Sajtos-sárgarépás tallér

Hozzávalók 50db-hoz:

  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 50 g szárazon pirított napraforgómag
  • 25g szárazon pirított lenmag
  • 150 g reszelt sárgarépa
  • 150 g reszelt füstölt sajt
  • 2db L-es méretű tojás
  • 125g margarin
  • fél csomag sütőpor
  • ízlés szerint őrölt bors, majoránna, chili

A teljes kiőrlésű lisztet a pirított magokkal, a fűszerekkel és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát és sajtot. A lisztes-sajtos keverékbe beledolgozzuk a tojásokat és a margarint. A kész masszából 18 db gombócot formázunk, a gombócokat kézzel deszkán kinyújtjuk a gofrisütő mintázatának méretére. Amennyiben kellően forró a gofrisütő, beletesszük az ellapított, vágódeszkáról késsel óvatosan fellazított tésztamasszát és kb. 6-7 perc alatt ropogósra sütjük. Ha kissé kihűlt a nagy tallér, könnyen széttörhető 5 db szív alakú formára. Önmagában vagy joghurtos mártogatóssal is nagyon finom. A tallérokat gofrisütő hiányában serpenyőben is megsüthetjük.