd svájci frankot fordít az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentésére
Next Post: BMW gasztronómia

Kapcsolódó anyagaink

  • Lázár Chef vezetésével magyar csapat is indul a Pizza Világbajnokságon Gasztropress
  • A kakaó flavonoidjai fokozhatják az agy oxigénellátását Gasztropress
  • Fontos a gyermekek egészséges táplálkozása a szünidő alatt is Gasztropress
  • Több mint 230 tonna kötözött sonkával készül a húsvétra a SPAR Gasztropress
  • Rosalia fesztivál a Városligetben a rosé borok kedvelőinek Gasztropress
  • Hogyan süssünk jól? 5 jótanács grillezéshez Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Újabb szakaszokon épülhet a #KariGerikerékpársugárút
  • Két napig újra #KariGeri a rakpart
  • Így jár az M3-as metró hétvégén
  • Beindult a szezon, újra a közutakon a mezőgazdasági gépek!
  • Ismét viharos szélre és porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
  • Kukucs könyvek – Merre vagy, mama?
  • Az európai fogyasztók elsősorban az utazásról, az éttermekről és az új ruhákról mondanak le az infláció hatására
  • Az utóbbi években jelentősen javult a mielóma multiplexben szenvedő betegek kezelése
  • Így segítsük kertünket a tavaszi ébredésben
  • Összefogásra szólított föl a Mohosz elnöke a halállomány védelmében
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • Amikor, nem az utasok szavaznak… Az év légitársaságának választották a Wizz Airt
  • Van képünk hozzá (23.03.23.) – Alpine A110 S
  • Van képünk hozzá (23.03.22.) – MG4
  • Petőfi Sándor kutyája éve még BKV-zni is megtanult
  • A kutyák és az emberek agya hasonlóan dolgozza fel a környezet hangjait – a tesztek alapján
  • A Honda Pilot gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A hétvégén tesztelik a biztonsági rendszereket
  • A teszteredmények után az ADAC veszélyesnek tart hét nyári abroncsot
  • A Toyota Highlander így teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • De, MIÉRT?! Gofrit neveztek el az X-Faktor “sztárjáról” Gasztropress
  • Második lett a magyar csapat a budapesti Bocuse d’Or kontinensdöntőn Gasztropress
  • Valentin-napi pikáns koktélok, amelyek biztos, levesznek a lábadról Gasztropress
  • Rögös túró – a magyar szuperélelmiszer Gasztropress
  • Idén is lesz Happy hét a vízfogyasztás népszerűsítésére Kinekeszelma
  • Márton-napi libanapokat tart a Magyar Pavilon a Dubaji Világkiállításon Gasztropress
  • Családom és egyéb receptfajták – #krausztronomia Gasztropress
  • Café Párisi a Lotz-teremben Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.