Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Rosalia fesztivál a Városligetben a rosé borok kedvelőinek

Posted on 2019-05-232019-05-22 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

    Több mint hatvan pincészet roséi és más stílusú borai, valamint élesztős kenyerek és más finomságok mellett koncertek, ifjúsági és egyéb programok várják a 8. Rosalia Rosé és Pezsgő Liget látogatóit a Városligetben május 31. és június 2. között.

     Az utóbbi egy-két évtizedben világszerte és Magyarországon is divatba jött a rosé, hazánkban már a borfogyasztás tizedét teszi ki – idézte fel a Rosalia szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Zilai Zoltán fesztiváligazgató, a Magyar Bor Akadémia elnöke.

    Mint emlékeztetett, Magyarországon 1985-ben került a piacra az első bor rosé megnevezéssel, azóta nemzetközi mércével is kiemelkedően versenyképessé vált a magyar rosékínálat, amit a nemzetközi borversenyeken elért eredmények is bizonyítanak.
Ennek titka abban állhat, hogy a kiváló klimatikus adottságokhoz sikerült megtalálni a megfelelő szőlőfajtákat – vélekedett.
  

  A friss, gyümölcsös rosék mellett – ugyan kis mennyiségben, de – megjelentek a piacon a komolyabb, érlelt tételek. Ilyenek a Rosalián is kóstolhatók lesznek, de nem hiányoznak majd a pezsgők és a sillerek, valamint a fehér- és vörösborok sem – árulta el Zilai Zoltán.
   

 Oláh Rita, a fesztivál sajtófőnöke felidézte, hogy a Rosalia 10 kiállítóval és 1000 látogatóval indult a Gesztenyés kertben, majd három éve a megújuló Városligetbe költözött a fesztivál, amely 2018-ban már 30 ezer látogatónak kínálta 70 pincészet borait és számos programot. 
  

  A Rosalia fókuszában idén a borokon túl a kovászos kenyér áll, ezért a KovászLabor szakmai közösség külön standon kínálja saját készítésű kenyereit. Ezek mellett a gasztronómiai kínálat a színvonalas street food jegyében vonultat fel új és már évek óta fellelhető finomságokat – közölték a szervezők.

    A borozókat minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja: fellép többek között az Aurevoir, a Mary PopKids, a Bágyi Balázs Quartet, a Peet Project, az Animal Cannibals, a Parno Graszt és a DJ Juhász Laci, vasárnap pedig folklór program várja az érdeklődőket.
 

   A Liget Budapest Projekt a Szépművészeti Múzeummal, a Magyar Mezőgazdasági Múzeummal, a Magyar Zene Házával és a Kézzelfogható Alapítvánnyal közösen számos gyerek- és családbarát programmal – hagyományőrző kiállításokkal, kézműves foglalkozásokkal, versenyekkel és hetedhét országra szóló mesékkel – érkezik a Rosaliára, de a vasárnapi nyitáskor közös jógaórán is részt lehet venni.
 

   A fesztivál teljes programja a www.rosalia.hu honlapon érhető el.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Rosalia fesztivál, Városliget

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Országos bor roadshow indult a magyar bor márkakoncepció bemutatására
Next Post: Rekorddal zárt a Gourmet

Kapcsolódó anyagaink

  • A Nestlé csaknem 2 milliárd svájci frankot ruház be a csomagolási megoldások fejlesztésébe Gasztropress
  • A pisztácia lesz a 3. Kürtőskalács Vigalom főszereplője Gasztropress
  • Turbó immunerősítés sok folyadékkal Gasztropress
  • Az Év Szerethető Étterme a Casa Christa Gasztropress
  • A koenzim-Q10 szupplementáció alkalmazhatósága, használatának előnyei Gasztropress
  • A Hajósi-pincefalu Gasztropress
A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
2023. október
hKscpsv
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« szept    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • A játszótéren is megjelennek a közösségi autók
  • ABT Urus Scatenato – Az elegancia az erővel találkozik
  • 2023-ban is a Toyota lett a gyártók világbajnoka a WRC-ben
  • A 2024-es Honda NT1100 műszaki adatai
  • Suzuki influencerképző?!
  • Októberben újabb spanyol film a Pannónia felhozatalában
  • Csütörtökön kezdődik a 12. Szemrevaló Filmfesztivál
  • A Nike a legértékesebb ruházati márka a Brand Finance szerint
  • Koltay András: “Komoly etikai kérdéseket vet fel a mesterséges intelligencia használata”
  • Így kerülhetők el a nőgyógyászati ​​rémtörténetek
  • Van képünk hozzá (23.10.03.) –   Nissan Concept 20-23
  • A McLaren Speedtail által inspirált gitár a tökéletes múzsa
  • Van képünk hozzá (23.10.02.) –   Toyota APM Shuttle Cat Bus
  • Jobb, mint a Lego? A MEGA Barbie Corvette klasszikusan menő, és előrendelhető
  • Van képünk hozzá (23.10.01.) –  Toyota GR86 40th Anniversary Limited Edition Japan
  • Csomós Mixiék a Diósgyőr ralin teszteltek az Eb-futamra készülve
  • A Valhalla hibrid szuperautó első prototípusának tesztelése még idén megkezdődik
  • A legjobb üzemanyag fogyasztással rendelkező tehergépkocsi a Scania Super
  • A Siemens Mobility Mireo Plus hidrogénvonata sikeresen teljesítette első tesztútját Bajorországban
  • Éles teszt! Megnyerte első versenyét az új Toyota GR Yaris Rally2
  • Sanyiék a Casio G-Shock DWE-5600HG-1ER “óracsaládra” is rácsodálkoztak
  • Anitával és Sanyival a Toyota Corolla Crosst is körbejártuk
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Világraszóló szenzációról podcastolunk
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • Hagyományos ételek kerüljenek karácsonykor az ünnepi asztalra Gasztropress
  • Az élelmiszerjelölés evolúciója Gasztropress
  • Először kaptak Michelin-csillagot vidéki magyar éttermek Gasztropress
  • Körített túró Gasztropress
  • És, ez, nem vicc!!! Miseborral segíti Magyarország az ukrajnai hívő közösségeket Gasztropress
  • Az Aldi kivon a forgalomból egy tonhalas szendvicset Gasztropress
  • Negyven százalékkal több üvegházhatású gázkibocsátást okoz a férfiak étrendje, mint a nőké Gasztropress
  • Íme a 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Gála díjazottjai Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.