Gasztropress

Üdeséggel és kreativitással töltik fel a reggeleket ezek a kenyérpirítók

A kenyérpirító napjainkra már minden konyha alapvető tartozékává vált. A legtöbb készülék fehér és mindössze néhány állítási lehetőséggel rendelkezik. A Sencor, amely folyamatosan azon dolgozik, hogy készülékeivel örömtelibbé varázsolja a konyhában töltött időt, most elhozta azt a kollekciót, amellyel új lendületet adhatunk a reggelizéseknek.

„Az STS 605X sorozat személyében olyan kenyérpirítókat kínálunk a vásárlóknak, amelyek összesen kilencféle metálfényezésben érhetők el. A színpalettát úgy állítottuk össze, hogy a hölgyek és az urak tetszését is elnyerje” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere. Felmérések szerint a vásárlók 85 százaléka a termékek színe alapján dönt, 93%-uk pedig az adott termék kinézete szerint hozza meg a döntését. A készülékek között van például lila, valamint mentazöld is. Előbbi a jó képzelőerő és a kreativitás szimbóluma, utóbbi pedig üdeséget és frissességet sugároz. Ezek az árnyalatok tökéletes tavaszi színeknek is tekinthetők, amelyekkel még energikusabban vághatunk neki a mindennapoknak.

A lelki energia mellett nagyon fontos a tápláló reggeli is. A Sencor kenyérpirítói ebben sem vallanak kudarcot. „A metál kollekcióval kilenc pirítási idő állítható be, a nagyméretű számlálónak köszönhetően pedig messziről látható, hol tart éppen a folyamat” – emelte ki a Sencor termékmenedzsere. Az ízletes pirítós elkészítését három további – melegentartó, kiolvasztási, valamint megszakítási – funkció segíti. Utóbbival szükség esetén idő előtt megállítható a pirítási folyamat.

A hagyományos kenyérpirítókkal gyakran előfordul, hogy bennragadnak a kenyérszeletek, emiatt egyik oldaluk jobban megpirul, sőt akár meg is éghet. A Sencor automatikus középre igazítás funkcióval látta el a metál kollekciót a vastagabb és vékonyabb szeletek egyenletes pirítása érdekében. A kiemelés funkcióval pedig a kisebb kenyérszeletek egyszerűen távolíthatók el a készülékből. „A STS 605X sorozat másik szerethető tulajdonsága, hogy péksütemény melegítő rostéllyal rendelkezik. Ennek köszönhetően a croissantok kellemesen felmelegítve, a frissesség élményével fogyaszthatók a hétköznapi reggeleken” – hangsúlyozta Lucza András.

A pirítós nem pusztán valamely főétel kísérője. Az igazi ínyencek tisztában vannak vele, hogy a kétszersültekből néhány egyszerű alapanyag segítségével rendkívül ízletes reggeli készíthető. Édesszájúaknak ajánlott a vaj+dzsem, vagy a vaj+méz kombináció, míg a különlegesebb ízeket kedvelők akár apróra vágott petrezselyemmel, vagy snidlinggel is fogyaszthatják. A jó pirítós amellett, hogy ízletes, még egészséges is, könnyebben emészthető a nem pirítva fogyasztott kenyérnél.