Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Több mint hárommilliárd forintos élelmiszeripari beruházás valósul meg Szekszárdon

Posted on 2022-01-272022-01-26 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

    Az Agrárminisztérium (AM) 1,8 milliárd forintos támogatásával 3,6 milliárd forintos tejipari és borászati beruházás valósul meg Szekszárdon – jelentette be a tárca mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Szekszárdon.

    Feldman Zsolt, a Tolnatej Zrt. 1,5 milliárd, illetve a Mészáros Családi Borászat 300 millió forintos támogatásáról szóló okirat átadásán kijelentette: a Megújuló agrárium, megújuló vidék programban a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb élelmiszeripari fejlesztései indulnak el.


    Közölte, a támogatás segítségével a Mészáros Borház Kft. megújítja családi borászatát, a Tolnatej Zrt. pedig innovatív termékek előállítását teszi lehetővé, illetve modernizálja gyártósorait.


    Az államtitkár azt mondta, a szekszárdi az egyik legnagyobb fejlődési potenciállal rendelkező magyar borvidék, amely a minőségi borértékesítésben a hazai és az exportpiacokon is jelentős eredményeket ért el, ezért kulcsfontosságú a szekszárdi borászat támogatása.


    Megjegyezte: 2010 óta a magyar tejipar teljesítménye 80 százalékkal, az utóbbi néhány évben pedig a hazai tej fogyasztása 50 százalékkal nőtt, amiben nagy szerepe van a Tolnatej Zrt.-nek.


    Arról is beszámolt, hogy a Vidékfejlesztési Programban Szekszárd és térsége 27 milliárd forintos támogatást kapott, amiből 20 milliárd forintot beruházásokra fordítottak.


    Horváth István, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a tejipar és a borászat a térség jelentős foglalkoztatója. A Tolnatej 520 embernek ad munkát, és a magyar tejfeldolgozásból 20 százalékkal részesedik. Példaértékűnek nevezte a cég privatizációját, amely után jelenleg is 100 százalékos magyar tulajdonban van.


    Ismertette: a 2500 hektáros szekszárdi borvidéken, mintegy kétezren dolgoznak a szőlészetben és borászatban. A Mészáros Borház Kft. körülbelül 250 hektáron a terület 10 százalékán termő szőlőt dolgozza fel.


    Koller Attila, a Tolnatej Zrt. vezérigazgatója elmondta, a beruházással alapgépeket, dobozostejtöltőket, vajcsomagolókat cserélnek le, bővítik a késztermék raktárat és a sajtérlelő kapacitását.


    A cég éves szinten 260 millió liter tejet dolgoz fel, a mennyiséget 300 millió liter fölé tervezik emelni.


    A zrt. a 2021-es, mintegy 50 milliárd forintos nettó árbevétel után 2022-ben 60 milliárd forint árbevételre számít.


    Mészáros Pál, a Mészáros Borház Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a támogatást technológia és épületfelújításra fordítják. Létrehozzák az első szekszárdi pezsgőüzemet, amely 15-20 ezer palack pezsgőt állít majd elő évente.
    Az évi egymillió palack bort készítő cég 2021-ben 989 millió forint nettó árbevételt és 170 millió forint adózott eredményt ért el.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:fidess, mutyi

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Táblákon is tájékoztatni kell a vásárlókat a “nagy szocialista” élelmiszerárstopról
Next Post: Étlapok rövid üzenetei hatására többen választanak növényi alapú ételt

Kapcsolódó anyagaink

  • Házhoz szállítással, Drive-In átvétellel és hosszabb nyitvatartással várja a SPAR a nyaralókat Gasztropress
  • Csúcsragadozó a Lupán Gasztropress
  • Egyenesen a dinnyeföldről kerül az Auchanba a magyar görögdinnye Gasztropress
  • Tíznaposra bővül a tavaszi Országos Étterem Hét Gasztropress
  • Kiváló magyar borok és magyar sajtok ízkavalkádja Gasztropress
  • A Scitec Frissitő Kommandó ezúttal a futárokat lepte meg Gasztropress
2023. szeptember
hKscpsv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« aug    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Új vezető a LIEGL & DACHSER Logisztikai Kft. pénzügyi osztályának élén
  • Forgalmi változások lesznek szombaton az Eurojackpot Szuperkoncertje miatt a Puskás Aréna környékén
  • A Siemens Mobility és az ÖBB digitalizálja ausztriai vasúthálózatát
  • Kifutottak első útjukra a Bahart új hajói
  • A MINI oxfordi gyára is elektromos üzemmódba kapcsol
  • Életre kel a Magányos Cédrus
  • Aki bújt, aki nem – A Random Trip pop ódát írt Veszprémhez
  • Küldd a szeretet jelét!
  • Ezreket spórolhatunk az iskolakezdésnél a könyveken, ha jól használjuk a keresőt
  • A QNAP bemutatja az ARM-alapú AI NAS-t
  • Verstappen nyerte a japán időmérőt
  • Van képünk hozzá (23.09.23.) –  Polestar Synergy Design Contest Winner
  • Verstappen behúzta a harmadik szabadedzést is
  • Frankl András: “A Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion”
  • Verstappen volt a leggyorsabb a második szabadedzésen is
  • 5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Bosch és a Vodafone
  • A Suzuki V-Strom 800DE az „Alpen Masters 2023” tesztgyőztese
  • A laboratóriumi és klinikai tesztek mellett neuropszichológusok játékos tesztekkel vizsgálják a szellemi képességek lehetséges hanyatlását
  • Ezt a vad külsejű autonóm buszt most Európában tesztelik
  • A tesztelések után 19 eljárás indult kakaóitalpor-forgalmazók ellen
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A születése óta vak Karvai Sándor megszelidítette az Acer ES 5 elektromos rollert
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A plug-in Priusszal is ismerkedtünkToyota Prius
  • Hahó, divatvegák, divatvegánok és divatpaleók! WC álarcos vegetáriánus sertés és sült glutén kapható Gasztropress
  • Újítások a Sziget gasztrofronton Gasztropress
  • Ne főzz külön mindenkinek, használd inkább az egységes alapanyagrendszert! Gasztropress
  • Könnyed nyárias ételek, ahol a bacon kapja a főszerepet Gasztropress
  • De, MIÉRT?! Gofrit neveztek el az X-Faktor “sztárjáról” Gasztropress
  • Sült zöld spárga saláta zöld istennő öntettel Gasztropress
  • Café Párisi a Lotz-teremben Gasztropress
  • Ezt együk és ezt ne tegyük lefekvés előtt! Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.