Spenótos pulykás rizottó

Mivel korábban már írtunk a fogyókúra hüvelykujj-szabályairól, eljött az ideje, hogy egy kapcsolódó/aktuális receptet is megosszunk veletek.

Hozzávalók 4 főre: 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg Gallicoop pulykamell, 10 dkg vaj, ízlés szerint fehérbors, 25 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs), 1 liter húsleves vagy alaplé (kockából is lehet), 1 db salotta hagyma, 1 dl száraz fehérbor, 8 dkg parmezán, 25 dkg spenót, 1 csokor bazsalikom, ízlés szerint só

Egy evőkanál  vajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, nagy lángon hozzáadjuk a rizst, és a fehérbort. Felöntjük egy merőkanál húslevessel, a főzőlapot alacsonyra vesszük és gyakori kavargatás (lyukacsos fakanállal!) mellett főzzük a rizst. Folyamatosan kavargatjuk és apránként hozzáadjuk a levest. A rizsnek „al dente”-nek kell maradnia, ezt rizstől függően kb. 20 perc alatt érjük el.  Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vajat, parmezánt. Ha nem elég krémes, tehetünk hozzá még kevés húslevest vagy forró vizet. A húst felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, félretesszük. Az alaposan megmosott,  felcsíkozott spenótot pici vajon megpároljuk egy serpenyőben néhány perc alatt. A rizottót a spenót feltéttel, és a húskockákkal tálaljuk.